Венецуела се възстановява от аварията. Обвинява САЩ

В столицата продължава да има проблеми с мобилните мрежи
9 мар 2019 10:00, Петя Славова
140
Венецуела се възстановява от аварията. Обвинява САЩ
Снимка: БТА

Електроснабдяването във Венецуела се възстановява постепенно, след като голяма част от страната остана без ток около едно денонощие, предадоха световните агенции.

Снощи голяма част от уличните лампи в Каракас вече светеха. Във венецуелската столица обаче продължава да има сериозни проблеми с мобилните мрежи и интернет, отбелязва ТАСС.

В четвъртък почти цяла Венецуела остана без ток. Жители на Каракас заявиха, че не си спомнят по-тежък случай със спиране на електроснабдяването.

Още по темата

Според Националната електрическа компания причината е саботаж в най-голямата водноелектрическа централа във Венецуела - ВЕЦ "Симон Боливар де Гури" в източния щат Боливар. Президентът Николас Мадуро обвини за спирането на тока "американския империализъм". Държавният департамент на САЩ отхвърли тези твърдения.

Венецуелският министър на комуникациите и информацията Хорхе Родригес обясни спирането на тока с кибератака, която е извадила от строя най-голямата водноелектрическа централа в страната, предаде ТАСС.
Венецуелските власти ще предоставят на ООН доказателства, че Съединените щати са отговорни за гигантската авария, обяви Родригес, цитиран от Франс прес.

Ситуацията във Венецуела остава тежка и хаотична, предаде БТА. На бензиностанциите има дълги опашки. Някои полети са отменени или пренасочени, отбелязва ДПА.

Заради спирането на тока много болници не функционират нормално и не могат да осигуряват на свои пациенти животоподдържащи услуги, например хемодиализа или поставяне на недоносени бебета в кувьози.
Най-малко 15 деца са починали вчера в болница в северния град Матурин, съобщи депутатката от района Мария Ернандес дел Кастильо, цитирана от ТАСС.

Според неин колега от контролирания от опозицията парламент, Хосе Мануел Оливарес, 79 пациенти са починали в болници във Венецуела заради проблеми с електроснабдяването от ноември до февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкептикЛуканов го убиха руснаците.Какво се правиш на луд?
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127Учени казаха, че ръстът на населението в страната е показатален за качеството на икономикатаЗначи икономиката на резервата Масай мара в Африка е най-развитата на света защото масаите са все над 2 метра.
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги някой им е виновен, никога не са те. Винаги някой ги саботира, никога не се дънят. Винаги икономиката им е най-силна, въпреки че хората няма какво да ядът.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Луканов обяви стоп на плащанията по дълга, тук петоколонниците ревяха как така, да се плаща, не било добре да не се плаща, не ги интересуваше че хората няма какво да ядат. Те петоколонниците искат скъпи самолети, никакви икономически печеливши проекти, те искат да ни докарат до просяшка тояга.
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
техническа грешка не 90 те а 80 те години. Така е като пиша на тъмно на батерия, защото ЧЕЗ не си почиства дърветата под стълбовете и има късо съединение за не знам си кой път.
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учени казаха, че ръстът на населението в страната е показатален за качеството на икономиката. И така в България са се раждали най-високите хора при лошия комунизъм през 70 те и 90 те години на миналия век, а сега се раждат доста по-дребнички хара, ядящи отпадъците на запада, опаковани в лъскави опаковки. Честита ви демокрация. Апропа, ако не беше шпионина Гарбачов, днес щяха Русия и Китай да са икономики 1 и 2 на света, а България в топ 10. Само че той съсипа народите на Източна Европа, даваха г
117
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Интересно дали няма да убият Мадуро, както убиха Луканов защото отказа да им плаща.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че САЩ са виновни както когато и в България имаше режим на тока бяха те виновни заради войната им с комунизма у нас.
115
4
 
10
 
! Отговори
Гатанка преди 5 години
Нефт гази- гладен ходи.Що е то?Отговорът е:Индианец- социалист ;)
114
3
 
4
 
! Отговори
Цоциалистите ако преди 5 години
Управляват Сахара ще внасят пясъкВижте Венесуела - нефт газят , жадни ходятАрабите са сто пъти по- умни от тях
113
13
 
9
 
! Отговори
Скоро Мъдуркото преди 5 години
Ще бъде обесен на името си от гладните тълпиВъпросът е дали ше го *** преди това като Кадафито или ще умре девствен Всички рушки мекерета си приличат по края си
112
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА го свалят тоя Мадуро, че ми писна от комунисти
111
9
 
7
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
През 1950г. " С колективизацията приключихме успешно, някъде останаха сираци, а *** ш с опрайм" цитат от реч.
110
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безплатния обят го има в соца. Но първо прибират "берат" от частника- в името на общото.И така се заблуждават " робите ва болшивизма"
109
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На дедо му взеха расовите крави през 1948г. в колективизацията. След време кравите са давали малко / няма кой да ги гледа, експеримента не е проработил/ млеко и ги направиха на салам.
108
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца е така крадеш от богатия като правиш насилствено колективизация . И после се правиш на щедър с чуждата собственост раздаваш на бедните / всъщност мързеливите/. Гласуват за вожда и след години, когато краденото се изчерпи. Става като при нас.
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ми то и Козлодуй работи ва ишлеме за Москва. Но ваште отношения да " ясни "
106
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно същият план го пробваха в Турция, скоро и при вас.
105
8
 
25
 
! Отговори
Au преди 5 години
Една английска банка открадна злато за около 2 милиарда долара от народа на Венецуела!Bank of England................пладнешки обир е това, типично за англичаните и янките!
104
8
 
28
 
! Отговори
Au преди 5 години
Много злато има за крадене от Венецуела, и много нефт.............западните компании като хиени дебнат!!!