Жените от Алабама излязоха на протест за правото си на аборт

Протестиращите избраха облеклото на "прислужницата"
16 май 2019 21:43,
29
Жените от Алабама излязоха на протест за правото си на аборт
Снимка: Reuters

Гражданки на щата Алабама излязоха на протест, за да защитят правото си на аборт, съобщава Daily Mail.

Вчера Алабама стана петият щат за 2019 г., одобрил закона за отнемане правото на аборт. Сената гласува с 25 срещу 6 гласа за прокарване на забраната.

Още по темата

Решението обаче стана обект на много спорове, свързани с човешките права. На протест пред сената на Алабама излязоха гражданки на щата, облечени като пуританки от 17-и век. Някои хора свързаха не само дрехите им, но и положението им с нашумялата напоследък "Историята на прислужницата", в която фертилните жени в Америка са поробени и насилствено оплождани.

Жените се страхуват, че това е едва началото на неправомерната намеса на политиците в човешките им права, което може да ескалира до крайното положение, в което се намират и героините от "Историята".

Хората останаха в потрес и от клаузата, според която без значение остават обстоятелствата около забременяването, дори да става въпрос за изнасилване или инцест.

"И какво да кажа на малката си дъщеря? Че ако един ден я изнасилят и забременят, тя трябва да износи детето според закона в Алабама!?", попита един баща.

Против абортите: Хиляди испанци излязоха на улицата

Освен незачитане на психологическите травми, до които може да доведе изнасилването, новият закон показа пренебрежително отношение и към генетичните аномалии, които могат да се проявят при дете, заченато вследствие на инцест.

Хилари Клинтън изрази твърдото си несъгласие с новите мерки. "Те обявиха война на жените и е време да се борим с всички сили", каза тя.

Освен Алабама, закона одобриха още Кентъки, Мисисипи, Охайо и Джорджия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко заченато дете има право на живот, ако майката не го иска може да се откаже от него. В Библията много ясно е казано, че аборта е грях.
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжно е когато виждаш как светът деградира. Но се случва. И в САЩ, и в разни европейски страни преразглеждат абортите. Какво има да им обсъждаш, тялото на жената принадлежи на жената, а не на потенциалните осеменители, които с едно минимално усилие могат да й съсипят живота, да изтрият всичките й планове и мечти и дори да я убият, защото колкото и да не ви се вярва, някои бремености приключват със смърт. Пълна гнус. И единственият избор - постоянна контрацепция. Също вредна в някои случаи.
4
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аборта е убийство! Какво е виновно детето, че нея са я изнасилили? Да е мислила предварително къде, с кого и как ходи! Феминистките да се научат да си поемат последствията от действията!
3
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв аборт за феминистките! Да се научат да мислят предварително за последствията от действията си!
2
9
 
27
 
! Отговори
a bitchy gay преди 4 години
Това е отвратителен закон. Всяка жена трябва да заслужава правото на аборт, поради каквато и да е причина. Няма никакъв смисъл от забраняването на аборта. Не всеки е годен да бъде родител и никое дете не заслужава да бъде родено за да бъде захвърлено. Да не говорим за изнасилването... трагедия са Алабама.
1
16
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"дори да става въпрос за изнасилване или инцест"Имайки предвид, че в алабама това им е културна идентичност и се е превърнало дори и в мийм, явно имат основание да протестират. Но, ако бях по циничен щях да заключа, че тези дами просто искат да са свободни да правят секс безразборно колкото им душа иска.