Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!

Не искам Айнщайн да ми е пилот, написа президентът
Обновена: 14 мар 2019 09:25 | 13 мар 2019 11:15, Нели Христова
122
Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!
Снимки: Reuters

След смъртоносната самолетна катастрофа на Етиопските авиолинии останаха много въпроси. Защо е паднал самолета? Има ли нещо общо с недостатък в модела Boeing 737 Max? Или е просто пилотна грешка? За щастие на всички самолетни експерти, президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговор на всичко. Според него, самолетите просто са станали... прекалено сложни.

Още по темата

В своя популярен Twitter акаунт държавният глава реши да обясни тежката ситуация, в която се намира съвременната авиация.

"Самолетите стават все по сложни за управление. Вече не им трябват пилоти, а компютърни инженери от Масачузетският технологичен институт. Виждам това в много продукти. Винаги се стремим да направим една ненужна крачка напред, когато по-добре е да се придържаме към старото и простото“, пише Тръмп в първия си пост и добавя втори, в който обяснява, че не би желал Айщнайн да управлява самолета, в който се вози.

"Сложността е опасна. Плащаме прекалено висока цена за малко предимства. Не знам за вас, но не искам Алберт Айнщайн да ми е пилот. Искам добър професионалист, който ще може бързо и лесно да установи контрол над самолета“, обяснява президентът на САЩ.

Според него, най-големият проблем на авиацията е, че пилотът е нужен само при излитане и кацане на самолета, а почти през цялото време, машината лети сама. Не се знае от къде Тръмп черпи своята информация и точно колко инженери от  Масачузетският технологичен институт са били наети, за да управляват правителствения самолет, но със сигурност, президентът би се чувствал по-защитен, ако „професионалист“ държи кормилото, а не някакъв си робот. Всички тези навигации и системи са нищо в сравнение със скоростните реакции на човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмбът не е президент, а п***лячо - комик :)
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто патока иска постоянно да го коментират
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да така е , за неговия интелект това е сложна техника. Като дюлгер ще каже ли що паднаха кулите в Ню Йорк?
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой има ли си на идея колко боинга има в момента във въздуха?!А селЯни?
80
1
 
1
 
! Отговори
нострадамус преди 5 години
некои малко по малко си ги разчиства не че нещо
79
3
 
13
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Тръмп с това си изказване не открива "топлата вода" разбира се, но е съвсем логичен и прав. "Плащаме прекалено голяма цена за малки екстри". Давам пример: Сравнете цените на един автомобил с автоматични седалки,( които помнят по няколко водача и се нагласяват спрямо това кои е зад кормилото) със същият такъв автомобил при който тази екстра я няма. И какво получавме ? Само заради гъзарията плащаме едни 3-4 хиляди евро повече.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да! Дайте му на бай Дончо един ред бул и не го мислете.
77
7
 
10
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
до 80Русия направи ракетен двигател на водкано....... как да се опази ракетата до броенето още не са го решили
76
2
 
12
 
! Отговори
Juls преди 5 години
УСА пак са нъмбър уан. Имат най- голямата армия в света, най- големият държавен дълг, а сега вече си имат и най - забавният президент, да им е честит!
75
1
 
22
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Тръмпе , самолетите дето ще ги правите ф16 сложни ли са .... за един приятел питам , който е пилот
74
0
 
4
 
! Отговори
Всички самолети преди 5 години
Са така програмирани ,че Ким ако стъпи в тях полета е директен за Гуантанамо...
73
3
 
4
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Руските самальоти не падат
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким Чен Ун затова се вози на влак.
71
3
 
13
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Президент Тръмп = Бай *** Американски
70
1
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Този отдавна съвсем се сдуха, само проблема е че е президент на Америка...
69
1
 
7
 
! Отговори
бракма с електроника преди 5 години
Аз съм *** човек защото не съм учил програмиране иначе имам и шлосерски разряди и право да упражнявам технически професии и прочие---но който е много кадърен да ползва всичко от което разбира ,ама нека има малко избор или да ни питат поне--много важно като в ЕС колата ти струва тройно и е евро 7 --в Индия карат 10 пъти повече коли като печки ,,перник,, --нали и те са на нашата планета--плюс това Тръмп си има екип експерти консултанти цялата академична общност му е на разположение,така че...
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пази боже от *** и ***, заемащи ръководни постове
67
1
 
10
 
! Отговори
A преди 5 години
До Анонимен 58Пука му на Тръмпчо за реномето. Утре ще натисне ББ и ЦЦ да купят с пари на бил. данъкоплатец няколко от тях, за цена 10 пъти по-голяма от пазарната и вс. в ГЕРБ ще се изходят по випроса, че това са най сигурните, модерни и още ала бала самолети.
66
2
 
3
 
! Отговори
Бракма с електроника преди 5 години
Тя електроника та си е прогрес ,но зависи производителя за какво я използва и с комерсиализирането и много знаеш в кои заден двор на кооперация в Тайван или Виетнам е произведен някой чип на някоя от стотиците платки и ,проверки и тестове много ,ама и отказите след неопределено време много--я вижте с телевизорите какво става минат 2-год и можеш да чакаш всичко--само ,че горе като стане отказ и може да са 300 по-малко...котрола не може да обхване цялата палитра..може и саботажи да са срещу Бойн
65
0
 
26
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Ето това е същността на проблема,трагично и смешно едновременно -техниката става все по-сложна,а хората -по-прости!И колкото е по-*** e един човек,толкова е по-голяма вероятността да стане голям началник?!Висшите сили се подиграват с нас!Да давам ли примери с нашия управляващ "елит"...а и не само с нашия !?