САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години

Мисията този път ще включва и жена
27 мар 2019 07:50, Елка Василева
154
САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години
Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват до пет години техни астронавти отново да кацнат на Луната, мисията ще включва и жена. Това обяви в НАСА американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

Пенс заяви, че целта на мисията ще бъде да се създаде база на Луната, която да позволи да бъде изпратена и "евентуална (пилотирана) мисия до Марс".

Вицепрезидентът, който пое водещата роля по космическите теми, добави, че до една година отново ще започнат да се използват ракети американско производство за космически мисии.

"Първата жена и следващият мъж на Луната ще бъдат американски астронавти, изстреляни с американски ракети от американска земя", каза Пенс в център на НАСА. "Сега е моментът да направим следващата голяма стъпка и да върнем американските астронавти на Луната, да направим постоянна база там и да разработим технологиите, които да ни позволят да изпратим американски астронавти на Марс и отвъд Марс. Това е следващата голяма стъпка", каза вицепрезидентът.

В своя стремеж да парират възхода на Китай и възраждането на Русия САЩ все повече действат като при съревнование между велики сили, отбелязва ДПА. Неотдавна китайската космическа програма осъществи първото кацане на космически апарат на обратната страна на Луната.

Последните хора, стъпили на Луната, бяха американските астронавти от кораба "Аполо 17" през 1972 г. Това лято се навършват 50 години от първото кацане на Луната на пилотиран космически апарат, отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: лунаМарсСАЩастронавти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
USA преди 5 години
САЩ са най-великата държава в историята на човечеството, два пъти по-голяма по територия от Римската Империя в своя пик и пет пъти повече като население. Никой никога не се е доближавал дори близо до политическото, военното, културното, научното и цивилизационното влияние върху света като тази велика сграна. God bless America! Амин!
132
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракетен двигател не могат да направят без помоща на руски математици пък тръгнали към луната... лунатици.
131
0
 
0
 
! Отговори
TheTruth преди 5 години
Предполага се, че ще изпратят астронафт със същият номер на обувките като на Амстронг и ще мине по неговите стъпки. За да се затвърдят, че са първи. Че знае ли човек току виж, някой "Сухой" SU-75 кацнал и някой руски казак се разходил по луната и заличил всички признаци на присъствие на човешка дейност на луната.
130
0
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 5 години
Руснаците произвеждат и процесори.На руските процесори"Елбрус"съвсем ясно е написано"Made in Taiwan"!Иначе били руски!
129
1
 
6
 
! Отговори
До Ваня преди 5 години
За най-големия руски самолет Ан-Мрия ли говориш ? Те не са руски ,а са украйнски и в последствие прибрани от руснаците.Не бъркай двете неща.Русия няма почти никакви знания в самолетната индустрия.
128
0
 
4
 
! Отговори
До Ваня преди 5 години
Я ми разкажи повече за пояса на Ван Алън ? Това не са ПОЯСИ ,а ПОЯС.Още тук издишаш.И ти ли си от конспиратиците ,дето казват ,че минаването било невъзможно ? Айде кажи ни защо е невъзможно и да ти обясня колко си неграмотна.
127
1
 
2
 
! Отговори
До Ваня преди 5 години
САЩ ходили да взимат газ от примитивните руснаци хахаха.А бе русофилска пoдлoго ,САЩ произвеждат повече газ от руснаците ,а ще ходят да взимат газ от тях ..ти нормална ли си ? Освен това къде буташ руснаците при големите.САЩ имат най-голямата и най-силната икономика ,а след тях са Китай.Руснаците са на нивото на малка Холандия.Ако си толкова продажна русофилка ,винаги можеш да си заминеш към Чукотка и да ни избавиш от присъствието си ,ама май и на тебе не ти стиска да отидеш в руската мизерия.
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А инвалид в Космоса кога?
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонският посланик е бесен.Тия американци,руснаци и китайци не са си платили визите,а използват македонската територия като своя!
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Байконур се проектира тръбопровод за водка.
123
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Скептик"Помпа за нефт е нещо пределно простичко. Край Плевен има доста. Явно знанията ти са повърхностни и имаш само претенции"Съжалявам но не си си научил уроците.1. Не може само да се помпа нефт трябва да се замени с ВОДА е тук е първата високотехнологична задачка2. за да придвижваш обеми НЕФТ/ГАЗ по тръбопроводи пак ти трябват помпи - втора задачка3. Ако ще продаваш СПГ(Сгъстен Природен Газ) изискванията за помпата са още по-зверски.
122
3
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Солар Пауър,Помпа за нефт е нещо пределно простичко. Край Плевен има доста. Явно знанията ти са повърхностни и имаш само претенции.
121
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Solar Power"Да не говорим,че освен оръжия и уреди за СМЪРТ друго не могат да произвеждат. Един компютър не можаха да направят досега :) Да не говорим за нещо по сложно като помпи за нефтените им станции :)"ЕХ ЕКСПЕРТЕ1. За да се произвеждат въпросните оръжия за смърт ти трябва да произвеждаш СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КОМПЮТРИ иначе просто не може да направиш Радарр, Самолет, Ракета да не говорим за специализраните комплеки за РЕБ - там всичко е само математика и компютри2. И помпи почнаха след 6г в
120
0
 
1
 
! Отговори
Аналлибераст преди 5 години
ПОВТОРНО.??????????????КО РЕЧИ.............
119
4
 
14
 
! Отговори
Вярващ Конспиратор преди 5 години
Истински вярвам че САЩ са ходили до Луната........ а после тооооолкова ги е домързяло , че дори и до МКС ходят като пътници с такси - седнали кротко в руската ракета и чакащи да обявят пристигане на Вокзал : МКС. А на НАСА никой не може да помръдне тлъс*тите зад*ници и даже когато е обявено "повторно" ходене до Луната като национален приоритет те гледат да го възложат на някого другиго . Като скъпернически стискат всички технологии които имат и предишния си опит и отказват да го споделят.
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че руснаците произвеждат компютри. Имат е няколко серии собствени процесори. Мани, ами и таксита до космоса имат... *** ;))))И от 30 години нямат жертва в космоса ;))) И са единствените ;)))
117
10
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Гледам фактите Ваня :) БВП на Русия е като на Холандия почти :) Да не говорим,че освен оръжия и уреди за СМЪРТ друго не могат да произвеждат. Един компютър не можаха да направят досега :) Да не говорим за нещо по сложно като помпи за нефтените им станции :)Но ти знаеш най-добре.
116
9
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Ех винаги има такива като Боби които вярват,че Земята е плоска, континетна Австралия не съществува, Кацането на Луната е снимано в пустинята, Кацането на Марс е снимано в Дисни, сред нас тайно живее раса от рептили, Гагарин не е летял изобщо извън Земята и т.н. :) Винаги ще има *** на които някой ще си продава фантастичните книги :)
115
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пращат. Отново. Те отложиха излизането на жена в открития космос за неопределено време понеже нямали подходящи скафандри, щели да ходят на луната... Можеш ли да си представиш, 50 години след лунната разходка да нямат подходящ скафандър за открития космос... При това на близка околоземна орбита, не на луната... Дано, ама надали.
114
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Ваня"А иначе Гагарин е умрял при изпитания на нов самолет! И затова са правени многократни проверки!"Не историята е ПРОСТО БАНАЛНАСлед няколко години Гагарин се заема да възстанови клас за полети със самолетВъпросния ден той и инструктора му вземат УтиМиГ-15 за полети в зона при облациМиГа има много малко гориво принципно и им заповядват да вземат ПТБ(резервоари)с ПТБ МиГа обаче е с маневреност на Ютия През тяхната зона минава чужд самолет на свръхзвукМиГа изпада в сведел от завихрян