Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!

Не искам Айнщайн да ми е пилот, написа президентът
Обновена: 14 мар 2019 09:25 | 13 мар 2019 11:15, Нели Христова
122
Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!
Снимки: Reuters

След смъртоносната самолетна катастрофа на Етиопските авиолинии останаха много въпроси. Защо е паднал самолета? Има ли нещо общо с недостатък в модела Boeing 737 Max? Или е просто пилотна грешка? За щастие на всички самолетни експерти, президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговор на всичко. Според него, самолетите просто са станали... прекалено сложни.

Още по темата

В своя популярен Twitter акаунт държавният глава реши да обясни тежката ситуация, в която се намира съвременната авиация.

"Самолетите стават все по сложни за управление. Вече не им трябват пилоти, а компютърни инженери от Масачузетският технологичен институт. Виждам това в много продукти. Винаги се стремим да направим една ненужна крачка напред, когато по-добре е да се придържаме към старото и простото“, пише Тръмп в първия си пост и добавя втори, в който обяснява, че не би желал Айщнайн да управлява самолета, в който се вози.

"Сложността е опасна. Плащаме прекалено висока цена за малко предимства. Не знам за вас, но не искам Алберт Айнщайн да ми е пилот. Искам добър професионалист, който ще може бързо и лесно да установи контрол над самолета“, обяснява президентът на САЩ.

Според него, най-големият проблем на авиацията е, че пилотът е нужен само при излитане и кацане на самолета, а почти през цялото време, машината лети сама. Не се знае от къде Тръмп черпи своята информация и точно колко инженери от  Масачузетският технологичен институт са били наети, за да управляват правителствения самолет, но със сигурност, президентът би се чувствал по-защитен, ако „професионалист“ държи кормилото, а не някакъв си робот. Всички тези навигации и системи са нищо в сравнение със скоростните реакции на човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
С много голяма вероятност има грешка в софтуера, която се проявява при определени обстоятелства. Изглежда са знаели за него, но са го пренебрегвали поради малката вероятност за проява. Не се подигравайте с Тръмп, твърде далеч сте от неговото ниво. Много неща напоследък се усложниха излишно, с цел оскъпяване. Колкото до ИИ: нивото му сега е на ниво пихтиесто животно спрямо човека. Бързото пресмятане не е интелект.
103
0
 
2
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
Липсата на морска храна води до умопомрачителни заключения ! И Елена Чаушеско имаше подобни проблясъци за мухите ! "Дефицитът на йод засяга около два милиарда души и е водещата причина за интелектуалната недостатъчност (***)." - Извадка от "Уйкипедия" - Йод ?!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Компютърът не може да замени човека." - древна канибалска поговорка
101
1
 
2
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
Ами да преминат на селскостопански самолети ! Те са доста по-прости ... !
100
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече очаквам Дони Тръмп да обяви и че Земята е плоска и конгреса отказва да му каже, къде НАСА крие останалите континенти.
99
4
 
5
 
! Отговори
Градски преди 5 години
Все пак, бай Дончо нали притежава един самолет Боинг 737 а преди това е има авиокомпания, която е фалирала ;) Е, има общ поглед върху нещата, но не бива да се дават такива лековати изводи, защото, той е наясно, че думите му са директно срещу Еър Бус, което пък е във полза на Боинг и другите марки ;) Инжинерите от Масачузетския университет , са предимно източно европейци, северно европейци, много малко местни, също и много азиатци има. Затова е известен по целият свят със своите до ти кадри :)
98
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Съгласен съм изцяло с изказванията преди мен, че не самолетите са сложни, а перчема е простичък! Този освен да пише глупости в социалните мрежи, друго може ли? Есе някой друг му е виновен за провалите, той е безгрешният, ама обръчът около него се свива!
97
4
 
10
 
! Отговори
Не е истина преди 5 години
Не самолетите са прекалено сложни, а Тръмп е прекалено ***!
96
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това, че са прекалено сложни не е оправдание да падат издуханите кошници, а е сериозен сигнал, че Боинг е станал индийска конфекция, правена в незнайни гаражи!
95
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така, самолетите трябва да са простички като трактор. На пилота ще са му нужни само чук и по-богат речник. Трактора не пада никога!66858
94
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
е бай Тръмпич ме развесели искрено!!!!..ТОЧНО ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА!!!!!!!!!ВСИЧКО СЕ УСЛОЖНЯВА с единствената цел ДА СЕ ПРОБУТА ПОРЕДНИЯ ВАРИАНТ НА СТАРАТА СТОКА!!!!..НИЩО РАБОТЕЩО добре не се остава да съществува!!..Мравките са заети с непрекъснатото му усложняване,за да..ВЪРВИ ТЪРГОВИЯТА....
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолети винаги са падали и ще падат.Ако се изчисли брой самолетни катастрофи разделено на брой превозени пътници към настоящия момент и преди 40 години, нещата много са се подобрили.
92
3
 
8
 
! Отговори
Защо не пада Тръмп? преди 5 години
Всяко нещо по-простичко и с по-голям допуск(по-голяма хлабина)е по-дълговечно от сложното-АК.Простичкото е за Психодиспансера.За самолетите:Икономии,икономии,водещи до:1.Малък запас от мощност,особено при свръхнатоварване и претоварване;2.Самолета е муден и прави чудеса само празен на авио изложения;3.Въпреки контрола,финните машини се цакат от горивото;4.Изцеждане моторесурса на двигателите и нужда от честа ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА поддръжка;5.Автоматиката-сън за пилота!А ББ си кара сам!
91
1
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
До 96 Тука си многоого прав .Това не е интелект .Просто така му викат. А е започнало от насочване на зенитната артилерия с помощта на радар. Още през ВСВ е било възможно насочване с радар без използване на изчислителна техника . Само с три много малки антени и много малка корекция на око от правата линия . Но не са се сетили да го направят .При бавните самолети от нея епоха ,щеше да има много добра точност .И на самолет е можело да се направи .
90
4
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Ена не знам дали съм го казвал, но пак ше го повторя: ДРУГАРЯ ПУТИН СИ ИЗБРА НАЙ-ХУБАВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ! Това си личи от секи път когато тоя Тръмпа напише и или каже нещо!
89
1
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 5 години
Автопилотът не изобщо ИИ. Всъщност много ви промиват мозъците с това ИИ. ИИ няма, все още не е направен и все още дори няма единно мнение в научните среди какво е изобщо интелект, камо ли изкуствен. А автопилотът е много, ама много далеч от какъвто и да е интелект.
88
1
 
14
 
! Отговори
A преди 5 години
Ще летиме на метли.
87
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за този съм сигурен,че и карането на колело е сложно
86
5
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Еми прав е .Изкуствен интелект кара самолета .Викат му автопилот .А джипиеса му дава координатите по които да го насочи .И ако забие уиндолса ,я на автопилота ,я на джипиеса ,я на други системи с датчици ,самолета пада ;) и пилота са обажда във Виена да му освободят писта :))) Добре че са направили Виена австрийците :)))
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия виновна?