САЩ: Дните на Мадуро са преброени

Вицепрезидентът Майк Пенс ще се срещне с Хуан Гуайдо в Колумбия
24 фев 2019 23:00,
76
САЩ: Дните на Мадуро са преброени
Снимка: Reuters

САЩ ще продължат да оказват натиск върху венецуелския президент Николас Мадуро, докато той разбере, че дните му са "преброени", каза днес американският държавен секретар Майк Помпейо, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Помпейо говори след сблъсъците по границите на Венецуела. Двама души загинаха вчера край границата с Бразилия, а 300 бяха ранени при отделен инцидент край границата с Колумбия, след като войски, верни на Мадуро, използваха сълзотворен газ срещу активисти, опитващи се да доставят хуманитарна помощ.

В изявление пред телевизиите "Фокс" и Си Ен Ен Помпейо посочи, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще продължи да подкрепя опозиционния лидер Хуан Гуайдо и не изключи употребата на военна сила от САЩ.

Утре вицепрезидентът Майк Пенс заминава за Колумбия, където ще присъства на спешна среща на върха за Венецуела заедно с над дузина външни министри от латиноамерикански и карибски страни. Гуайдо каза, че там ще се срещне с Пенс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог високо, Пу тя далеко, много се сгъстиха облаците над Мадуро. Не е лесно когато световния хегемон САЩ ти вдигне мерника,
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е пряка заплаха срещу лигитимен президент , за какви демокрации говорим , все едно бойко да излезе и да каже че на тръм дните са му преброени , това вече е гавра със света
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така говориха и за Сирия,ама...
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само странжата и путин е там с аниметата (((((
45
20
 
2
 
! Отговори
Якоб Кедми преди 5 години
дните на Путин са преброени въпроса е дали ще свърши с конопена вратовръска като Садам или с анти хемероиден щик като Кадафи
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАСамо ти, Странджа можеш да се противопоставиш на когото си искаш, защото си велик, но във виртуалното пространство.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоА ти да не мислиш, че не си под робство бе, мушмурок американски?
42
4
 
14
 
! Отговори
Петров преди 5 години
В Сирия САЩ не управляват. Кавито претенции имаха напротив бяха изгонени. От Русия.
41
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че войските, верни на Мадуро използваха срещу активистите сълзотворен газ, но забравихте да кажете, че преди това активистите използваха срещу тях камъни.
40
21
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До ХахахахахахаКакво "управлява" Асад бре? Асад е под руско-турско робство бре, мушморок руски!!!
39
10
 
23
 
! Отговори
Musa преди 5 години
Така казаха и за Асад преди десетина година.
38
12
 
40
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Те и на Башар Асад бяха преброени дните и САЩ и Израел му ги броиха две години поред, пък още си управлява човекът.
37
9
 
29
 
! Отговори
преди 5 години
постепенно ЕС преоценява съюзите военни и икономически. Излизането на Британия е още един плюс. Бъдещето на ЕС е тесни връзки с Русия, както и на БГ.Изгонването на НАТО, като ненужен военен диктат от страна на САЩ и отказ от $ e пътят.ЕС вече не Европа след ВСВ, която имаше нужда от САЩ.САЩ налагат агресивната си политика и не се опитват дори да видят другата гледна точка, те никога не са разбирали случващото се в глобален аспект, действат от позицията на силата, която не е актуална след ВСВ.
36
7
 
29
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
И на Ким бяха преброени.
35
6
 
29
 
! Отговори
Галин преди 5 години
Ни стаа Тромпете, ни стаааа!Не съм за русннаците, но евала, че ще ви направят пред целият свят за смях...как си оправдавате парите чрез военни конфликти...around the world както се казва....още няколко години, ако ви се дърпа ръчната ще разберете, че съвсем истински балонът ще се спука:)))
34
5
 
30
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
ЕС създават план за отказ от $ като разплащателно слерство при купуване на нефт и газ, за да заобиколят американските санкции Иран.Русия, Китай, Иран,Куба, Венецуела - отказаха $, в Ирак са недоволни, същото е с васала Япония, протестите там срещу базите на САЩ продължават - (въпрос на време е Мексико и Бразили, Аржентина да избухнат срещу диктата на САЩ при появата на силен лидер, който да ги обедини - Боливар, Чавес, Алиенде, Че и др.)Дните на САЩ са преброени, ще има екологични катастрофи
33
7
 
31
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
След като демократизираха,чрез серия арабски пролети средиземноморските арабски държави,сега ще последва серия латиноамерикански пролети.Тези пролети винаги разцъфтяват там където има силна миризма на нефт и газ.Ако в някоя държава с находища на нефт,не се запролети,то е защото находищата вече се намират в ръцете на американски компании.В Сирия пролетта не се състоя,но никои да не си мисли,че са се отказали.Така,че Мадуро го очаква продължителна пролет.
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ура
31
5
 
26
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
свободни казвам? Ама под прякото ръководство на Вашингтон. Колкото и българските са свободни.
30
32
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
Само вчера над 100 венецуелски войници преминаха границата с Колумбия, качвайки ЧАО на корумпирания режим на Мадуро!И поставяйки основата на бъдещите свободни Венецуелски въоръжени сили.