САЩ харчи $45 млн. за военни шпиони... риби!

Американските военни залагат на генното инженерство
3 апр 2019 15:55,
34
САЩ харчи $45 млн. за военни шпиони... риби!
Снимка: Reuters

45 милиона долара са използвани от американските военни за създаване на шпиони от риби и други морски животни, с цел да следят дейността на вражеските подводници, съобщава Independent. Пет научни екипа са се заели със задачата.

"Ако можем да се докоснем до вродените сетива на живите организми в океана, можем да разширим способността си да следим активността на противника и да го правим дискретно, на постоянна основа и с достатъчно точност, за да характеризираме размера и вида на вражеските подводници. Това би ни донесло много стратегически ползи", казва директорът на програмата д-р Лори Адорнато.

Един от екипите ще проучва възможността определен тип микроби да бъде модифициран, за да открива дълбоко потопени вражески подводници.

Американският флот още разглежда възможността да използва каменния костур голиат за откриването на безпилотни вражески подводници, като руското ядрено торпедо "Посейдон".

Трети екип проучва теорията определен вид скариди да се използва като сонар. „Има потенциал да засича и най-тихите позводници“, заяви ръководителят на програмата.

Резултатите от проучването ще станат публично достояние до следващите няколко години.

Американските военни намекват, че генното инженерство ще е един от способите за постигането на целта. Ако ДНК-то на някои животни се измени, те биха могли да реагират на определени дразнители - като магнитното излъчване на вражеските подводници. Промяната в поведението им може да се следи с маркери или със сателит, а информацията да постъпва директно при флота на САЩ.

Програмата се ръководи от DARPA, за която е известно, че има опит с генното модифициране на организми за военни цели. Агенцията работи още по създаването на ГМО насекоми, които да заразяват посевите със синтетични вируси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: сащгенно модифициране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Франция е номер 1 преди 4 години
Без Франция нямаше да има сащ. Франция ги освобождава, Франция ги създава. Сащ са една бивша колония на 200г., съставена от бивши каторжници, робовладелци и мошенници избили индианците. Нищо велико няма в тях освен безграничната им глупост.От друга страна Франция е люлка на цивилизацията, на революцията, на просвещението, на Наполеон, на Бел Епок, на Експресионизма, на Хуманизма. Най-усрешната нация във военни конфликти. 1500 години величие!
26
2
 
2
 
! Отговори
USA преди 5 години
САЩ са най-великата държава в историята на човечеството, два пъти по-голяма по територия от Римската Империя в своя пик и пет пъти повече като население. Никой никога не се е доближавал дори близо до политическото, военното, културното, научното и цивилизационното влияние върху света като тази велика сграна. God bless America! Амин!
25
0
 
0
 
! Отговори
Бек преди 5 години
Пунта Мара да не е "консултант" по проекта..като свършиха парите от тъщатаа че трябва пари за вили на морето и на планината..пък и колко дъщери има за женене-мани мани
24
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Червени съсели дали използват?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Окупатори !
22
0
 
4
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 5 години
За флота на САЩ мога да дам моето " морско пате с двете гуши и едно око"което да се обучава от морска тюленка!
21
1
 
9
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"...ГМО насекоми, които да заразяват посевите със синтетични вируси". После някой ще ги хапне тези заразени посеви и генно-модифицирани рибки, ама какво от това. Безвредни до доказване на противното. Важното е милитари-купонът да тече.............
20
1
 
12
 
! Отговори
ГРЕШНА посока преди 5 години
Що не вземат американците генно да се модифицират с цел поумняване и да се кротнат?На кривата им демокрация все нещо им се види заплаха! Вече няма такъв наплив за имиграция защото американската мечта е умряла заедно с разпада на комунизма. Те се оказаха свързани като сиамски близнази и заедно си отидоха!
19
0
 
7
 
! Отговори
Антон Тодоров преди 5 години
Успяха, успяхааа, я съм шаран - шпионин.
18
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
да му мислят рибарите
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирам Цвъкано Цветани що направи акция Октопод, то било за контрашпионаж на САЩ.Вече и от рибара ми излиза американец да е.ба.Оня ден комшията яде един калкан и после беше със запек.Сигурно някой микрочип му е заседнал в задн.ика и сега какво да правим с магнит ли да го вадим.
16
12
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименТа значи казваш ,че руснаците още по времето на СССР обучили делфини да шпионират !Е защо делфините шпиони не им докладваха за американската подводница Толедо , която е наоколо и в последствие потопи самая большая русская атомная подводная лодка ?! Виж кво момче младо , на американците не им минават обучени руски делфини шпиони ,не им минават руски атомни подводници и прочие и прочие !
15
4
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Трети екип проучва теорията определен вид СКАРИДА да се използва като сонар.Така съм се смял! Мозъкът им като на скарида, само руснЯшкият го "превъзхожда"!
14
14
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Американците владеят моретата и океаните , защо им трябва да харчат пари за такива излишни проекти ?! Надявам се ,че това е само блъф ,който да накара руснаците да започнат да харчат пари за подобни проекти ! Американците са морските лъвове и го доказаха като потопиха най-голямата руска атомна подводница! Американците имат над 20 самолетоносача , а да имаш самолетоносач означава да имаш плаваща база и плаващо летище , самолетите ти са на всякъде по света ! Самолетоносача не е по джоба на руснака
13
4
 
15
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Като ги гледам тия *** на снимката и на тях акълът им е колкото на един шаран, така че е нормално за тях да харчат по това направление, роднините трябва да се подкрепят :)
12
11
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Единствените риби ще са руснаците ,които ще лапнат въдицата и ще започнат да харчат пари за подобни проекти ,че да не останат по-долу от американците !Досега нито една държава не е имала жива риба шпион ,няма и да има ! Има изкуствени риби шпиони , изкуствени акули ,изкуствени делфини , но живи риби шпиони няма !
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
mi da poarche i 1 milqrd za jabi 2 milqrda za kostenurki ninjda imat bol pari archat za gluposti
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Също и РусияНяма, няма, те рибите не са безаналогови...
9
3
 
6
 
! Отговори
Също и Русия преди 5 години
има риби и др. морски и океански животни -шпиони.Не е новост.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** талибани, ще ви следят отвсякъде със вашето безаналогово оръжие.