Родителите от "Къщата на ужасите" в САЩ - в затвора доживот

Майката и бащата на 13 деца бяха осъдени за изтезаването им
20 апр 2019 08:46, Елка Василева
27
Родителите от "Къщата на ужасите" в САЩ - в затвора доживот
Дейвид и Луис Търпин. Снимка: Reuters

Родителите от "Къщата на ужасите" в САЩ бяха осъдени на доживотен затвор за изтезаване на 12 от 13-те им деца в продължение на години, предаде Франс прес.

Дейвид Търпин, на 57 години, и съпругата му Луиз, на 50 години, се признаха за виновни през февруари по 14 обвинения, между които изтезаване и незаконно задържане на деца. Това стана на съдебен процес в щата Калифорния, потресъл цялата страна.

"Родителите ми ми откраднаха живота, но си го върнах", заяви една от дъщерите им преди произнасянето на присъдите. "Беше тежко, но това ме направи по-силна", добави момичето.

Един от братята й каза, че не е в състояние да опише преживяното от тях, докато са били деца. "Понякога още имам кошмари, свързани с този период, когато, например, сестрите ми бяха оковани. Но това е минало, обичам родителите си и им прощавам", каза той.

Още по темата

Разплакани, родителите поднесоха извиненията си и увериха, че са били водени от "добри намерения". "Не съм искал да им сторя нещо лошо", заяви Търпин, докато жена му изразяваше любовта си към всяко от децата, които сега са на възраст от 3 до 30 години.

През годините съпрузите държали децата си затворени в къщата си в градчето Перис, на стотина километра източно от Лос Анджелис. Домът им беше наречен "Къщата на ужасите" от медии в САЩ.

Сигнал за случващото се бил подаден през януари 2018 г. от една от дъщерите, която след две години подготовка успяла да избяга, припомня БТА.

При пристигането си на място полицаите открили някои от децата оковани за леглата им. Всички с изключение на най-малкото били изключително мръсни и недохранени.

Децата не ходели на училище. Те имали право да се къпят веднъж годишно и трябвало да спят по 20 часа на ден според програма, установена от родителите им. Когато не били оковани, ги държали в различни помещения, без да им се позволява да играят. Много от децата страдат от наранявания и дефицити, свързани с тези лишения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Чавдар преди 4 години
Най-Великото нещо в САЩ е правото да носиш и употребяваш оръжие; т.н. 2ра подправка! В БГ и в целия останал свят не може(с малки изключения тук там).Правителствата не искат хората сами да се защитават, а искат покорна маса, която да има нужда от Гавърмента си!Още от турско робство раята няма право на оръжие, дори нож! Т.е. Беззащитни хора лесно се управляват! Смейте им се на хората, но на тях не им трябва ГЕРБ, или който и да е за да ги защити. Те си го правят сами, според закона..
22
0
 
3
 
! Отговори
ШикагоЗавинаги преди 4 години
Слаба ракия сте в БГ. Смеете се на американците, но в БГ нямате нито закони, нито ред..по-зле е от дивия Запад. За изнасилване на дете дават 10/12 години. Разказвал съм такива истории на колеги и те ме гледат със съжаление. Всеки има оръжие тук и затова се спазва закона, защото всеки може да те гръмне, ако се опиташ да му навредиш. В БГ кво е? Мутрите бият, а ти не може да се защитиш. *** като Митьо Очите или Любо *** щяха да са застреляни отдавна от някой обикновен човек.
21
1
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тия са напълно изкукали.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зачестиха примерите за мракобесното възпитание и влияние от страна на майки и бащи към децата им, в някои от случаите дори родни.
19
2
 
10
 
! Отговори
когато преди 4 години
Тъкмо намериш сродната си душа и ви обявят за луди.
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди доста години четох книга,съставена по истински случаи,в Америка никога не е имало истински капитализъм,а просто конкурента е убивал конкурента си,вместо да се състезава и конкурира честно с него,абсолютна анархия,макар че външно да изглежда с желязен ред.Докато в Европа е имало истински капитализъм и реална конкуренция,както и истински социализъм и социални+екологични дейности.Лошото е,че света е възприел лошия пример и агресията,вместо добрия и морален пример,полезен за всички.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!Тези откъде са си изкарвали прехраната?Надявам се и европейците да не стават такива!Страхувам се,че ако разрушат Европа,може да се превърнем в такива същества.Затова в никакави странни секти или религии не трябва да участва човек,половин Европа си имаме кротката,скромна православна религия,а другата половина си имат католическата църква и това стига.
16
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прoсто англосаксонската психология, манталитет и култура е такава. Тя се е сформирала не от вчера, а в продължение на векове. Изключително агресивни, изключително военнолюбиви. От малки ги индоктринират, а масовите медии/информационните технологии в САЩ допълнително ги зомбират. Всеки човек в америка има оръжие. Обичат оръжията, обичат и да ги използват. Освен това не е тайна че американците са изключително необразовани, а това води до религиозен фанатизъм и други екстремизми.
15
6
 
9
 
! Отговори
Тео преди 4 години
При така стеклите се обстоятелства се откриват няколко философски въпроса - тия 13 деца, ако приемем, че всички са техни, нямаше да бъдат изтезавани ако не се бяха родили. И в този случаи тия двамата кукувци нямаше да влязат в затвора.Та, кое е по-лошото - тия да останат бездетни и да са на свобода или с толкова много деца и да ги изтезават? И каква е гаранцията, че децата няма да прихванат от тяхното възпитание? Според мен най-правилно е отнемат им децата, кастрират ги и ги оковават за седмица!
14
4
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСЯКА СУТРИН ТОЧНО В 6 ЧАСА ГИ СЪБУЖДАЛИ ЗА ДА ИМ ЧЕТАТ ПАСАЖИ ОТ БИБЛИЯТА КОИТО ДА НАИЗУСТЯВАТ!!ТЕЗИ НЕ ГИ ЗНАМ ЯХОВИСТИ ЛИ СА, МОРМОНИ ЛИ СА НО СА СИ ЧИСТИ СЕКТАНТИ!!!КРАЙНИТЕ РЕЛИГИОЗНИ ФАНАТИЦИ МОГАТ ДА ВИ ДОКАРАТ ДО ЛУДОСТ СЪЩО ПЛЮС ОСТАНАЛИТЕ ИМ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД ДЕЦАТА И ПАК БРАВО , ЧЕ СА НАПРАВИЛИ ТОЛКОВА МНОГО ЯВНО ПРЕКОМЕРНИЯ КЕКС НЕ Е ЗАБРАНЕН В БИБЛИЯТА ИМ!
13
4
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
При нас серийните убийци не са от обикновените изкукали граждани бре,те са в държавната администрация!Типичен пример е калпавия и тотално некачествен път край Своге изтрепал половин автобус хора.Туй е все е едно да влезеш в пенсионерския клуб и да среляш с калашников.За други подобни примери се порови в нета.
12
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ водят войни и ограбват половин свят, а този под мен пита защо са богати. Например, сега ще купуваме щайги ф16 за два милиарда. Ето ти една причина, данък Сащ. Иначе не съм чувал в България да е имало някога хора, които да влизат в училища с автомати, не съм чувал да има толкова много серийни убийци и насилници като в Сащ. Ако в България има престъпления това е благодарение на демокрацията която ни донесоха вашите хора от Сащ.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката са показали двама мъже с дълги коси, а къде е майката !?
10
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво плювате хамериканската действителност,ама първо си погледнете в собствената паничка-българската действителност.Как пък един хамериканец не дойде да живее тук,а половината българи избегаха там?Ако се сметне на глава от населението,едвали по брой на изверги и престъпници сме по-назад от тях.Само че,погледнете им правораздавателната система!За подобно престъпления у нас най-много 10 годинки при признаване на вината,и след 5 години за добро поведение пак на свобода!Смърт няма в случая.
9
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно нормално е по американските ширини да се случват такива неща, все пак това е нация от потомствени каторжници, бандити, мошенници и робовладелци. Гмо-то и хормоните също не прощават. В квадратните щати има много религиозни фанатици и потомствени садисти от куклус клан, които с нищо не се различават от онези от ислямска държава. Тази нация е ненормална и най-лошото е, че някой от кукyвците им в политиката, а такива имат в изобилие, може да унищожи света.
8
11
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
гмо мозъци
7
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фанатици..спасявали ги от "лошия" свят,наказвали ги от "любов",понеже в библията го пи ше.Те нали са вярващи там всички,имат най-различни църкви..Освен това в "хубава" Америка има над 150 000 бездомни,живеят на палатки и фургони,особенно ги много в Калифорния,там е топло и закона(?)позволява да живеят на улицата.Кой знае, какво става там,в тези палатки...Оправят света,а при тях е гнило и мирише на смърт.
6
3
 
12
 
! Отговори
М дааа преди 4 години
Правят го за пари, също както и тези в България. Тук поне си опитват да ги карат да отидат на училище, а в САЩ с това домашно възпитание...
5
5
 
21
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
А не е ли ужас да си пратиш детето да краде и проси,да го продадеш или да го оставиш в ръцете на педофил както имаше случаи у нас или пак културни особености?Едни си изоставят децата,други не искат да ги оставят а насила ги взимат (по често на българите)
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези и на външен вид и по душа са грозни, кръвта ми се смразява като знам, че в територията такива с по няколко дузини присъди се разхождат свободно сред нас.