Порошенко посрещна US-боен кораб в Одеса и се закани на Русия

САЩ изпратиха и специален пратеник за Украйна
27 фев 2019 07:23,
103
Порошенко посрещна US-боен кораб в Одеса и се закани на Русия
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко се качи на борда на американски боен кораб в украинско пристанище и приветства присъствието му като предупреждение към Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата


Порошенко посети ескадрения минонсосец "Доналд Кук" в пристанището на Одеса. В изявление той посочи, че идването на този кораб в украинско пристанище е "важен сигнал към Кремъл", имайки предвид американско-украинското военно сътрудничество, пише БТА.

Порошенко се срещна със специалния пратеник на САЩ за Украйна Кърт Волкър и благодари на САЩ за разширявенето на присъствието им в Черно море, след като Русия задържа три украински кораба и екипажите им през ноември.

Волкър определи посещението на американския кораб като "силен символ на ангажимента на САЩ към народа на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Исторически всички по сериозни (ракетни) оръжия на руснаците са били правени в Украйна. Крайно време беше украинците да си спомнят на какво са способни и да покажат на джуджето, че в 21 век не може просто така да завземаш територии които си мислиш, че по някаква схема ти се полагат. Това е все едно Турция дс нинотежр до стара планина защото в Южна България имало предимно турци... и нека това да не се забравя от руските *** с които интернета е пълен...
64
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Много ръждясал тоз кораб.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NnnКъм всички, които пишат, че българите не са славяни ще задам два въпроса-каква азбука е кирилицата и какво пише Паисий. Все пак историята е славянобългарска, или може би греша.Точно така, ГРЕШИШ.Кирилицата е БЪЛГАРСКА АЗБУКА и историята е СЛАВНОБЪЛГАРСКА.Паисий не му е пукало за някакви измислени от Русия славяни за самата Русия, защото славяни няма.Всичко, което е открито и се открива е от траките.От тия славяни няма ни връх на стрела, ни сечиво, ни каквото и да е оръдие на труда.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз Потрошенко да не се изхвърля мног, много, че на Адмирал Кузнецов му монтираха нови парни котли 7-мо поколение и скоро време ще става лошо!
61
0
 
0
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Като "освободителна" ли се тълкува?
60
3
 
7
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
САШ им трябват държави за да поемат ударите на войните които се водят от тях.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 71 Значи Френския легион където го пратят и победи ,победите са на българи ,араби,хървати ,канадци и др.,но не и на Франция,защото в легиона френски граждани не наемат ,защото при обучението ,войниците се третират като хора от средновековието!
58
0
 
12
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Руско-турската освободителна война я води армията на негово императорско величество цар Александър Втори, под чийто знамена воюват всички нейни поданици- руси, беларуси, украинци, поляци, финландци. Такива са фактите и никой не може да ги опровергае.
57
1
 
9
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Към всички, които пишат, че българите не са славяни ще задам два въпроса-каква азбука е кирилицата и какво пише Паисий. Все пак историята е славянобългарска, или може би греша.
56
0
 
13
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Веднъж на 100 години така наречения цивилизован свят нахлува в Русия. И в двата случая тези експерименти са завършвали- единия път в Париж (и досега е останала дума във френския-бистро), а следващия в Берлин.
55
1
 
14
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Не разбрахте ли, че Майдана бе провал. Не мога да коментирам дали във вътрешнополитически план бе провал, но от геополитическа такава си остана такъв. Двете цели на САЩ бяха на първо място Крим с неговото положение в Черно море и на второ място-Донбас с големите му находища на шистов газ и петрол. И двете цели на този етап бяха компрометирани. Т.е.- пет милиарда за четнозем. А той е конкуренция.
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя доналд кук не беше ли същия дето екипажа му използва голямо колияество памперси като бе прихванат от руски самолет
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чифутчето потрошенко тласка територията Покрайна към война, защото такава е задачата, поставена му от ментора преди 5 години, която той успешно провали. АТО в Югоизточна Украйна не реши задачата и не постигна целите. Предстоят избори и той гори от страстно желание хегемонът да го назначи за втори мандат.
52
2
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Чифутчето потрошенко, уверено тласка територията Покрайна към война,жалко за многото хора,които ще загинат ;) !!!
51
0
 
12
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Не дразни лъва когато си почива !
50
6
 
2
 
! Отговори
Адам преди 5 години
Хазарите или пра българските селяни са отвратителни семки
49
2
 
22
 
! Отговори
Нако преди 5 години
Тоя път храбрите моряци са с *** чико плюс памперсите и валидол.
48
0
 
15
 
! Отговори
защо ли отговарям? преди 5 години
"...Само че не на 180, а на 360 градуса. :)))))...и без завои"-----------------------Как тогава на 13.04.2014 г. USS Donald Cook се оказа на пристанището в Констанца, Румъния и защо 27 членове на екипажа подадоха оставки? Имаш ли някакви бегли знания по география? Направи справка с атласа.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние сме най-древната нация от днешното човечество."---------------------------------С удоволствие бих ти повярвал, ако ежедневно украинци, македонци и юдеи не твърдяха същото и със същите думи и "доказателства":- украинците са изкопали котлована на Черно море;- македонците са инсталирали луната;- юдеите са начолото на налата.
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбзорДааааа. Само че не на 180, а на 360 градуса. :)))))...и без завои.