Ето кой спрял тока във Венецуела! Виновникът е Тръмп

Мадуро гони дипломатите от САЩ, били риск за мира
32
Ето кой спрял тока във Венецуела! Виновникът е Тръмп
Снимка: Reuters, архив

Венецуелските власти наредиха днес на американските дипломати да напуснат страната в срок до 72 часа, след като президентът Николас Мадуро обвини американския си колега Доналд Тръмп в "киберсаботаж", предизвикал най-тежката електрическа авария в историята на страната, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата
Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса съобщи в Туитър, че американските дипломати във Венецуела трябва да напуснат страната в срок до три дни след провала на преговорите за запазване на "секциите за защита на националните интереси" в двете държави.

"Присъствието на венецуелска земя на тези служители създава риск за мира, целостта и стабилността на страната", се казва в изявление на правителството.

Държавният департамент съобщи вчера, че ще изтегли служителите си от Венецуела тази седмица, като заяви, че присъствието им се е превърнало в ограничение за политиката на САЩ.

Главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб заяви днес, че е поискал от Върховния съд да започне разследване срещу опозиционния лидер Хуан Гуайдо по подозрение в участие в "саботаж" на електроснабдителната система на страната.

Хулио Кастро от венецуелска неправителствена лекарска организация съобщи в Туитър снощи, че 24 души са починали в държавни болници от спирането на тока миналия четвъртък досега, посочи Ройтерс.

Венецуела се опитва да възстанови електроподаването, след като на 7 март столицата Каракас и повечето щати във Венецуела останаха без електричество заради авария в най-голямата ВЕЦ в страната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
firebg преди 5 години
;-) kartabg
19
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Гoшу"Мъдурчо сам си спря тока, за да има повод да изгони американците и да се саморазправи с опонента си. Типични комунистически похвати"Добра идея си дал но пропусна нещо много важно. Ако Мъдуро щеше да спира тока той няма да го направи по начина/технологията BLACKOUT - и определено болниците,роддом и водопречистващите станции щяха да работят.Какаво имаме - Каскадно експоненциално прекъсване на тока - при такъв сценарий някои от под станциите буквално се взривяват
18
2
 
4
 
! Отговори
nda.. преди 5 години
и на нас ни спираха тока...помним кои ...да не се правят на ощипани ..
17
2
 
5
 
! Отговори
Сувлаки чипс преди 5 години
"Присъствието на Земята на тези служители на националистите-евреи създава риск за мира, целостта и стабилността на планетата ни." - би било още по- вярно изказване!
16
16
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Мъдурчо сам си спря тока, за да има повод да изгони американците и да се саморазправи с опонента си. Типични комунистически похвати.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако ставаше така както го разправя бай ви Мъдуран, САЩ щяха да спрат най-напред тока на товарищ Пyндин.
14
9
 
15
 
! Отговори
САЩ ВРЕДНИ ЗА СВЕТА преди 5 години
и това се доказа за сетен път. Не знам някоя държава в света да е прокопсала под американска окупация. Изсмукват богатствата на държавите, а народът им тъне в мизерия. Само неколцина местни компрадори като ТИКВАТА и ЦЕЦО се уреждат на трапезата и се насищат с трохите.
13
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт -Ти си демократ , "борец за правда и свобода" ,кажи Сърбия не заслужаваше ли още бой за това което направиха в Босна ,Хърватска и Словения или не си запознат и само си пишеш тук да минава времето .
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tia ot pregovori ne razbirat samo boi po kancheto kravarsko
11
8
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ограничение за политиката на САЩ !!!Демек изтеглят дипломатите и ще подпукат Венецуела терористите на Рижко !!!
10
9
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЛАТИНО ДРАМА БЕЗ КРАЙ !!!!
9
13
 
52
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До До 2Верно,Такива саботажи американците извършват отдавна!А Сърбия е ярък пример,как не се спират пред нищо!Рушенето на мостове,болници,електроразпределение и прочее как помага на демокрацията?След тяхното "демократизиране" остават само руини и анархия,ако са успели да свалят законното правителство!
8
29
 
10
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Мадуро в Москва е студено...ако успееш разбира се...Янките ще те драпат до последно...Всички ще се отрекат от теб като дойде време разделно...Пък и това дето правят американците с други държави вече 30 години все някога трябва да спре да работи...нищо не е вечно.
7
21
 
11
 
! Отговори
Той преди 5 години
Ги гони,ама след като те решили да си тръгнат!Ха-Ха!
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 Това е Представяш ли си, на това което си написал си получил 4 минуса! Това или са платени или са промитии мозъци
5
54
 
26
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 5 години
МАДУРО ПРИЛИЧА НА НИНОВА ЗА ВСИЧКО ИМ Е ВИНОВЕН НЯКОЙ ДРУГ НО СВОЯТА ВИНА НЕ ВИЖДАТ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА НИНОВА ДА СИ ПОМИСЛЯТ ДОБРЕ !
4
28
 
16
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
До1 РосенДругарю Гендар Сороски и тука ли дойде да се изхождаш ! Нямаш ли си в вас тоалетна ?
3
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асфалт паша, ханъмата на ердоган, да ги приеме.
2
54
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електрификация + Мадуризъм = Съветска Власт - Катедрален туризъм
1
22
 
65
 
! Отговори
Това е преди 5 години
САЩ се опитва да саботира,изнудва и налага исканията си навсякъде по света.