Тръмп връща мигрантите от границата с Мексико

САЩ нямали повече капацитет за прием на незаконни
28
Тръмп връща мигрантите от границата с Мексико
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ нямат повече капацитет за прием на незаконни мигранти, предаде БТА като цитира Франс прес.

Това поредно негово послание срещу незаконната имиграция бе отправено по време на визита на Тръмп в калифорнийското градче Калексико на границата с Мексико.

"Незаконните имигранти заляха нашата имиграционна система и това не може да продължава така", каза Тръмп на среща със служители на гранична полиция.

После той инспектира участък от стената по границата с Мексико.

"Нашата система е пълна, не можем повече да ви приемаме. Нашата страна е пълна", каза кратко Тръмп и препоръча на незаконните имигранти да се върна обратно.

Тръмп изтъкна положителния ефект от твърдата си позиция за имиграцията и каза, че Мексико за първи път от десетилетия задържа значителен брой хора още южната си граница, преди мигрантите да поемат към САЩ през цялата мексиканска територия.

"Мексико се държи по един фантастичен начин от четири дни насам. Те задържат всеки", подчерта Тръмп. Въпреки това той отново предупреди, че може да наложи мита върху колите, внесени от Мексико, ако тази тенденция се преобърне. "Ако те продължат да задържат мигранти, всичко ще е наред. В противен случай ще обложим колите им с 25 процента", каза той.

В четвъртък Тръмп даде да се разбере, че за момента няма да приложи на практика заплахата си да затвори границата с Мексико. Икономическите последиците от подобно нещо биха били значителни и за двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: мексикоСАЩмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Мексиканците са хора бавно мислещи, но и те полека лека се сещат че САЩ не е бяла страна. В големите градове няма бели, Пособията се раздават като в самото Мексико и е работа на араби, запълнили примерно Ню Йорк на 91%. Мексиканците се гордеят с това че работят - било миячи на чини било деливери, докато арабите само раздават Пособията, пишат ноти или нещо друго и се молят на алаха - наистина кадънките по мини джуп, но забулени де. Всички се точат за емиграция в Европа, но докато още има кораби!
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте тръмп сега Мексико сега пак Тръмп сега пак Мексико ако утре България или Европа зазлеят и се наложи да бяга някой от тук ей така ще ви посрещне любимия ви съюзник Тръмп със затворени граници с хвалби към други затварящи границите си държави и с надпис няма места бяхте полезни слуги но вече не сте и вървете по дяволите.Толкова за американската хуманност.Ако примерно на Балканите има война не бягайте към САЩ, те се сещат за вас само когато трябва да им платите за базите им на ваша земя.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп да ги праща в Европа - Европата прибира всичко що е различно от "бял човек: !
21
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Щатите,които са държава на ИМИГРАНТИ,а НЕ НА МЕСТНИ,били.."пълни"..От друга страна Европа,която е държава на местни,"ТРЯБВА" да отвори вратите си за мигрантите..?!?!?!....Де "логика" де!!!!!
20
2
 
10
 
! Отговори
Шкумбата преди 5 години
Поради нарасналите проблеми в САЩ , Тръмп решил да се допита за съвет към най-мъдрия човек в страната и наредил на службите да ги издирят. Оказало се че това е един много стар индиански вожд живеещ в резерват в Скалистите планини. Отишъл Тръмп при вожда и го помолил за съвет. А вожда му отговорил : Трябва сериозно да обърнете внимание на нелегалната имиграция . Ние едно време го подценихме тоя факт .....
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой смята че вместо да създава условия собственото му население да се увеличава и да благоденства чрез подмяна на местните и вкарване на необразовани и неквалифицирани хора, много се лъже.Разтурва държавата и цяла Европа Меркел за сметка на шепа богаташи.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво да ги прави да ги храни,пои и обгрижва като Меркел?Да чака от тях някой ден след няколко поколения от тях да се пръкнат инженери,лекари, доктори и да решат проблема с населението.Сащ и без това растат на население,а си има и вътрешни бедни и безработица. Безкрайното преселение на народите не носи нищо добро нито на тях нито на държавата приемник в бъдеще.Ще стане същата клоака като там от където идват.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е умен ,знае ,че с антиемигрантските си изказвания и натиск върху Мексико ,ще намали наплива на латиноси!Ако нашите европолитици действаха по същия начин милиярди евро нямаше да потъват в джобовете на бежанците .
16
2
 
4
 
! Отговори
mn преди 5 години
Браво! Тръмп прави това, което европейците не успяха да направят с емигрантите от Африка и Азия. Преди да говорите против него се замислете дали одобрявате всички ***, които са завзели Западна Европа и дали бихте ги допуснали и в БГ. Така трябваше да постъпят всички политици на Европейски държави.
15
4
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До .. 5 Прав си . Не можем да преборим корупцията и социализма. Ваксина за тях няма. АК-47 у нас е забранен.Ама при Пиночет свърши работа.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пускат се временно само венецуелци по политически причини. Другите са свободни да бъдат бедни, гладни, да нямат петрол.
13
2
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Ситуацията е доста интересна. Американци се преселват в Мексико защото е по евтино , а мексиканци напират за САЩ , защото е по скъпо. Що така ?
12
3
 
3
 
! Отговори
dido преди 5 години
Искат да ги махнат , но се месят в Европа да ги прибираме тея имигранти , на тоя свят всичко се връща.
11
5
 
1
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Ефекта на стоте маймуни и забързване на времето изпреварват хората опитващи се да създадът Новия Световен Ред и това ги побърква....5G създадена от китайците не може да бъде следена и това се превръща в огромен проблем....не за друго янките изтърват владичеството си...Младите не искат да живеят като нас................Това ме прави щастлив...Не съм живял напразно...Работа-----в къщи------------вече не работи...
10
5
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Потомакът на мигранти се бори жестоко с мигрантите.
9
1
 
3
 
! Отговори
fake news преди 5 години
много обичам преписки от хора дето на знаят и дума английски.той не е диктатор и не може нищо да направи. ама тука публикуват мнението все едно е закон. май са се объркали с слънцето от банкя
8
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ако Тръмп не успее да започне да връща вече влезли мигранти-няма да му се получат нещата.Естествено демократите по всякакъв начин ще го саботират.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Американският Хелзинкски Комитет. Това е дискриминация! Или ония за човешките права. Или то за ФАЩ не важат.
6
7
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Тръмп е най - rнусният и дoлeн изнудвач!Обаче такива като него не обичат да ги изнудват, дори да ги упрекват за грешките им.Политически най-нечистоплътният американски президент!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми нормално.Само в Европа обичаме клошари.