Асандж смятал Хилъри за социопат, за това помогнал на Тръмп

Докладът на Мълър разкрива още около мейлите на Клинтън
Обновена: 23 апр 2019 09:20 | 22 апр 2019 17:00, Нели Христова
47
Асандж смятал Хилъри за социопат, за това помогнал на Тръмп
Снимки: Reuters

Година преди Доналд Тръмп да докара целия свят до ръба на нервна криза, ставайки президент на САЩ, Джулиан Асандж пише в груповия си чат в Twitter с колегите си от WikiLeaks, че Хилари Клинтън е "ярък садистичен социопат с добри връзки“.  Заключението му е, че Републиканците трябва да спечелят.

Още по темата

Март 2016 г., няколко месеца след груповия чат, WikiLeaks публикуват личните имейли на Клинтън от юни 2010-та до август 2014 година. Скандалът съсипва кампанията на бившата Първа дама.

Според доклада на Робърт Мълър, през юни същата година на хоризонта се появяват и руснаците. Сайтът @DCLeaks пише до WikiLeaks с предложението заедно да разпространят кореспонденцията на Клинтън: "Беше ни съобщено, че искате да публикувате още имейли. Подкрепяме ви напълно. Ние също имаме чувствителна информация и по-точно – финансовите й документи. Нека го направим заедно. Какво мислите за това, да публикуваме информацията си по едно и също време? Благодаря ви.“

Това, което се случва от тук нататък е ясно на всички – руснаците хакват демократите, а WikiLeaks продължава да публикува имейли. До самия си край изборите са белязани от тези събития.

Това, до някаква степен, води до разследването на Мълър, което трае цели две години и се опитва да докаже получил ли е Тръмп помощ от Русия?

И докато ролята на WikiLeaks в публикуването на личната информация на Хилари Клинтън беше ясна още тогава, то за разговорите на Асандж с руснаците се разбра чак след публикуването на доклада.

Ето какво точно се е случило:

През 2016 г. екипът на WikiLeaks е във връзка с човек от ГРУ, носещ псевдонима Guccifer 2.0. Той настоява всички откраднати имейли да бъдат пратени на  WikiLeaks, за да получат по-голямо медийно отразяване, вместо просто да бъдат публикувани на страницата му в Twitter. По това време посолството на Еквадор все още предоставя достъп до интернет на Асандж.

На 6 юли WikiLeaks се свързва с Guccifer 2.0 чрез лично съобщение: "Ако имаш нещо, свързано с Хилари, го искаме в следващите два дни“,  а по-късно отговарят: "ок...разбираме“.

За да помогне на  WikiLeaks, ГРУ започва да изпраща откраднати файлове от Националния демократичен комитет и Джон Подестра. В средата на юли WikiLeaks получава имейл с името "голям архив“.

Няколко дни по-късно, малко преди Националната демократична конвенция, организацията публикува близо 200 хил. откраднати имейли и документи.  Дали WikiLeaks са участвали в тяхното хакване – не е ясно. Според доклада на Мълър, от организацията са направили всичко възможно да разпространят какви ли не конспирации за това откъде са получили информацията, за да отклонят вниманието от Русия и факта, че я публикуват във време, което ще помогне на Тръмп.

А след това идва най-голямата конспирация създадена от Асандж по това време – убийството на Сет Рич.

Момчето е застреляно по погрешка от полицията след обир. Но за Джулиан тази случка идва точно на време – той разпространява теорията, че Рич е бил информатор на WikiLeaks, който е бил убит заради информацията, която е притежавал. Дори семейството на момчето отрича той да е бил част от организацията на Асандж.
Тогава Разузнавателното ведомство на САЩ разкрива, че Русия стои зад хакването на имейлите. Асандж яростно отрича. Мълър също потвърждава, че Рич никога не е бил част от WikiLeaks.

От организацията също реагираха остро на доклада на Мълър и също го нарекоха конспирация. Според тях, той разпространявал грешна информация за причината, поради която WikiLeaks разпространява имейлите през 2016 година.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Асандж смятал Хилари за социопат, за това помогнал на Тръмп, а еднополюсните янки наложиха санкции на Путин.
41
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Социопатът се оказа ,самият Асанж.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ПроСоТо

Тази територия е измъчена именно защото разни биволи, жаби и прочее не се появяват случайно.
39
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ЗА БЛАГОДАРНОСТ ТРЪМП ГО УНИЩОЖИ!!!

НА РЕПУБЛИКАНЕЦ= КОМУНИСТ ВЕРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА!
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В западната политика няма благодарност. Асандж помогна да изберат Тръмп а сега Тръмп ще го затвори или дори убие. Също както Кадафито даде 40 милиона на Саркози за избирателната му кампания. Пък после той за да не ги връща му разби държавата и уби самия него. Политиците са отвратителни.
37
3
 
1
 
! Отговори
НазаретВитлеем преди 2 месеца
До Сата НАТО

Волен Сидеров иска да излезем от НАТО и да ни пази ТАТО
АСКЦинишка червена работа

Маргарет Тачър идва във България през 1971
Айзък Айзимов "кастратора" е роден на 2 число от Първия месец

Борис ТРИ е роден 1937 та идваме до 1973 когато ВОЕННИЯ ОФИЦЕРСКИ ПИСАТЕЛ ВАСИЛ ПОПОВ пише във БГ "ВЕЧНИ ВРЕМЕНА" базирана на Оруеловата "1984"

Никита Хрушчов стана приятел с фамилията КЕНЕДИ и точно тогава му спретнаха преврат и застреляха и втория КЕНЕДИ

КЕНЕДИ и ХРУШЧОВ са укритие за ......
36
0
 
15
 
! Отговори
Капиталист преди 2 месеца
Не на последно място - сенатор Ранд Пол предложи на демократите да изискват пълната информация за "руската" намеса от Асанж и пълни данни и доказателства за информаторите му, в замяна на политическо убежище.

Ако вярваха че ще са руски хакери, щяха да приемат. Но в момента се опитват да заглушат и сенатора.
35
2
 
17
 
! Отговори
Ели преди 2 месеца
Никога, никога Джулиан не би разкрил източниците си.
Психологическият профил цитиран тук, не е направен от журналист, а от професионалисти, вероятно ЦРУ.
34
0
 
22
 
! Отговори
Капиталист преди 2 месеца
В последствие демократическата партия на Хилъри ЗАБРАНЯВА на разследващите достъп до "хакнатите" сървъри, вместо да съдейства. Сет Рич е открит жив, а записите от задължителните камери на полицаите, които са го открили, са изчезнали. А от името на семейството му в медиите говори, забележете, МЕНИДЖЪР ПО КРИЗИСТНИ СИТУЦИИ на Демократите.

Защо лъжете, днес? Кого укривате и кой ви плаща?
33
1
 
17
 
! Отговори
Капиталист преди 2 месеца
"Но за Джулиан тази случка идва точно на време – той разпространява теорията, че Рич е бил информатор на WikiLeaks"

Асанж никога не е разкривал информаторите си, тази партенка е опит на демократите да заличат следите си. Fake News, накратко. Сет Рич е администраторът на мейлите на демократите, който бива убит при "грабеж", в който не му е взет скъпия часовник. Посочен като лийкър от приятелят му Ким Дотком, с когото планирали да направят пиратска партия в САЩ.
32
28
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Естествено, че такива крупни вредители като Асанж и Кадафи се ликвидират без никакви сантименти, само много заблуден джендър и толераст може да реве за правата на някой, който вреди на милиони хора.
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Социопат е комплимент.
Социопат е човек с независимо мнение, който не се влияе от настроенията на стадото.
Социопатите движат прогреса и историята.
Без социопати още щяхте да брулите банани с пръчка за обяд.
30
1
 
3
 
! Отговори
НазаретВитлеем преди 2 месеца
ИСТЕРИЯТА около СПИН е създадена от Айзък Азимов с публикуването още през 60-те на 20 век на:"Пътеводител в науката:Биологични науки"

До 1989 се знаеше че Айзък Азимов е ГРУЗИНЕЦ то ест от Джорджия то ест Георгия

Да не е откритие на професор Балабанов с даден му от Кобургското гуру шоплъшки прякор Язък Язов?

А иначе в Уикипедия пише че Исаак Озимов е роден на 2 януари 1920 в Петровичи и е от руско-еврейски произход

Хари Потър Скиорче то ест от Па-Лео-Логията
29
1
 
25
 
! Отговори
Гост+ преди 2 месеца
Ми какво друго да мисли?.... Хилари за Асандж на среща в Държавния Департамент: "Не можем ли просто да ликвидираме този човек с дрон?"......Хилари Клинтън необичайно недипломатично заяви, че САЩ биха искали сваленият либийски лидер Муамар Кадафи да бъде убит или бързо заловен, предаде Ройтерс. Хиларти за Кадафи малко по-късно: "Дойдохме, видяхме и той умря."
28
2
 
30
 
! Отговори
Ала-Бала преди 2 месеца
Джулиан Асандж - велик борец за свобода и за истината! Свобода!
27
2
 
25
 
! Отговори
Абе... преди 2 месеца
...когато се разкрива една информация независимо дали от Асандж, руснаци или извъзнземни, не е ли по-важна ИСТИНАТА? Дори да приемем, че Асандж се е сдобил с информацията по незаконен начин, ние нормалните хора трябва ли да си затваряме очите, ако тази информация Е ИСТИНА? Във всичко, което се пише за Асандж, никой официален източник не е оспорвал ИСТИННОСТТА. Ако един престъпник, изнесе факти за други престъпления, това че самият той е престъпник, омаловажава ли другите престъпления?
26
2
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 2 месеца
"Ето какво точно се е случило:..."
И следват един кубик пpocтoтии.
25
1
 
2
 
! Отговори
НазаретВитлеем преди 2 месеца
Всички слухове за СПИН се базират на книгата:"Пътеводител във биологичните науки" на американеца от грузински произход Айзък Азимов още през 60-те на 20 век

"Слънцето на Грузия" огря и на уличката на армейския офицерски писател Васил Попов написал през 1973:"Вечни времена"

"Оригинала" Исаак Озимов от Джорджия бил от ШОПЛЪКА и се казвал Язък Язимов

Кобурготеца неречен "Професор" Балабанов кога станал софиянец,кога почнал да раздава шоплъшки прякори на начинаещи писателки клонящи към Батенберг?
24
0
 
6
 
! Отговори
...znachi Asanj e преди 2 месеца
...bil vinoven ,che im poblikuval mizeriite pred sveta ?!?? Pak te vidite li imali parvo da se krait ot sveta ..kavi gi varsheli ?!?? Demikratichnite demokrati ?!??? Znachi spored tiah Asanj ,niamal parvo da ima mislene razlichno ot tiahnoto ?!?! Znachi tezi "demokrati " ne sa mai mnogo demokrati a sa po- blizo do diktatorite ...nali sledvate reda mi na misli ?!?...Izliza ,che niama svoboda na slovoto I pechata !...Izliza ,che zapadnata demokratsia e razlichna ot istinskata demokratsia !!! Nali
23
2
 
5
 
! Отговори
nachaloto na преди 2 месеца
..parvoto izrechenie ...e emanatsia na misleneto na tezi deto biaha sigurni ,che Hilari shte specheli ! Vtorata mu chast dava briliantno opisanie na Hilari !!!