Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона

"Всички варианти са на масата", заявил той
12 май 2019 12:39, Петя Славова
228
Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи контакти с представители на въоръжените сили на САЩ, за да работят съвместно по намиране на решение на политическата криза във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гуайдо подчерта снощи, че е поискал от Векио да създаде канал за пряка комуникация с Пентагона, с цел възможно координиране на действията.

Още по темата

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното събрание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха убежище в чуждестранни посолства, опасявайки се от ответни мерки на правителството след неуспешния опит за преврат.

Гуайдо е заявявал, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва БТА.

Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се натиск от правителството на Мадуро. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в протеста отразява засилващият се страх и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

"Живеем в диктатура", заяви Гуайдо. "Не разполагаме с вариант да останем по домовете си и да чакаме, а трябва да искаме правата си на улицата".

По данни на Франс прес в протеста на площад Алфредо Садел са участвали между 1500 и 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
18
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 117За начало проверете какви "избори" проведе Мадуро миналата година, кои терористи са под покрива му, колко милиарда са открадналла диктатурата и колко има Мадуро в някои лични сметки, които са известни.Проверете колко са жертвите на диктатурата.Вижте живите предавания и чуйте исканията на народа.Вижте как Гуайдо ходи сред хората, а Мадуро се показва само сред военни и то без оръжие. Сравнете икономиката от преди Чавес и сега.Прочетете конституцията.После се вижте в огледалото!
109
17
 
6
 
! Отговори
Въх преди 4 години
А Мадуро се опутил.
108
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗИ ЯКО СА ГО НАМАДУРИЛИ.
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Улав си е, улав! И баща му беше гакъв!
106
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богомилчо кои факти да проверим бе мамин,че няма външна намеса за повсеместният пуч срещу Мадуро или че не става въпрос за много, много пари които не са в правилните Ръце!На улав ли се правиш,или си такъв?
105
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къв е тоя политически труп на снимката
104
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно Цачева да се беше обявила за президент и четиридесет държави да я признаят. Ще я приемете ли?
103
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
......Още повече ,че ми прилича по раболепие на Физкултурника.Нали виждате макар и отдалеч как ЦРУ и американската финансова система с помощта на вътрешни предатели погубва държави.Ей така свалиха и Виденов.Изкуствени банкови и продоволствени кризи и награда за предателите(***).
102
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като събереш половинчатите увлечения по флейта, будизъм и хипи, Мадурко си е типичен ***, поставен в позиция, където трябва да се доказва като мъж. Така че не очаквайте от това го ведо разумен компромис - ще слезе до най-долните подлости, преди да го обесят на някой стълб.
101
14
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До ОвчарЧобанино, когато аудиторията не схаща какво става по света, се налага да и се повтаря истината, белким някой се сети, че днес има интернет и може за минути да се проверят изнесените от мен факти.Защо не го правите, драги?Не е човешко да се подкрепя това пректъпление срещу човечеството и тази заплаха за света/наркотрафик и тероризъм/ и да се мачка желанието на венецуелския народ да няма терор, да има хляб и ток, вода и лекарства.Партийните секретари не ме смачкаха, та вие ли рудименти?
100
20
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Руската игра отдавна е ясна - инсталиране на полу идьоти, които вкарват държавата в гражданска война, та после ЕС и САЩ да им оправят бакиите. Профила на Мадуро е съвсем типичен - кръгла нула в живота, незавършил Консерватория, мамино детенце с измамно високо самочувствие, вследствие на това, че баща му е бил някакъв профсъюзен активист в Градския транспорт и са се смятали за горната *** на Мадурко се увлича освен това от източни религии и има личен гуру, почитател е на Джон Ленън.
99
20
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Боже, какво голямо объркване сред другарите, станали вече социалисти и приели социалдемократическите идеи?Нали така другари, европейски социалдемократи и социалисти!Ами защо тогава плюете социалдемократа Хуан Гуайдо законният председател на парламента и конституционният президент/чл.233 от конст/?Нали сте другари?Има 3 възможности: 1.Вие сте си останали комунисти, подкрепящи диктатурите. 2 Вие сте наркотрафиканти и терористи, а идеологията ви е за прикритие. 3.Вие сте и двете .
98
6
 
29
 
! Отговори
Здрасти преди 4 години
Във Венецуела има много петрол , целта на Америка е да сложат свой васал .и те да управляват петрола им
97
5
 
14
 
! Отговори
Овчар преди 4 години
До БогомилБогомилчо, на времето от тебе щеше да стане идеален партиен секретар - говориш на пръв поглед умно, но като се зачета, плещиш в крайна сметка като един папагал
96
17
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До ПуркуМадуро не бил започнал гражданска война?! Какъв миролюбец и демократ?Верен ученик на всички руски диктатори.Няма да се връщам назад.Само за първите 4 месеца вече има 55 убити и 270 арестувани.Арестувани са вече 8 депутати от легитимния парламент.Назначеният от Мадуро, а не избран от парламента Върховен съд, иска ареста на още 7 депутати.Та това е срещу демокрацията След няколко месеца няма да има парламент и ще остане само узурпаторът Мадуро и назначените от него престъпници.
95
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Момчета моля ви вижте близка Украйна вижте какво се твори там не ходете чак във Венецуела сигурно много от вас не могат я открият на картата
94
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Моля ви не гледайте само телевизия Европа или Алфа а потърсете и други източници на информация
93
2
 
13
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До 103 ама колко неизбежно колкото Садам или колкото Ердоган да не говорим за Сирия ако всички преврати бяха успешни щеше да е много лесна сметка
92
4
 
35
 
! Отговори
Пурку преди 4 години
Мадуро не се подаде на провокациите на Гуайдо и не започна гражданска война, вторият усети че губи позиции сред народа и го чака съд и за да спаси задните си части се обръща към господарите си с молба за военна намеса.
91
24
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 99Абе, приятел, както и да лъжеш по комунистически, социализмът ще бъде изметен от Южна Америка. Щом падне Мадуро, който се крепи само от армията, паравоенните милиции, кубинците и други марксисти терористи от континента, ще падне и режима в Куба и Никарагуа. А смешният Ево Моралес от Боливия, ще се опита да замести Венецуела в наркотрафика и ще приюти въоръжените марксисти, но няма да успее дълго да остане на власт без кастризма от Куба. Сбогом на комунистическите диктатури!!!