Асандж смятал Хилъри за социопат, за това помогнал на Тръмп

Докладът на Мълър разкрива още около мейлите на Клинтън
Обновена: 23 апр 2019 09:20 | 22 апр 2019 17:00, Нели Христова
47
Асандж смятал Хилъри за социопат, за това помогнал на Тръмп
Снимки: Reuters

Година преди Доналд Тръмп да докара целия свят до ръба на нервна криза, ставайки президент на САЩ, Джулиан Асандж пише в груповия си чат в Twitter с колегите си от WikiLeaks, че Хилари Клинтън е "ярък садистичен социопат с добри връзки“.  Заключението му е, че Републиканците трябва да спечелят.

Още по темата

Март 2016 г., няколко месеца след груповия чат, WikiLeaks публикуват личните имейли на Клинтън от юни 2010-та до август 2014 година. Скандалът съсипва кампанията на бившата Първа дама.

Според доклада на Робърт Мълър, през юни същата година на хоризонта се появяват и руснаците. Сайтът @DCLeaks пише до WikiLeaks с предложението заедно да разпространят кореспонденцията на Клинтън: "Беше ни съобщено, че искате да публикувате още имейли. Подкрепяме ви напълно. Ние също имаме чувствителна информация и по-точно – финансовите й документи. Нека го направим заедно. Какво мислите за това, да публикуваме информацията си по едно и също време? Благодаря ви.“

Това, което се случва от тук нататък е ясно на всички – руснаците хакват демократите, а WikiLeaks продължава да публикува имейли. До самия си край изборите са белязани от тези събития.

Това, до някаква степен, води до разследването на Мълър, което трае цели две години и се опитва да докаже получил ли е Тръмп помощ от Русия?

И докато ролята на WikiLeaks в публикуването на личната информация на Хилари Клинтън беше ясна още тогава, то за разговорите на Асандж с руснаците се разбра чак след публикуването на доклада.

Ето какво точно се е случило:

През 2016 г. екипът на WikiLeaks е във връзка с човек от ГРУ, носещ псевдонима Guccifer 2.0. Той настоява всички откраднати имейли да бъдат пратени на  WikiLeaks, за да получат по-голямо медийно отразяване, вместо просто да бъдат публикувани на страницата му в Twitter. По това време посолството на Еквадор все още предоставя достъп до интернет на Асандж.

На 6 юли WikiLeaks се свързва с Guccifer 2.0 чрез лично съобщение: "Ако имаш нещо, свързано с Хилари, го искаме в следващите два дни“,  а по-късно отговарят: "ок...разбираме“.

За да помогне на  WikiLeaks, ГРУ започва да изпраща откраднати файлове от Националния демократичен комитет и Джон Подестра. В средата на юли WikiLeaks получава имейл с името "голям архив“.

Няколко дни по-късно, малко преди Националната демократична конвенция, организацията публикува близо 200 хил. откраднати имейли и документи.  Дали WikiLeaks са участвали в тяхното хакване – не е ясно. Според доклада на Мълър, от организацията са направили всичко възможно да разпространят какви ли не конспирации за това откъде са получили информацията, за да отклонят вниманието от Русия и факта, че я публикуват във време, което ще помогне на Тръмп.

А след това идва най-голямата конспирация създадена от Асандж по това време – убийството на Сет Рич.

Момчето е застреляно по погрешка от полицията след обир. Но за Джулиан тази случка идва точно на време – той разпространява теорията, че Рич е бил информатор на WikiLeaks, който е бил убит заради информацията, която е притежавал. Дори семейството на момчето отрича той да е бил част от организацията на Асандж.
Тогава Разузнавателното ведомство на САЩ разкрива, че Русия стои зад хакването на имейлите. Асандж яростно отрича. Мълър също потвърждава, че Рич никога не е бил част от WikiLeaks.

От организацията също реагираха остро на доклада на Мълър и също го нарекоха конспирация. Според тях, той разпространявал грешна информация за причината, поради която WikiLeaks разпространява имейлите през 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
29
 
! Отговори
90508 преди 5 години
Стига чернихте Асанж! Той трябва да е свободен!
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, че социопат е, това е всеизвестно...
15
0
 
16
 
! Отговори
Търси се редактор преди 5 години
Да научи драскачите от Днес БГ, бе освен английски език има и други езици.Да престанат да наричат човека с немското име Мюлер с тъпнята Мълър!
14
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова, колкото по-далеч от Русия толкова по-добре.
13
1
 
8
 
! Отговори
Търсим редактор преди 5 години
Затова ???
12
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е на хранилка при руснаците , затова помага на Тръмп и се крие при латинокомунистите.
11
1
 
19
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
А Буля Меркелица какъв "пат" е, че и там трябват неколко такива "мейла";)))
10
1
 
35
 
! Отговори
Килъри е психопат преди 5 години
И какво хакване е било на имейлите на Килъри след като тя е ползвала ПУБЛИЧНИ ИМЕЙЛ клиенти а не препоръчваните от Сикрет сървиз . И Кой и е виновен след като тя не е спазила разпорежданията за поверителност на държавната кореспонденция . .... но пък изрусения Павиан прави абсолютно същото . Необезпоасен телефон.... и Туитър като трибуна за мислите и намеренията си .... и да, ГРУ е удобния виновник. .... и нито дума за "Кембридж Аналитик" повлияла на няколко милиона ФБ юзъри при изборите .
9
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде нема нужда. Не Асандж а Путин смята Хилари за социопат.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то норм.чиляк да има там а.Гледайте,Кръстникът филма
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доброволно си дадоха всички технологии и производства на Китай, за да им е по-евтино и да гушнат още и още надценки, сега Русия била съсипала Америка....
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рич е убит с два изстрела в гърба, когато се прибира през нощта в дома си в квартал Блумингдейл. Убиецът не е взел нищо от Рич и затова мнозина се отнасят скептично към официалната версия на полициятаубийство с цел грабеж.Сред скептиците е водещият от Fox News Шон Ханити, който неведнъж е намеквал, че Рич може да е убит от демократите заради това, че той е организирал изтичането в медиите на мейл-те.На 22 юли бяха публикувани от WikiLeaks, а няколко дни след публикацията Рич е убит.
5
3
 
47
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Хилари Клинтън е "ярък садистичен социопат с добри връзки...Е какво,това Е ВИДНО И ОТ КОСМОСА!!!!!!!..харесвам го тоя "Асандж"..Явно е човек с доста по-висока .."надстройка" от повечето хора..Дано не му "видят сметката" набързо!..Но така или иначе,"Духът излезе от бутилката".....за нас-българите,нема значение...Ние спим "зимен сън"..Ега ти!...."Биволи","крави","овни",....каквито и ентусиасти да се пръкнат на нашата "Измъчена географска територия",полза нема да има..Уви!Нещо сме объркани
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не спряха да повтарят лъжата за руската намеса май от Гьобелс се учат.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале мале, гати и кандидатите, единия откачалка, а другия по-голяма. Направо, кой ги избира тези и да не стане като в римската империя, следващия президент да има домашен любимец за съветник.
2
3
 
33
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
И как решихте, че е от ГРУ, а не подставено лице от ... ЦРУ или МИ6 примерно?!А за Килъри си е абсолютно прав човека. Гледайте клипчето, в което със садистичен смях казва:"Ние дойдохме, ние видяхме, той умря!
1
3
 
27
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Асандж смятал Хилари за социопат, за това помогнал на Тръмп---И?И аз казвам че е ТОЧНО ТАКА !