Тръмп ще поиска от Конгреса 8,6 млрд.долара за стената с Мексико

Дължината на стената трябва да бъде 1162 километра
10 мар 2019 18:47,
14
Тръмп ще поиска от Конгреса 8,6 млрд.долара за стената с Мексико
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще поиска от Конгреса 8,6 милиарда долара за финансиране на стената по границата с Мексико, предаде Ройтерс.

Още по темата

Тръмп ще поиска парите утре, когато ще представи исканията си към Конгреса за бюджета за фискалната 2020 г. Това е с шест пъти повече отколкото Конгресът отпусна за финансиране на стената през миналите две фискални години, пише БТА.

Исканата от Тръмп сума за стената се базира на план от 2017 г., представен от служители на американските митници и на службата за гранична защита. Планът предвижда построяване или замяна на заграждения по протежение на 1162 километра от границата. Като цяло се смята, че всичко това ще струва общо 18 милиарда долара. Досега само 179 километра са били изградени или са в процес на изграждане.

През фискалната 2017 г. 341 милиона долара бяха отпуснати за 64 километра от стената, а през фискалната 2018 г. бяха отпуснати 1,375 милиарда долара за 132 километра от стената. За фискалната 2019 г. Тръмп поиска 5,7 милиарда долара, но Конгресът одобри само 1,375 милиарда.

След като Конгресът не одобри исканата от Тръмп сума, президентът обяви национално извънредно положение - нещо, на което се противопоставиха демократите и някои републиканци - и пренасочи за стената 601 милиона долара от министерството на финансите, 2,5 милиарда долара от министерството на отбраната и 3,6 милиарда долара от бюджета за военно строителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отиде Валери Симеонов да им я построи...
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той щял да иска... Ха-ха-хаКой му дава, Конгресът се командва от опозицията.
9
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
интересно коя фирма ще строи стената за тази сума и с кого е свързана
8
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Винаги съм защитавал правото на всяка държава да си защитава границите. Само че Дони излъга американците, че Мексико ще плати за стената. Сега защо търси пари от американците?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още нещо.Тръмп не ще мексиканци ама кой ви каза че иска българи.Всъщност вече увеличи тройно изискванията за получаване ба виза от българи, иска да спре лотарията зелена карта за българи и разбира се иска да спре и студентските бригади за българи той лично го каза така много ви обича че не ще да ви вижда и ако може ще махме и тия дето вече са там.Демократите че са напаст е вярно.Но Тръмп е същата напаст но от обратната посока.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е от Тръмп и фашистите това ще и остане на Америка една стена един златен ***, разбира икономика дето уж расте *** тоя растеж го усещат само най-богатите и тия около Тръмп, още по-голяма световна омраза а Мексико ще и благодари един ден за стената сега започва изместване на полюса казват го самите аметикански учени а това ще предизвика емиграция на юг, Мексико и без това трудно се издържа добре че построиха стена да не могат и те да идат там.
5
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Браво на Тръмп-те* го гонят през вратата,той влиза през прозореца!Нищо чудно да ги изненада и с втори мандат!*Соросовите демократи
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този прави каквото си иска... абе не е лош..
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спре парите на клошарите-***, дето хамериканските фондацийки ги раздават да хрантутят тия порове по целия свят и парите за стената ще се съберат.
2
4
 
10
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Тия 5 не му дават, тоя вече 8 иска хахахах ЛУД УМОРА НЕМАААА, САМО СЕ ПОТИ :D
1
2
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Политиката, е, полица ,...Запомнете- това .....