Тръмп vs. социалните мрежи: Несправедливи забрани!

Недоволен е от бановете на консервативни личности във Facebook
5 май 2019 08:22,
16
Тръмп vs. социалните мрежи: Несправедливи забрани!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува компаниите - собственици на социални мрежи, след като Facebook забрани редица екстремистки личности, и предупреди, че "следи и наблюдава внимателно", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп публикува неколкократно възраженията си през последните два дни и заяви, че ще "следи цензурирането на американските граждани в социалните мрежи". По-рано Тръмп е заявявал, че компаниите, които стоят зад социалните медии, проявяват неприязън към хора с консервативни възгледи, което компаниите отричат.

Реакцията на президента Тръмп беше предшествана от забраната, наложена от Facebook на някои екстремистки фигури като Луис Фарахан и Алекс Джоунс, тъй като нарушават забраната срещу "опасни лица".

Facebook отстрани също крайно десни фигури като Пол Нелън, Майло Янопулос, Пол Уотсън и Лора Лумър, заедно със сайта на Джоунс "Infowars", където често са публикувани теории на конспирацията. Последната забрана обхваща текстове във Facebook и Instagram и се простира и върху страници на почитатели и други свързани акаунти.

В Twitter Тръмп изброи редица хора, които според него са несправедливо третирани от социалните медии и изтъкна, че "за консерваторите нещата в социалните мрежи стават все по-зле".

Според президента социалните мрежи и медиите на фалшивите новини заедно с партньора си - Демократическата партия, нямат представа какви проблеми си създават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Моше преди 4 години
Скоро ще се разберат неприятните истини как много леви политици че и десни са взимали пари от арабски държави и са продавали дъщерите на сънародниците си като са пускали всякава *** срещу набъбване на банкови сметки.Клинтънови примерно.Няма по-продажни от левите партии.И ***.ка си продават за облаги.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майло Янопулус е екстремист?! Или Фейт Голди момичето от Канада? Тръмп няма да остави нещата така това е сигурно.
10
2
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
В САЩ прекрасно знаят ,че човек за да изрази своя потенциал не трябва да бъде ограничаван от безмислени забрани,нещо непонятно за тукашните управленци.
9
0
 
10
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
банове...по ли е модерно така, при условие че има точна българска дума за това..
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8, абсолютно съгласен. Да ползваш социална мрежа е като доброволно да си съставиш, напишеш и обнародваш подробно досие. Все едно са те показали гол по телевизията.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да влезеш в социална мрежа е като доброволно да станеш овца в нечия кошара. Ще те стриже, дои и обработва както на него му харесва. Повечето хора са прости като гъбена чорба с IQ като на амеба, затова буквално живеят в мрежата.
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е много по-голям поддържник на демокрацията и свободното слово от така самонаречениете "световни свободни медии". САЩ са стигнали до абсурда властта да защитава свободата на словото от медиите. Е, у нас разбира се е още по-зле, защото нито властта ни е власт, нито медиите ни са медии, все чужда собственост.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за другите, но с Алекс Джонс съм гледал в ютуб 5-6 клипа и не видях нищо конспиративно. Човека е доста темпераментен и не ползва политкоректен език, обаче си прави предаването, в него участие взимат политолози, бивши политици от САЩ и други страни. Спирането му е чиста политическа цензура, САЩ се превръщат в СССР, но спокойно, перестройката им наближава:)А това да забраняваш "конспиративните теории" е като да забраниш секса:)))
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би на рептилите не им харесва, че Алекс Джоунс разгадава игрите им, публикува разкритията си в сайта "Infowars" и затова го наричат екстремистка фигура, а съобщените от него истини - теории на конспирацията.
3
2
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Дедо Сорос изпълзя и през социалните мрежи!Не се отказва вехтия рептил!
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те Хитлер баннаха от замунда, та на Тръмп ли ще се церемонят във фейсбук.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В трети абзац чета, че Алекс Джоунс бил екстремистка фигура, едва ли не защото неговия сайт "Infowars" често публикувал теории на конспирацията.Публикуването на теории на конспирацията прави ли те екстремистка фигура?Бай Дончо точно за такива като вас и вашите фалшиви новини пише, че нямате представа какви проблеми си създавате.