Торнадо връхлетя Алабама, Тръмп в Twitter: Пазете се!

Най-малко 20 души загубиха живота си в мощните бури
Обновена: 4 мар 2019 09:10 | 4 мар 2019 09:00,
31

Снимка: Reuters

Доналд Тръмп призова жителите на американския щат Алабама, който беше връхлетян от бури и торнадо, да бъдат внимателни. Най-малко 20 души загубиха живота си в бурите, предаде Асошиейтед прес.

В Twitter Тръмп написа: "На невероятния народ на Алабама и околните райони: Внимавайте, пазете се! Торнадото и бурите са наистина мощни и може да дойдат нови".

Според последни данни на шерифа Джей Джоунс на окръг Лий, където вилня стихията, загиналите са 23, сред които и деца. Има ранени. Има и безследно изчезнали, предава БТА.

Експерти казват, че разрушенията в крайните южни райони на окръг Лий в Алабама са като при стихия от категория Еф 3, което означава при скорост на вятъра между 254 и 331 километра в час. От торнадо е пострадал и най-големият град в щата - Обърн, където също има разрушени постройки.

Властите на съседния щат Джорджия пък проверяват какво е състоянието на жителите в градчето Кайро, за което има информация, че също е връхлетяно от торнадо. И там има повалени дървета, отнесени покриви, счупени прозорци и хора блокирани в затрупаните си от дървета къщи. Засега няма данни за сериозно ранени там, предаде Асошиейтед прес.


Властите са преустановили издирвателните операции през нощта, защото условията са много опасни. Има ранени, но точна бройка засега не се съобщава. Възможно е изпод отломките на разрушените от стихията жилища да бъдат открити още трупове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
До всички по-долу преди 5 години
Чета ви коментарите и се чудя колко малък ви е кръгозора. Първо - да казваш, че това са хубави новини? Представям си колко нещастен е живота ви.Второ - живеят в "дървени колибки", защото това е препоръчително за районите, които са застрашени от торнадо. Т.е. по-икономично е да се строи по-евтина къща, ако ще се случва няколко пъти. По-силно торнадо ще завлече и тухлена, каменна, каквато искате къща.Хайде ограмотете се вече.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иншаала, дано другия път да е по-силно.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ще е пръцнал...
15
4
 
4
 
! Отговори
НЕБЕТО ГИ НАКАЗВА! преди 5 години
ЕДНА ХУБАВА НОВИНА.ДАНО ВСЕКИ ДЕН ДА ИМА ТАКИВА
14
3
 
9
 
! Отговори
хахахах преди 5 години
Краварите са долкова бедни и глупави че не могат да си построят една нормална тухлена къща със железобетонни бетонни колони и плочи.Строят си наколни бараки и бунгала от чамови изрезки и шперплат. Тия "къщи" като се качиш на втория етаж и като подскочиш цялата къща се тресе .Краварска работа.....
13
2
 
6
 
! Отговори
Прости кравари! преди 5 години
Не са чели приказката на трите прасенца!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Ми що го четеш като не те интересува?
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mngo vajno shesigi premestya
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЗабрави да си пиеш лекарствата пак май...
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Тези "дървени бараки" се поддържат, ремонтират и реконстроирът много по-лесно от тухлена или беттона къща. Отделно дървения матерял в САЩ и Канада е невероятно евтин. Това са основните причини къщите им да са такива. Отделно ако погледнеш цените в България (които са в евро) и като ги обърнеш в долари цените не се различават толкова много за това което можеш да получиш. И пак трябва да теглиш заем така или иначе. В русия да не ги раздават безплатно?
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 6 от славянинТо не е ли по-добре да живееш в руска панелка и да слушаш комшията като ходи до тоалетната и да те е страх да заспиш евентуално на някой алкохолик да не му гръмне газовата бутилка от 78-а година понеже го мързи да си я семни и да затрие целия блок.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До славянин$250 000 не е скъпо за САЩ и за тази цена можеш да се сдобиеш с доста добра къща. Отделно по-голяма част от цената е за земята не за къщата. А колко е дървена барака... стой си в панелката.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gospodi blysni USA po-silno
5
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Сега разбрах! Отявленият престъпник Нелсън Пандела е афроамериканец!
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие се радвайте, че в България няма такива стихии, че ще видите "здравите" ви къщи на какво ще заприличат.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Отделно цената не е за бараката, а за земята. Разбирам, че много мразите "хамериканците" ама хайде поне се запознайте с нещата за които говорите.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Къщите им са такива по ред причини. Първо дървения матерял там е страшно евтин. Много по-лесно се правят реконструкции. Няма нужда да се избиват бетонни стени и тн. Трето много по-лесно се поддържат и при такива бедствия, които в някой щати са доста често явление излиза по-евтино и по-бързо за построяване отново.Не знам защо си мислите, че не могат да строят при положение, че градовете им са пълни с небостъргачи ама викаш не могат да построят една къща а?
1
4
 
8
 
! Отговори
някой преди 5 години
Както бате Максо от цеха викаше техните къщи са здрави колко на бат ти Венци оранжерията с подпори 4 черчевета