Тръмп вдигна митата за китайски стоки

Засегнатите - американски компании и крайни потребители
12 май 2019 10:05, Петя Славова
28
Тръмп вдигна митата за китайски стоки
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американските компании да произвеждат в страната, а не да внасят от Китай, за да не пострадат от повишаването на митата за китайски стоки, предаде Франс прес.

"Какъв е най-простият начин да бъдат избегнати митата? Като произвеждаме нашите стоки в добрата стара Америка. Толкова е лесно!", написа в Twitter Тръмп.

Вчера по нареждане на президента американските власти повишиха митата върху китайски внос за 200 милиарда долара от 10 на 25 процента.

Възможно е обаче мярката да засегне американските компании и потребители повече отколкото китайските производители, отбелязва Франс прес. Неправителствена организация изчисли, че вчерашното повишаване на мита ще увеличи годишните разходи на едно четиричленно американско семейство със 767 долара.

Преди да отпътува за своя голф клуб в щата Вирджиния, Тръмп препостна днес в Twitter общо 60 коментара, които подкрепят неговите позиции по редица въпроси, предаде Асошиейтед прес.
"Канонадата" продължи 46 минути.

Президентът на САЩ поразмишлява над трудните търговски преговори с Китай и се заяде с демократите заради разследването за руска намеса в изборите през 2016 г. в негова полза. Тръмп взе на мушка Джо Байдън, който е смятан за водещия претендент за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през 2020 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а защо ти или твойте компании не започнате да произвеждате? а бизнеса ти еоснован само на тънки прекупувания препродавания наеми...нонищо със истинско съдържаниелесно е да плямпаш отстрани какво да били правили бизнесите в америка но те нямакак да постигнат продукт с достъпна произведена стйност на пазара заради по високо платения американски работник спрямо китайския
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ се превръщат в Съветския съюз и неговите проблеми.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците ги чака глад и инфлация, обедняване. Те живеят от труда на китайците.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Толкова е лесно.." Хаха,по американски ще е лесно ,но никога няма да е толкова китайски евтино!
14
9
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Най-интересно че стане, когато китайците почнат да изгладняват и обърнат поглед към Просия. Браво, Мистър Тръмп!Так держарь!
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер сме обаче! Виждам, че имаме монтьори на коли и продавачи на вестници, които разбират икономиката повече от Доналд Тръмп. Викайте по-силно да ви чуе и да си поправи грешките, че мамата си е евало!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ действа винаги така - първо с някакво оправдание за икономически санкции и натиск , после тероризъм , бомби, *** и избити мирни жители, жени и деца !
11
1
 
7
 
! Отговори
амед до китаец преди 4 години
долу ръцете Европа е наша, Ал лах е Велик!
10
2
 
11
 
! Отговори
китайец в софия преди 4 години
Бели са ми р0би, аз карам БМВ последен модел, белгарите ми работят, аз си въртя бизнеса с китайски ***, а бели нямат вече един завод, щото били зелени. балами и ***, чак се чудя дядовците и прадядовците им как ги измислиха тези технологии и наука, дето откраднахме да завъртим нашите заводи в Китай. а туй ЕС - върха, топ глупаците се сбрали и водят баламите маси ускорено към икономическа и демографска смърт, кефче, скоро света ще е в краката ни!
9
5
 
11
 
! Отговори
еврожендерска Европа преди 4 години
индустрията на ЕС - мигранти и таксуване на белите за въглеродни емисии, т.е. не просто фалшив, а несъществуващ продукт, защото въглеродният диоксид е газа на живота на тази планета, храната на растенията. 25% от парите на ЕС ще отиват за борба със СO2 в следващият бюджет, който почва да се изпълнява 2021 година - това е лудост, всъщност това е краят на Европа - финалното източване на европеидната раса преди ликвидацията й!!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ше упраи работата!
7
6
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Този наистина изпростя, ами да го махат по-бързо, иначе краварите ще го закъсат яко!
6
9
 
8
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
при текущата ситуация до края на годината сигурно няма да е останала работеща фабрика в Китай, дори Китайските компании ще са принудени да изнесат производството си в 3-та страна. Идва времето на Виетнам, Индия и т.н. да се нагушат, а ЕС естествено е тоталният губищ - деиндустрализирана територия, чието местно население още не е разбрало, че за следващата 7-летка на ЕС 21-27 година гласуваха всяко 4-то евро в ЕС да отива за Парижкото Спаразумение - юдейте вече се към финалното източване!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни и същи статии всеки ден.....
4
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е огромен пазар за стоки. Когато американците вземат мерки срещу китайските стоки и затворят своя пазар, китайците ще постъпят реципрочно и ще затворят китайския пазар за американски стоки. Когато американците загубят едномилиарден пазар, ще ги заболи повече отколкото китайците. Да не забравяме и факта, че именно китайците държат по-голямата част от американския външен дълг и не се знае кога и как ще използват тоя коз в ръцете си.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Митата всъщност ги плаща вносителят, след които ги начислява в крайната цена и ги прехвърля на крайния потребител. Цялата сметка ще я плати американеца, който купува въпросните стоки. Вероятно идеята е, цената на китайските стоки да стане толкова голяма, че да не се купуват и да се обезмисли вносът им, ама това едва ли ще се случи. Сметката на подобни митнически войни плащат обикновените граждани, но повечето от тях не го разбират - винаги има начини да се промие мозъка на хората.
2
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
".....ще увеличи годишните разходи на едно четиричленно американско семейство със 767 долара", добре,ще ги увеличи,но нали ще има и повече работни места в страната му?Аз не мога да разбера с какво толкова демократите пречат?Каквото и да правеха, демократите поне се разбираха с европейците.
1
33
 
8
 
! Отговори
к0нсерва преди 4 години
Тръмп ще събори и Китай и ЕС, а предателите журналисти продължават да го плюят!!