Опитва ли се Ел Чапо да избяга от затвора отново?

Наркобосът поискал достъп до чист въздух
Обновена: 25 май 2019 15:58 | 25 май 2019 15:55, Нели Христова
13
Опитва ли се Ел Чапо да избяга от затвора отново?
Снимка: Reuters

Хоакин "Ел Чапо” Гусман е недоволен от строгия затвор, в който се намира. Не напразно, охранителите, а и затворниците, наричат мястото „Адът на Земята” – тъй като наркобосът е един от закоравелите престъпници там, му е позволено едва 1 час да се разхожда в... бетонна яма.

Още по темата

В началото на месеца, Гусман и адвокатите му пожелаха той даполучава повече време навън, тъй като му липсвала физическа активност. В писмото си, те пишат, че Ел Чапо „няма достъп до чист въздух, слънчева светлина и е принуден, да слага тоалетна хартия в ушите си, за да заглуши шума на затвора”.

Но единственото място, където Гусман може да се препича на слънце и да вдишва чист въздух е на покритият с мрежа покрив. Но управата в затвора все още помни денят, в който един от затворниците за малко да избяга от там, когато отвлечен хеликоптер се опитва да среже мрежата и да го качи на борда.

Предвид факта, че Ел Чапо вече е успявал да избяга от цели два строгоохраняеми затвора, съдиите веднага разбрали за какво става дума и отказали на Гусман достъпа до слънчева светлина, тъй като най-вероятно ще се опита да избяга отново, именно през покрива.

"В този случай, активоността на открито е невъзможна. Затворникът вече успешно е планирал две бягства от строгоохранявани сгради, като едно от тях е включвало сложното прокопаване на тунел, с вентилация, дълъг повече от миля. Да избяга през покрива ни, ще е елементарно за него”, пишат в отговор властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Този Чапо, да е благодарен, че не се е родил в БГ. Едно време тиквуня направи ги избиваше другите дилъри, без съд и присъда, никакъв затвор, така си разчистваше пазара на дригата! Даже и с гранотомети ги стреляше по-непослушните.
10
0
 
0
 
! Отговори
812 преди 4 години
До МдяНаскоро гледах във (youtube) Ванкувар има някъв квартал дето ги били (опитумили и и м давали по една доза всекидневно да не били крадяли... даже и битак имат :D
9
1
 
11
 
! Отговори
Мдя преди 4 години
Абе то остави, че ги е продавал тия наркотици ами лично е убил десетки и наредил убийството на хиляди хора... всичко заради тия в САЩ да имат дрога.Сбъркано общество отглеждащо милиони наркомани.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да си плати за всички страдания, които е ппричинил на хората, като е продавал наркотици.И Митьо Очите също, но той ев български затвор с елементи на курорт
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия нямат ли някоя Чистачка с метла да го гони из затвора да не му е скучно. Леле колко са зле в тоя затвор. Я вижте в нашия затвор как си бягат през централния вход гонени с метлата от Чистачката. Те това е затвор а не като краварския.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много яки песни има .. там оня, дето се пее Ел ЧАПО! мнооо кърти батки!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвора в който го държат в момента е само временен и няма да направят грешка да го изпуснат. Ще има време да планира бягство като го изпратят в постоянния затвор супер-макс в Колорадо, но от там никой не е успявал да избяга. Той обаче има един коз пред другите - мултимилиардер е а парите купуват хора и цели институции.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям пич!! Браво!!
3
1
 
13
 
! Отговори
7 преди 4 години
Винаги ще има кой да замести ел чапо, така че на Картела му е през оная работа!
2
30
 
8
 
! Отговори
Кул Батка преди 4 години
Дано избяга. Голям пичага е! Респект, батка!
1
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този повече свобода няма да види. Това да не му е Мексико, че да си бяга като пич от затвора.