Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона

"Всички варианти са на масата", заявил той
12 май 2019 12:39, Петя Славова
228
Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи контакти с представители на въоръжените сили на САЩ, за да работят съвместно по намиране на решение на политическата криза във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гуайдо подчерта снощи, че е поискал от Векио да създаде канал за пряка комуникация с Пентагона, с цел възможно координиране на действията.

Още по темата

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното събрание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха убежище в чуждестранни посолства, опасявайки се от ответни мерки на правителството след неуспешния опит за преврат.

Гуайдо е заявявал, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва БТА.

Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се натиск от правителството на Мадуро. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в протеста отразява засилващият се страх и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

"Живеем в диктатура", заяви Гуайдо. "Не разполагаме с вариант да останем по домовете си и да чакаме, а трябва да искаме правата си на улицата".

По данни на Франс прес в протеста на площад Алфредо Садел са участвали между 1500 и 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
2
 
! Отговори
До Богомил 107 преди 4 години
Партийните секретари не ме смачкаха, та вие ли /,/ рудименти?...Божо, имаш изпусната запетайка, ама нейсе, простено да ти е! Само каква дума си употребил, макар и неподходяща. Но издава образованост! Не си живял по времето на партийните секретари, лъжльо! Това беше институция, подобна на арменския поп. Настъпи те началството, отиваш при партийния секретар да оправи нещата! Поне в 90%. Е, имаше и гадинки. На един такъв брат ми му плисна чаша коняк в лицето, съпроводено с изказване за майка му.
129
3
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 4 години
До АнонименМадурчо вече повика руснаци и кубинци срещу собствения си народ. Гуайдо да седи и дагледа ли?
128
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не харесвам Мадуро, защото е нискочел комуноид. Но не харесвам и ФАЩ и тази предател на страната си. Ако имаше чак такава диктатура, досега да е украса на някое дърво с дебели клони.
127
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно, мръсниците като Мадуро си отиват. Мадуро си го знае много добре.
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е агент на ЦРУ, но явноне много добре обучен и скороте самите ще го изоставят.
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-голямо национално предателство от това да повикаш чужда армия! Не случайно няма хора на демонстрациите му, не от страх а се усетиха, че този ще вкара чужди войски в страната им. Може да се против Мадуро много хора, но това не означава, че искат чужди войски. Това винаги се плаща скъпо и прескъпо а веднъж дошли никога няма да си тръгнат.
124
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да каниш чужди воински за нападение на родината ти как се нарича?В САЩ май му викат:High treasonИ в САЩ наказание за това е СМЪРТWhoever, owing allegiance to the United States, levies war against them or adheres to their enemies, giving them aid and comfort within the United States or elsewhere, is guilty of treason ...
123
3
 
29
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
"всички варианти са на масата" - Пфу! - Уникално ***! Намерил на кой да повтаря думите. Само че, тоя няма още "маса", говори за варианти.................
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богомил, още Амадеус или Готлиб е много некачествен мат'рял. Венецуелската история му е пределно неясна. Чавес се опита да се прави на Робин Худ, да взема от богатите и дава на бедните, но това не става без експроприация. Остави в частни ръце всичко, но най-погрешното бе, че остави енергетиката и електроразпределението, а и аптеките. Мадуро следва същия курс. Е така не се прави революция! Разбира се, контрите започнаха да саботират, янките блокираха $49 млрд. Подкупиха някои военни, но дотук!
121
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуайно е готов да потопи страната си в море от кръв, за да угоди на наставниците си.Мислехме, че янките ще проявят малко разум и ще действат с чужди ръце, на колумбийци и бразилци, но ето че завчера американски боен кораб е влязъл в териториалните води на Венецуела, тяхната брегова охрана го е пресрещнала и по радиото ги е накарала да се върнат.Какво са им казали, не се знае. За това нашата демократична преса не съобщи of course! Този трябва да го изгонят, щото с тепанье ще го направят герой!
120
21
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Венецуела днес е основна база за съхранение, обработка и разпределение на наркотиците произвеждани в държавите от региона заради удобното си географско разположение, закрилата от режима и участието например на Диосдадо и военните, на кубинците, печелещи мръсни пари.През 2017г. са регистрирани 127 полета от Венецуела. През 2018г- полетите стават 224. Терористите от Хизбула и Хамас се финансират от наркотрафика. Министърът на икономиката Тарек Ал Ассами и баща му са членове на Хизбула.
119
4
 
23
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Бил съм в Боливия. Местните си дъвчат кока от векове и през ум не им минава да я ползват за дрога. Виж разни аметикански и прочие пубери идват да търсят точно наркотици. Сбъркани!!!
118
4
 
24
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Приятелската на САЩ Колумбия произвежда около 90% от кокаина за американския пазар, та не намесвай тук Венецуела :) По-важен е въпроса защо милиони американци са наркозависими и стимулират индустрия за стотици милиарди долари. Явно има нещо сбъркано в главите на толкова милиони хора за да не могат да живеят без дрога
117
3
 
20
 
! Отговори
socialen преди 4 години
За 30 "години Хилъри Клинтън ги развъди по целия свят тези корумпирани индивиди.
116
3
 
25
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Мадуро що досега не го окова и го хвърли в затвора тоя сдс-ар!?
115
3
 
25
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Тоя от венецуелското СДС ще продаде майка си, само да се додрапа до Властта.
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
122 Улав си улав,извинявай за съмненията които имах!!
113
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този сополкьо иска друг да му свършиработата.Ако го насадят,неговото нямада е диктатура,щото танкерите ще оста-вят долари.***.
112
29
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До ЗдрастиЧе има петрол има!Но защо за 20 години и преди санкциите от преди 2 месеца дневният добив спад на 5 пъти?Защо най-богата преди на континента, днес Венецуела е на дъното, катастрофа, глад, няма ток, вода и лекарства и то доста години?Защо хората искат външна помощ срещу безчовечната диктатура.?Защо е гнездо на всякакви наркотрафиканти и терористи.И накрая, не мислите ли, че този народ иска да живее нормално?Не мислите ли, че освен петрол, там има и хора, искащи нормален живот? Какво?
111
25
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 117За начало проверете какви "избори" проведе Мадуро миналата година, кои терористи са под покрива му, колко милиарда са открадналла диктатурата и колко има Мадуро в някои лични сметки, които са известни.Проверете колко са жертвите на диктатурата.Вижте живите предавания и чуйте исканията на народа.Вижте как Гуайдо ходи сред хората, а Мадуро се показва само сред военни и то без оръжие. Сравнете икономиката от преди Чавес и сега.Прочетете конституцията.После се вижте в огледалото!