Ще се притъпи ли основното оръжие на Николас Мадуро?

Вашингтон може да засили наказателните мерки срещу Каракас
7 май 2019 10:18, Бойчо Попов
16
Ще се притъпи ли основното оръжие на Николас Мадуро?
снимка: Ройтерс

Петролните пазари продължават да се затягат на фона на сътресенията в Иран и Венецуела, както и заради увеличените резерви в САЩ, което допълнително помрачава настроенията, пише Ник Кънингам за Oilprice.

Неуспешният опит за преврат във Венецуела даде ход на серия от обвинения от страна на американската администрация, която насочи гнева си към венецуелската армия.  

Напрежението не е стихнало, а един от най-приближените на американския президент Доналд Тръмп – съветникът по националната сигурност Джон Болтън, е решен да свали от президентския пост Николас Мадуро.

Сътресенията вероятно ще продължат и занапред, като неуспешният опит за преврат допълнително усложнява ситуацията, в която е поставена венецуелската опозиция.

Тъй като нестабилността продължава, вероятността за сериозни смущения в добива на петрол във Венецуела нараства значително.

Провалът на Хуан Гуайдо и неуспехът на външната политика на администрацията на Тръмп по отношение на Мадуро по всяка вероятност означава, че Вашингтон ще засили наказателните мерки срещу Каракас.

"Белият дом вероятно ще потърси по-нататъшно свиване на приходите от износ на петрол в страната чрез големи консуматори като Индия, за да ограничи тяхната търговия с Венецуела", посочват от RBC Capital Markets.

Много вероятно е Вашингтон да поиска от американските и европейските енергийни компании да прекратят своята дейност във Венецуела, която е свързана с добива и преработката на петрол.

Продължението на анализа четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Путин се е ангажирал с подкрепа за Венецуела, а когато той се е заел сериозно с нещо не се е провалил. Първо беше Крим, след това Сирия, а сега Венецуела. След като САЩ трупат оръжие по границата на Русия, оправдано е и Русия да притежава бази близо до границите на САЩ.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей така САЩ повече от 50 години се мъчиха да свалят Фидел Кастро, ама не стана. Кастро смеуни 10 президенти на САЩ.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се избягнат банкови преводи, които могат да попаднат под контрола на САЩ, Индия и Китей плащат в натура - техни кораби карат непрекъснато във Венецуела храни, лекарства и др. В същото време Индия е утроила покупките си на петрол. За Китай няма данни.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май няма, както много им се иска на някои, понеже Венецуела продава не само на Индия, а и на Китай, а той е добър консуматор.
8
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатора си отива...
7
4
 
28
 
! Отговори
... преди 4 години
И после разни "разбирачи" ми твърдят как краварите те демократични, те едва ли не аха аха да искат да помогнат на даден народ, ОСОБЕНО АКО ТОЯ НАРОД ИМА И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПЕТРОЛНИ ЗАЛЕЖИ В СВЕТА, и аха ха и тоя народ разбираш ли не ще да им се помага! И те "горките" кравари какво правят ами ето НАЛАГАТ им помоща си! И така докато петрола на въпросната държава и народ се изерпи САМО И ЕДИНСТВЕНО В ПОЛЗА НА КРАВИТЕ! Ей големи "добряци" са тия кравари ей! Но аз казвам М.КА ИМ!
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как се нарича това, когато т.нар. демократични държави (САЩ, ЕС и сие) подкрепят преврат в една държава и застават зад превратаджията?
5
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука зеления чорап като спечели изборите, Бойко даде оставка без да му я искат, чорапа направи служебно правителство, то организира изборите и ГЕРБ пак ги спечели. Ей това е да си играч а не жалък диктатор руска пионка. За това Бойко ще управлява колкото иска а червените мишkи винаги са обречени
4
15
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АКО ТРЪМП НЕ Е СПАЗАРИЛ ВЕНЕЦУЕЛА С ПУТИН , ЗНАЧИ НЕ СТАВА ЗА ПОЛИТИК!!! ТРЪМП ДАДЕ СИРИЯ И УКРАЙНА НА ПУТИН И БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ ПОИСКА ВЕНЕЦУЕЛА !ДВЕ ЗА ЕДНО СИ Е ЧЕСТНА СДЕЛКА!
3
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го знаем как свършва, червен диктатор, Русия му дърпа конците, народа гладен, хиперинфлация и раздута армия да го пази
2
0
 
23
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Е добре, ако Венецуела почне да продава на дъмпингови цени, както вероятно и прави ?
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата, като се пише миротворец, защо отказа да бъде посредник за уреждане на ситуацията във Венецуела?????