Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона

"Всички варианти са на масата", заявил той
12 май 2019 12:39, Петя Славова
228
Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи контакти с представители на въоръжените сили на САЩ, за да работят съвместно по намиране на решение на политическата криза във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гуайдо подчерта снощи, че е поискал от Векио да създаде канал за пряка комуникация с Пентагона, с цел възможно координиране на действията.

Още по темата

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното събрание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха убежище в чуждестранни посолства, опасявайки се от ответни мерки на правителството след неуспешния опит за преврат.

Гуайдо е заявявал, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва БТА.

Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се натиск от правителството на Мадуро. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в протеста отразява засилващият се страх и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

"Живеем в диктатура", заяви Гуайдо. "Не разполагаме с вариант да останем по домовете си и да чакаме, а трябва да искаме правата си на улицата".

По данни на Франс прес в протеста на площад Алфредо Садел са участвали между 1500 и 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
15
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА "ФАШИСТКОТО" ЦРУ Е ,ЧЕ ЗАЛОЖИ НА" ПАРАПУНГЕЛ "-С ПРАВ НОС !!! САМО ЧОВЕЧЕТАТА С "ОРЛОВ" НОС -СА ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ НАД ДРУГИТЕ СЕБЕПОДОБНИ !!! ВИЖТЕ НАШИЯ Р.РАДЕВ ...ПА И "ОБДУХ-СМАНЧИКАТА" МАЯ М.!!! КОЛКОТО ПО"ОРЛОВ" НОС -ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ НАД СЕБЕПОДОБНИТЕ !!! НЕ Е ТЪПИЗЪМ ИЛИ ШЕГА ...ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ПЕТАТА ФОРМА НА ХАРАКТЕРА !?!?!?
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и на когото да се обади или пойска помощ никой няма да му помогне , руснаците са вече там , а едвали американците са готови за война с русия , тоя го консумираха и го изоставиха , сигурно и парите още не са му дали
48
13
 
9
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Хаха от къде ги взе тия данни за Куба, от радио Масква ли? На Куба БВП за 2015 е 87 млрд $. Нещо май само във фантазиите ви соц кочините са богати
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре че не се е обадил на Борисов защото трябваше да пратим плевела и пасите да се бият
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКЪВ ЖИДОВСКИ МЕДИЕН ВОЙ ЩЕ НАСТЪПИ АКО ПРИИМЕРНО НЯКОЙ ОПОЗИЦИОНЕН ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ПЪРВО СЕ САМООБЯВИ ЗА УПРАВНИК НА БЪЛГАРИЯ ,СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНЕ ДА ПЛЮЕ ОТКРИТО ПО ЕВРЕЙСКО -МАСОНСКИТТЕ ОБРАЗОВАНИЯ ЕС И НАТО И НАКРАЯ ИЗПРАТИ СОЙ ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ НА РУСКАТА АРМИЯ ДА ИСКА ПОМОЩ ЗА СВАЛЯНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ДЕБЕЛАТА МУТРА И СЛУГА НА ЦИОН-БОЙКО БОРИСОВ .
45
15
 
3
 
! Отговори
Халил от Мюнхен преди 4 години
Всички много разбирате от ПОЛИТИКА и Футбол и за това живеете като скотове и не сте на голямо първенство от 20 години.
44
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Николас Мадуро реуспява в корупцията - за сина си от първата жена, Николасито (Николайчо, 24 г.), е създал две дирекции в Президентството, на които е първи директор, плюс шеф на филмовата академия, без да има нещо общо с тоя бранш. Двамата племенници на възрастната му любовница, са арестувани на Аруба с крупна пратка кокаин. При арестуването са представили венецуелски дипломатически паспорти.
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък за американската агресия не знам има ли по-добро доказателство.А тоя е един национален предател.Това което той прави е все едно аз да се обявя за президент и да извикам на помощ турската армия да ме качва щото народа тъй много ме иска че не ще да ме качи.Чавес найстина им беше най-добрия управник.Гуайдо е агент на САЩ а Мадуро на Русия и Венецуела ще е добре когато се отърве и от двамата.На клоуни им трябва един национален терор и да бягат с въртолета в съответните нацистки империи.
42
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските и руски платени *** из форума искат да ме убедят че Мадуро е диктатор а Гуайдо е освободител.Сега три съвета за троловете ако искат да успеят и да си получат парите.Първо научете американската си марионетка да не повтаря думите на Помпео така се издава, второ кажете му да вика на митинг и хора извън и не работещи за висшата класа че и това го издава и му кажете да спре да лъже че има терор щото тогава е чудно защо още е жив.А Мадуро че е диктатор това само един венецуелец знае.
41
24
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Просия умори среднотъпия Уго Чавес и инсталира тоталния глу пак и послушник Мадуро - еквивалент на Асад. За разлика от Чавес, който поне беше личност, професионален военен, Мадуро е чисто и просто нула извън политиката. Пробутана му е една застаряваща кубинска агентка за жена и под тотално управление.
40
6
 
30
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
По - ясно доказателство от това, че този е марионетка на САЩ трябва ли ви?
39
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мандатът на Мадуро изтече в началото на януари и той не е провел избори в законния срок и по регламента на венецуелската Конституция. Мадуро си е организирал някакви собствени избори миналата пролет, които само той си признава. По закон е трябвало да бъдат октомври месец. При това положение длъжността Президент става вакантна и трябва да се заеме от председателя на Парламента Гуайдо.
38
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В качеството си на какъв Пентагона ще оказва "помощ" на Венецуела???? Един самозванец, подготвен от цру, това е Гуайдо! Никога не е бил избиран за президент. Всеки може да се провъзгласи за такъв с по-як гръб.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пентагона е поискал Гуайдо да потърси помощ от тях!Както , разбира се, Русия "помоли" Мадуро преди месец...
36
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава стъпка на продажник би накарала и малкото му поддръжници да се оттеглят. Явно хората не са безмозъчни консуматорчета и сладки приказки за чешмите с мед у масло не минават, което води до невъзможност да се осъществи краварската политика за насаждане на вътрешни конфликти.
35
29
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Гуайдо не се е самопровъзгласил, а е Президент по Конституция.
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво ти пречи Куба - Население 11 милиона , Площ колкото България , БВП 260 миларда Долара - със 100 милиарда повече от нас .Куба има приказни места, заливи, рифове и над 1600 острова. При тези природни дадености не 250 млрд. БВП, а трилиони трябваше да имат. Туризмът е едно от нсй-доходоносните пера от икономиката, защото обслужва потребностите от развлечение.Обикновено там надценките почват от 100%.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 25 Проблемът е точно,че нашият е мутра.Понеже Тиквата е такъв, не означава,че шофер на автобус е способен да управлява почти 50-милионна държава!
32
7
 
30
 
! Отговори
До номер 36 преди 4 години
Живял съм 20 години в Куба. Как може да пишеш такива ЛЪЖИ ? Ти знаеш ли че ако ги кажеш тези думи на един кубинец очи в очи ще ти отреже главата и хич няма да се замисли. Преди 1959 г. само в Хавана има някакъв живот. Всичко останало е леш. Благодарение на Фидел Куба надмина всички страни в Латинска Америка.
31
5
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСИЧКОТО ТОВА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОГОВОРЕНО!!!ТРЪМП ДАДЕ СИРИЯ И УКРАЙНА НА ПУТИН А В ЗАМЯНА ПОЛУЧАВА ВЕНЕЦУЕЛА!!!ОТ ФАЩ СА МУ КАЗАЛИ НА ГУАЙДО ДА ГИ ПОВИКА ОФИЦИАЛНО :DТЪЙ, ЧЕ РЕАЛНО ФАЩ ВЪВ МОМЕНТА СЕ САМОПОКАНВАТ ОФИЦИАЛНО И ЗАКОННО :D