Тръмп няма да сдаде мирно властта, ако изгуби вота през 2020-а

Бившият му адвокат го нарече расист, измамник и лъжец
Обновена: 28 фев 2019 09:29 | 28 фев 2019 09:25, Елка Василева
37
Тръмп няма да сдаде мирно властта, ако изгуби вота през 2020-а
Майкъл Коен. Снимка: Reuters

Бившият адвокат на Доналд Тръмп се бои, че президентът няма да предаде мирно властта, ако загуби президентските избори през 2020 г.

Това заяви Майкъл Коен в края на показанията си в комисията по надзор и реформа в Камарата на представителите на Конгреса, предаде Ройтерс.

"Предвид опита ми от работата за г-н Тръмп се опасявам, че ако той загуби изборите през 2020 г., няма да има мирно предаване на властта", каза той.

Коен бе осъден през декември на три години затвор за даване на неверни показания пред Конгреса, за нарушаване на изборния кодекс и за данъчни измами.

"Моята преданост (към Тръмп) ми коства всичко - щастието на семейството ми, адвокатския ми лиценз, средствата за преживяване, честта, репутацията и скоро дори свободата ми", каза той, цитиран от Франс прес.

"Няма да стоя със скръстени ръце и да го оставя да направи същото със страната", добави Коен.

Говорителката на кампанията за преизбирането на Тръмп Кейли Макенъни публикува комюнике по време на изслушването, в което нарече Коен "престъпник, изгонен от адвокатската колегия и осъден за лъжесвидетелстване".

"Сега той представя нещо, което нарича доказателства, но те се основават само на неговите собствени показания, които бе доказано, че не струват нищо", добави тя.

Още по темата

Американският президент Доналд Тръмп е нареждал на личния си адвокат да отправя заплахи от негово име около 500 пъти през последните 10 г., каза Майкъл Коен в показанията си пред комисията по надзор и реформа в Камарата на представителите на Конгреса, цитиран от Ройтерс.

"Колко пъти ви е нареждал Тръмп да заплашвате отделни хора или организации от негово име?", попита представителка от Демократическата партия. "Доста", отговори Коен. Запитан дали става дума за 50, 100, 200 или 500 пъти, той я спря при споменаването на 500 и каза: "Вероятно".

При кръстосания разпит от конгресмените Коен каза също, че е наясно и за други вероятно незаконни действия на Тръмп, които бившият адвокат не може да коментира, защото те все още са предмет на съдебно разследване в Ню Йорк.

Той обаче бе по-конкретен за връзките на Тръмп с родения в Русия агент по разработката на недвижими имоти и осъден мафиот Феликс Сатер. Последният бил изпълнителен директор на имотен конгломерат по времето на изграждането на сградата на Тръмп в Манхатън. Именно Сатер бил връзката между Коен, който тогава бил адвокат на Тръмп, и руските официални лица относно плановете за изграждане на голяма офис сграда на Тръмп и в Москва. Според Коен Тръмп или шикалкавел, или направо лъгал дали познава Сатер. Според адвоката същият Сатер имал офис на 26 етаж на Тръмп тауър в Ню Йорк и не плащал наем. На същия етаж бил и кабинетът на Тръмп, пише БТА.

Коен каза пред конгресмените, че в процес на разследване в Ню Йорк са още редица криминални обвинения срещу Тръмп, които тепърва ще излизат на бял свят. Едно от тези разследвания засяга разговорите, които Тръмп или неговите съветници са имали с Коен след обиска, извършен от ФБР в дома му миналата година.

Майкъл Коен нарече президента Тръмп "расист, измамник и лъжец" на изслушването. Бившият адвокат заяви, че е дошъл на изслушването, за да каже на американския народ какво знае за президента Тръмп.

"Съжалявам за деня, в който казах "да" на Тръмп. Срамувам се, че съм му сътрудничил", допълни бившият адвокат. Коен обвини Тръмп, че води политическа кампания, основаваща се на "ненавистта и нетолератността".

Пред комисията Коен се извини на първата дама Мелания Тръмп заради това, че я е излъгал за президентската афера с порнозвездата Сторми Даниълс, предаде ДПА.

"Той поиска от мен да дам пари на порнозвезда, с която е имал афера и да излъжа жена му за това - нещо, което аз направих", каза Коен по адрес на Тръмп. "Това, че излъгах първата дама, е едно от нещата, за които съжалявам най-много. Тя е мил и добър човек. Уважавам я много и тя не заслужаваше това", каза Коен.

Той съобщи, че платил на Даниълс 130 000 долара от лични средства след инструкции, получени от Тръмп, за да не бъде проследено по този начин плащането до предизборната кампания. Коен изрази съжаление, че е помогнал за укриването на информация от гласоподавателите точно преди изборите.

"Президентът на САЩ написа личен чек за плащане на парите за затваряне на устата на Даниълс като част от престъпна схема за нарушаване на законите за финансирането на предизборната кампания", заяви Коен, цитиран от ДПА.

По въпроса за евентуален сговор на предизборния екип на Тръмп с Русия, бившият адвокат каза: "Хората се питаха дали на мен са ми известни преки доказателства, че Тръмп и неговият предизборен екип са заговорничели с Русия. Аз нямам такива доказателства. Искам да бъда ясен по този въпрос. Но аз имах подозрения", каза Коен, цитиран от Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Тръмп докарва много "хора" до истерия и полудяване ...
33
1
 
6
 
! Отговори
Zdra преди 5 години
Когато избираха Буш младши имаше спор с Ал ГОР кой е спечелил изборите. и "СЪДА" определи Буш като президент. на Ал Гор дадха нобелова награда за някакъв *** филм.Но никой не протестираше . Ссега избрайха Тръмп и все ни внушават че той не законно е станал президен. Кампанията тече с пълна сила. Има и протести срещу избора му . Много странно държание.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами господин Коен вие сте като шефа си същия мошеник по собствените ви думи и подобно на него не си сдадохте мирно поста.Сега вече и истината да казвате и на вас и на шефа ви никой не вярва и двамата само пари са ви с главата днес един плати и сте приятели утре друг и сте врагове ето такива сте.А иначе да който е в кюпа с диктаторите обикновено после съжалява.А че диктатор не сдава мирно властта това си го знаем от опит.Ето така става като си качиш тоталитарист след това забравя да си замине.
31
2
 
6
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
След като г-н Коен се хвали ,че е лъгал 500 пъти ,дали не е възможно сега да е 501 път?!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Забелязвате ли как дежурните хибридни стършинки под тази статия в един глас скочиха да ЗАЩИТАВАТ президента на САЩ??"Има регламент, по който се снима ВСЕКИ един държавен глава и после се публикува в медиите. Забелязваш ли, не-хибридко, че Тръмп го снимат винаги в някаква идиотска физионимия, и това от години насам? И без да си хибриден, ще ти писне от натиска и опитите за промиване на мозъци. От един момент нататък те ти казват нещо, ти си мислиш точно обратното.
29
1
 
10
 
! Отговори
! преди 5 години
Не знам за Тръмп, ама американците и магаре да бяха избрали, щеше да е по-добър кандидат от дрътия злобен изкукуригал и зависим от Уолстрийт *** баба Килъри. Така че чичо Тръмпи какъвто и да е, пак е по-малкия ***, на който да се нанижат. А иначе в световен мащаб вече няма качествени лидери. Навсякъде управляват някакви ***, а ние си мислим, че така е само у нас.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците си го начукаха здраво с Тръмп. Не знам колко трябва да си изкукуригал за да ти харесва този човек. Навремето Клинтън едва не го свалиха защото излъгал че няма интими отношения с Моника Люински. Тоя рижав пpъч лъже по цял ден и американците безропотно преглъщат наглите му лъжи.
27
3
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
Тоя ли е най големия престъпник в САЩ . Платил на няква *** и заплашвал от името на Тръмп . Аве тия ако знаят мафията герб кво прави тука и то с най важните за човек документи . Колко хора избягаха .Колко много пари плащат за преводачи в Чехия за да си извадят този документ .После тия хора не могат да живеят вече тука ,а там нямат имот . Че то тука ченгеджистите на герб въобще не трябва да излизат от затвора . Кви са тез присъди ,като има и адвокатска тайна
26
1
 
10
 
! Отговори
Демо Осерация преди 5 години
Народовластието драги е описано и у нас преди години от Константин Иречек:"Ние, можещите,водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарните.И сме направили толкова много,с толкова малко, за толкова дълго време,че сме се квалифициралида правим всичко от нищо."Само, че тогава бизнеса прохождаше,а сега е по и по-богат!
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си демокрация,ама караш адвокатите да издават клиентите?
24
4
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Още едно доказателство,че държавната администрация трябва да бъде изчистена от шороши!Виждаме какво правят в Америка,виждаме го и у нас!Последния случай с г.ейска пропаганда е доказателство-тия търсят да вредят по всякакъв начин!Евала на Орбан,че ги подгони!Тръмп може да е всякакъв,но води САЩ по правилния път.Дали ще успее-не е сигурно,но поне прави усилие.Демократите,водени от Сорос превърнаха Америка в латино-бардак и без малко да я унищожат!
23
5
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
И какво стана?Мадуро диктатор ама свестен,Тръмп демократ но лъжец и измамник.
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този в момента е в панделата, защото е лжесвидетелствал пред конгреса. Защо да му вярваме?
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги стават много загрижени за държавата когато влязат в затвора.В Бг задължително се разболяват.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Клинтън да насилва стажантки в оРалния кабинет"То едно насилване, стажантката изпълни мечтата на милиони жени да спи със самодържеца Зевс... А после и тя жертва, видиш ли.
19
1
 
15
 
! Отговори
крaвлaндия преди 5 години
Имал Коен, едната вярност към Тръмп, сега и нея няма. Заплашвал Коен, от името на Тръмп, сега заплашва от името на главния прокурор.Американското кривораздаване има сериозен проблем - лови един престъпник и измамник и го спасява от затвор в замяна на това той да натопи някой друг. Резултатът може да се нарече всичко друго но не и правосъдие.За сега виждаме как демократите не предават властта без бой, а дали Тръмп ще я даде ще видим догодина.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с малки деца закусва ли, адвоката дали са му платили да знае?
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи като бил на софрата си стоял и мълчал, ама сега като му взеха столчето, изведнъж се разкая и разчуства...... ооох, майко.... Тоя господин ли каза : "Лъгал съм, но не съм лъжец" ? И аз така крал съм, ама не съм крадец....
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия думи от устата на човек осъден за лъжесвидетелстване и измама са 100% верни.
15
3
 
10
 
! Отговори
ПУТИН преди 5 години
затова се ползва с уважение по света, защото никога не падал толкова ниско, че да го разнасят по пресата адвокати и камериерки.