Жена загина при стрелба в Синагога в Калифорния

Нападателят - на 19 г., вдъхновил го терориста от Крайстчърч
28 апр 2019 11:01, Петя Славова
21
Жена загина при стрелба в Синагога в Калифорния
Снимка: БТА

Един човек бе убит, а трима души бяха ранени в стрелба, която мъж откри в синагога в американския щат Калифорния, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на местните власти. Нападението беше извършено в синагогата в град Поуей, северно от Сан Диего.

Жертвата е жена. Сред ранените е равинът на синагогата. Той е бил прострелян в ръката. Ранено е и едно дете. В момента на стрелбата в синагогата в Поуей е имало около 100 души. Заподозреният за стрелбата е задържан. Той е на 19 години и е идентифициран като бял жител на Сан Диего. Местните власти разказаха, че той е избягал от местопрестъплението с кола, а после подал сигнал в полицията за стрелбата и казал, че е замесен в нея. Полицията засякла колата му и той не оказал съпротива при задържането, предаде Асошиейтед прес.

Мъжът е стрелял с автомат от типа АR-15, използван в много други стрелби в САЩ, отбелязва Франс прес.
Властите разпитват около 100 души, които са били в синагогата по време на стрелбата. Експерти проучват постовете в социалните медии на задържания, предаде ДПА.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази най-искрени съболезнования на близките на убитата жена и съпричастност към ранените.

"На този етап изглежда става дума за престъпление, мотивирано от омраза", каза Тръмп и допълни каза, че е трудно да се възприеме случилото се.

На 27 октомври миналата година при стрелба в синагога в Питсбърг във Филаделфия бяха убити 11 души.

Полицията проверява дали нападателя от синагогата в Поуей в щата Калифорния, идентифициран като Джон Ърнест, има нещо общо с умишлен палеж срещу джамия в Сан Диего.

Стана ясно, че нападателят не е бил известен на полицията, съобщава БТА. Според местни медии той е обявил открито в интернет намерението си да убива евреи, предаде Франс прес. Шерифът на окръг Сан Диего - Бил Гор, каза, че властите разполагат с копия от публикации на Ърнест в социалните мрежи.

Сред тях има и отворено писмо с антисемитско съдържание, в което той казва, че се вдъхновява от австралиеца Брентън Тарант, който през март уби 50 души при нападения на две джамии в новозеландския град Крайстчърч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Егати, аматьора сам се е предал не става за терорист.
15
2
 
3
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Няма юдеи и ислям има мир...
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз клип за Тарант стана как клише за оправдание на някои как възхвала,а на други за отмъщение за неговите показни действия,а този клип се появи няколко дни преди да увеличат присъдата на Караджич от 30 години строг затвор на доживотен затвор за неговите военни авантюри,ако Караджич се проявил как някакъв авантюрист то тез коит са били насреща му били също толкова авантюристи или двете страни коит са воювали къдет някакъв спор го превърнали как военни авантюри за решение,но без мярка отклонения.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8В Австралия?.... Ооокеййййй...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Нина е грешно?
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо ми намирисва на постановка.В Австралия съм 101% убеден ще всичко е било театър.И сега тоя.Вдъхновил се от онзи долнопробен театър за да застреля някаква женица.Пхах нещо има дето не е така само аз ли го виждам?Австралия-някакъв *** изстрелва почти 1000 патрона в джамия в която има 200 човека.Убива 30 ранява 18.Преди това пуска манифести във всяка социална мрежа "Ето аз съм християнин и ще убивам мюсюлмани защото са черни и ги мразя" Не изглежда ли прекалено преиграно?
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
DAA URI SINAGOGITE OTTAM IDE VSICHKOTO ZLO UDRI TEQ RAZPNAXA NASCHIQT BOG
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше мюсюлманин щеше да е терорист...Ама той е "бял" и просто е момче с психично отклонение "горкия"!
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде поне днес Не ни занимавайте.С тази шиба.. държава!
7
2
 
7
 
! Отговори
Papa Jesus преди 4 години
Жалко, че Исус не е направил еврейския си народ християнски... Сега света щеше да е друг...
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако няма да пишете църква с главна буква, то и синагога не трябва!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Добре? И? Тоя с места за общността от хора, които вярват заедно и се подкрепят. Но кк да го знаем това, в България? Единственият път, когато видях българи действащи заедно, беше да се нашият и да набият някакви туристи на морето. После им взеха телефоните...
4
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ Е ВЯРВАЩ И БЕЗ НЕПРЕКЪСНАТО ДА ХОДИ ПО ЦЪРКВИ, ДЖАМИИ И СИНАГОГИ!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
караджичу, води сърбе свойе, води сърбе свойе!
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
религиите са вредни, побъркват хората
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама с равина трябваше да започне. Или със соррооссс черното влечуго!