САЩ подписа договори за милиард за стената с Мексико

Пентагонът съобщава за подписани два договора на стойност 976 млн. долара
10 апр 2019 17:37,
10
САЩ подписа договори за милиард за стената с Мексико
Снимка: Reuters

Пентагонът съобщи във вторник за два военни договора на стойност 976 милиона щатски долара за построяване на участъци от стената на границата с Мексико, съобщава Vox. Това е първата крачка към обещаната цел на Доналд Тръмп още от избирането му за президент.

Първият договор е сключен с компанията SLSCO от щата Тексас на стойност 789 милиона долара. Тя ще се занимава с изграждането на граничната ограда в щата Ню Мексико.

Вторият договор е на стойност 187 милиона долара и е подписан от строителната компания Barnard в щата Монтана. Тя отговаря за строежа на стената в Аризона. Двата проекта трябва да са готови до 2020 г., обявиха от сайта на департамента по отбраната.

Целта на Пентагона е да се предотврати преминаването на незаконни емигранти и контрабандата с наркотици. Президентът Тръмп прати военни подкрепления от вътрешна сигурност по границата още преди година. В момента тя се пази от повече от 5 000 военни.

През декември Тръмп опита да притисне Конгреса, за да си издейства 5.7 млрд. долара за изграждане на стената, но му бяха отпуснати само 1.375 млрд. долара. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Джипси Кингс За Расия не се грижи: Сам Моамед пророкува радиоактивен килим от Босфора до Анадола, и - да го ?$А фашиста - Цариград се връща в християнски ръце!
8
0
 
1
 
! Отговори
име преди 5 години
каквато и ограда да направят кирчо ятака пак ще прекарва валута през границата. той е стар партизанин , от сой .та затова сега е зам на лидерката.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо, ще подпишат със фирми да я бутат. БВП да има
6
3
 
1
 
! Отговори
Джипси Кингс преди 5 години
Сащ лесно ще се оправят но незнам как Рассиа ще се оправи.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Хаха................гениална идея е това!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерко ПатрЕота да им даде ноу хау как се строи ограда от бодлива тел. Даже ще им подскаже и кои да са подизпълнителите
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо градят стена американците?Нали трябва да има свободно движение на хора и капитали?Пък и те латиносите са едни такива учтиви, работливи, добрички и милички, как може да не ги пускат в най-демократичната държава на света???
2
0
 
7
 
! Отговори
Циник преди 5 години
САЩ "запрати към Европа" пълчища следпървобитници от Азия и Африка - забрани на 7 от камиларските държави да стъпят в САЩ ...сега строи стена - та да не влизат мексиканците... а в Европа...ми в Европа - работим - та да издържаме гмежтта!Ашколсун Меркел....ашколсун Макарон ...ашколсун Брюксел!))След педтесетина години - Европарламента - ще е като турския Меджлис ( Парламент ) но с арабоафрикански отенъци!
1
2
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Тръмп искаше Мексико да плати стената , а то какво стана ?