Асандж се сдоби с нови 17 обвинения в САЩ

Това е опасност за журналистите, заяви адвокатът му
24 май 2019 08:05, Александър Попов
31
Асандж се сдоби с нови 17 обвинения в САЩ
Снимка: Reuters

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна още 17 обвинения срещу основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, предимно за нарушаване на законите срещу шпионажа, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Вашингтон обвинява Асандж, че през 2010 г. е изложил на опасност техни източници, публикувайки около 750 000 поверителни военни и дипломатически документи на САЩ.

Още по темата
Според публикувания вчера обвинителен акт той е заговорничил с бившия анализатор от американското военно разузнаване Челси (по-рано Брадли) Манинг, за да получи достъп до поверителна информация.

Според новите обвинения действията на Асандж са можели да нанесат сериозни вреди на САЩ, предаде Асошиейтед прес, като припомня, че той се намира в затвор във Великобритания. Вашингтон иска екстрадирането му.

Преди малко повече от месец министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение срещу Асандж, който беше обвинен в заговор с Манинг, за да получи достъп до компютърната мрежа на правителството, припомня Ройтерс.

Безпрецедентните обвинения срещу Джулиан Асандж са заплаха за всички журналисти, които искат да информират обществеността за действия, предприети от правителството на САЩ, заяви Бари Полак, адвокат на Асандж.

Полак каза, че Асандж е обвинен, "че е насърчил източници да му разкрият вярна информация и за публикуването на тази информация". Това е опасност за всички журналисти, които си вършат работата, подчерта адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Джулиан АсанджСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 24 Пък що подигравки и тъпотии бяха че какво ще правила котката му без него че кой ще спадал съюзниците му.Америкснските британските и другите фашисти комунисти фундаменталисти и сие тоталитарни ненаядени гъ.зове да не се тревожат за него той ще остане с добро в историята.Но те да му мислят като ги залее народната любов като лъснат лъжите дето сега ги пробутват че може да свършат като предците си Хюсейн Мусолини и Кадафи точно.Седят си в удобните кресла, хилят се и не знаят, че ги чака тесла.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асандж е напълно невинен оная дето уж я изнасили свали обвиненията сама щото свърши парите от фащ и не и преведоха нови.Това беше егати мръсния ку.рвенски номер да не говорим, че е подигравка с реалните жени жертви на изнасилване.Тая ако е жертва на нещо, ще д на алчността и.Оня еквадорски плъх президента Ленин няма и да го коментирам, само един път Тръмп го погледна на криво и се наср.а.За какво е виновен Асандж, че разкри лъжите на плутократичните мишки и ги заболя за.дника от истината ли.
21
1
 
5
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Еее щом им изкарваш мръсните *** на пазара ще те обвинят за кокво ли не аз съм сигурен че не е е виновен тоз човек но това е им е политиката на фащаците
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не знаех,че публикуването на истини е престъпление,е разбрах,че според американската демокрация е,или може би само ако не е в техен интерес.Ами направо да кажат,че всичко което не е в техен интерес е престъпление,явно това е демокрация
19
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашист идва от думата фашия.Фашия означава неправилно управление,страна с такова управление отивана дъното,а такива страни са Русия,Северна Корея,Венецуела,Куба,България.На дъното,последна дупка на кавала,пълна мизерия,мракобесие!!!
18
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
А ФАЩ КОЛКО ОБВИНЕНИЯ ПОЛУЧИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ОПОВЕСТЕНИ ОТ АСАНДЖ, ЧЕ СА ИЗВЪРШИЛИ ????????ТОЙ И СНОУДЪН Е СЪС 117 ОБВИНЕНИЯ ВЪВ ФАЩ , ЧЕ ИМ Е ПОКАЗАЛ КИРЛИВИТЕ РИЗИ!БРИТАНИЯ Е ГЛАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК ТУК ТЯ РАБОТИ ЗА ФАЩ!БРИТАНИЯ ДАДЕ ПОЛИТИЧЕСКИ УБЕЖИЩА ЗА ТАЛИБАНИ НО ЗА АСАНД НЯМА :D
17
0
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Типично в стила на елита. Изкара на светло толкова военно престъпления, изкара мръсните ризи на Клилнтън , а политиците и слугинажа / разбирай журналята / нито дума за това което е разкрил, говори се главно за начина по който са направени разкритията.Като "Ало Ваньо" като "Двете каки" , очевидно е, че тази тактика работи навсякъде.За руската служба могат да говорят хора които никога не са отваряли Wikileaks, там има много информация за руски схеми.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрация, свобода на словото, банани, ... Сега може би ще започне да ви светва червената лампичка и да не слушате какво ви казват по медиите и разни платени субекти , а да почнете да мислите сами.Освен това въпреки истинските данни и сведения в викилийк никой не ги използва за разследване. А там можете да научите и за Борисов и за други мутри и изедници.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твоя родител 1 ми каза!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти откъде знаеш колко е палав?
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте, какво пишете тук, защото току виж ви спретнат обвинение в САЩ за антиамериканска дейност. Да не се окажете в една килия с Асанж? Внимавайте, много е палав ...и много загорял!
12
0
 
17
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Да се защитава ли? Няма правно основание Асандж да бъде преследван за истините които е публикувал. "Нарушаване на законите срещу шпионажа"? - Асандж е журналист - какъв шпионаж, какви 5 лв? Правосъдието в момента преследва Брадли Маннинг отново за да изтръгне обвинения срещу Асандж - за сега безуспешно. Четете Paul Craig Roberts по този въпрос.
11
2
 
24
 
! Отговори
TGB Истанбул преди 4 години
Не на Американския империализъм
10
1
 
16
 
! Отговори
джо преди 4 години
Какъв е проблема ли? На кадрите , за които го съдят се вижда как висши американски служители си правят селфита с хора, които душат, давят,малтретират и какви ли не още гаври без съд и присъда. И това са хора високо "хуманни" защитаващи ценности в които неумолимо вярваме. А не са неграмотни надъхани селски чеда, решили да си отмъстят. Та това е проблема "приятелю", и то много голям проблем
9
15
 
4
 
! Отговори
Една добра идея преди 4 години
Асандж да признае изнасилването в Швеция и да иде да го излежи!Ще се отърве поне от американците,а затворите в Швеция били много добри.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАПАДНА (ДЕМОКРАЦИЯ) АМА ЕВРЕЙСКА ...ТАЯ ЖИ ДОВСКА 9ДЕМОКРАЦИЯ) НОСИ САМО СМЪРТ,ТЕРОР И ГРАБЕЖ
7
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да го лсъдят на смърт. Ще ми дадат възможност да се осе ре публично.
6
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв ти е проблема?Нали не са го пребили с тояги и да го дадат на прасетата и не са го отровили с полоний? Като е толкова праведен - има думата, нека се защитава. Даже ако иска и публично. Само че такъв пръд льо няма да може да каже нищо смислено , защото просто е бил маша на руснаците.
5
0
 
24
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Тъи, тъй, множете обвиненията. Хайде, екстрадирайте го и най-добре го осъдете на смърт за назидаание на всички бъдещи борци за свбодата на словото. "Безумци! Всяка капка кръв пред вас ще бликне нови хиляди борци! Веч бий дванайсетият кобен час"
4
0
 
30
 
! Отговори
джо преди 4 години
Ех , "журналисти" , ех "демокрацио" Къде са сега "големите" борци като Коритаров,и другите блюстители на правдата, които като зомбирани говорят за Демокрацията и братята американци за славния Уотъргейт и големите ценности. Крият се като мишоци и не казват нито дума за човека публикувал ИСТИНАТА , защото не им отърва. Сигурно пак комунистите и Руснаците са виновни.