САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години

Мисията този път ще включва и жена
27 мар 2019 07:50, Елка Василева
154
САЩ пращат отново астронавти на Луната до 5 години
Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват до пет години техни астронавти отново да кацнат на Луната, мисията ще включва и жена. Това обяви в НАСА американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

Пенс заяви, че целта на мисията ще бъде да се създаде база на Луната, която да позволи да бъде изпратена и "евентуална (пилотирана) мисия до Марс".

Вицепрезидентът, който пое водещата роля по космическите теми, добави, че до една година отново ще започнат да се използват ракети американско производство за космически мисии.

"Първата жена и следващият мъж на Луната ще бъдат американски астронавти, изстреляни с американски ракети от американска земя", каза Пенс в център на НАСА. "Сега е моментът да направим следващата голяма стъпка и да върнем американските астронавти на Луната, да направим постоянна база там и да разработим технологиите, които да ни позволят да изпратим американски астронавти на Марс и отвъд Марс. Това е следващата голяма стъпка", каза вицепрезидентът.

В своя стремеж да парират възхода на Китай и възраждането на Русия САЩ все повече действат като при съревнование между велики сили, отбелязва ДПА. Неотдавна китайската космическа програма осъществи първото кацане на космически апарат на обратната страна на Луната.

Последните хора, стъпили на Луната, бяха американските астронавти от кораба "Аполо 17" през 1972 г. Това лято се навършват 50 години от първото кацане на Луната на пилотиран космически апарат, отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: лунаМарсСАЩастронавти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем те не минаваха ли през едни обръчи ... В смисъл, натискаха някакви работи на едни камъни, обръчите се въртяха и едно такова синкаво, като водиак се поевяваше, а те, като минеха през ноего, БАМ отиваха на некви други планети??!?!
12
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РЕЙТИНГА НА ТРЪМП Е СРИНАТ! ИЗПОЛЗВАТ ПИ АР АГЕНЦИЯТА НАСА ДА СИ ПРАВЯТ ФАЛШИВ РЕЙТИНГ!!ПРЕДИ 50 ГОДИНИ И ПОВЕЧЕ СА ИЗПРАТИЛИ 15 МИСИИ ДО ЛУНАТА С ХОРА И ТО ПО 5 МИСИИ НА ГОДИНА А СЕГА НЕ МОГАТ И ЕДНА ДА ПРАТЯТ :D
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ssИли тоя път не искат да хвърлят еквивалента на днешни 185+ млр. долара. Ако не и вярвш, провери колко е цената Apollo програма и акумулиралата се инфлация за 50 години ...
10
2
 
19
 
! Отговори
gogo преди 5 години
Сега вече няма да има нужда и от декори, при нивото на компютърната графика днес.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!Пич ... stahp ...
8
14
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
Да, ама русофилите не вярват. Не може никой да е пред велика Русия с най хубавите бомби.
7
0
 
19
 
! Отговори
Moonlightshadow преди 5 години
Забравили са нещо предишния път.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те кога са пращали, че да пращат "отново" ?
5
0
 
6
 
! Отговори
Cat преди 5 години
Пак? 😊
4
9
 
15
 
! Отговори
Mitaka преди 5 години
Питат радио Ереван:-Вярно ли е, че американците са платили на Стенли Кубрик да заснеме кацането на Луната за пред масите?След кратко мълчание от радиото отговарят:-Вярно е! Но понеже Кубрик е перфекционист и е трябвало да пратят него и целия екип директно на място за да е автентично.
3
5
 
29
 
! Отговори
ss преди 5 години
2019та им трябват 5 години за да пратят на луната човек а през 69та пак толкоз :) или технологиите не се развиват ... или не са ходили там !
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще възложат мисията на Холивуд. Знаем ги тия неща. Втори път няма да се вържем
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пак смешки, нито са ходили на Луната нито Земята е кръгла