Каракачанов тръпне: До седмица идва официалната оферта за F-16!

Целта е една - най-доброто на армията, не за авиошоу
11 юни 2019 21:00,
90
Каракачанов тръпне: До седмица идва официалната оферта за F-16!
Снимка: БулФото

До една седмица ще пристигне официалното предложение за F-16, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Преди няколко дни стана ясно, че американският Конгрес е одобрил финансова рамка за сделката за осем изтребителя F-16, които България иска да закупи. Таванът на цената, който беше посочен, е от 2,9 милиарда лева, което надвишава параметрите, поставени от българското Народно събрание - 1,8 милиарда лева. От посолството на САЩ обаче обясниха, че това е формална процедура и че цената ще зависи от това какво точно иска да закупи страната ни.

"Нашият стремеж е ясен - да купим най-добрия самолет за нашата изтребителна авиация", каза Каракачанов и допълни, че все пак не купуваме самолети само за охрана на въздушното ни пространство или за да правим авиошоу, а купуваме авиация, която "не дай си Боже, може да се наложи да участва в бойни действия".

Още по темата
7 юни 2019 13:12

Вицепремиерът обясни още, че относно сделката има три големи въпроса. Първият е цената, както и оборудването и въоръжението на самолетите, за което отговаря министерството на отбраната. Вторият е индустриалното сътрудничество, за което отговаря Министерството на икономиката. Третият е начините и сроковете на плащане, за което разговори води Министерството на финансите. По-рано финансовият министър Владислав Горанов обяви, че, ако се наложи, България има възможност да плати накуп цялата сума по сделката.

"Има вариант сумата да бъде депозирана на сметка, от която дори ще прибираме годишна лихва. От нея ще се тегли при всеки етап от сделката. Но това са неща, които, надявам се, колегата министър Горанов ще свърши по най-добрия начин”, коментира пък Каракачанов.

Той коментира и актуалната в момента тема с партийните субсидии. По думите му, субсидията отдавна е трябвало да се намали и припомни, че от ВМРО вече са предлагали тя да стане от 11 лева на 6 лева, но да има и горна граница - не повече от 5 милиона на партия.

"Трябва да бъде намалена, би било жест към обществото, че партиите не мислят само за себе си", категоричен е Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Човека иска да каже ,че за разлика от миговете ,които стават главно за авио шоу тези ще служат и за отбрана
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега очакваме включване и от Ленчето и Мони П.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"каза Каракачанов и допълни, че все пак не купуваме самолети само за охрана на въздушното ни пространство или за да правим авиошоу, а купуваме авиация, която "не дай си Боже, може да се наложи да участва в бойни действия"."С тези 8 самолета и дивите индиански племена в Южна Америка ще ви се изсмеят.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армия съставена от 8 самолета и самодоволен шкембе министър който дори не е ходил в казармата каква армия може да е. Най-вероятно прилича на националния отбор по футбол А със какви пари ще купиш кораби и ракети ?
7
3
 
10
 
! Отговори
Сенсей Ага преди 4 години
Срам за паметта на героите паднали за България си Шкембе паша !
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Целта е една - най-доброто на армията, не за авиошоу"Сякаш ще използвате самолетите за нещо по-различно от авиошоу по Гергьовден...
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марш при доктор Емилова !
4
2
 
8
 
! Отговори
Вие ли преди 4 години
Това ми било ПатриотиНИКАКВИ ПАТРИОТИ не стеСамо първата буква ви пасва но точно - ПРЕДАТЕЛИ на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и КОЛОНИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Много го надценяваш този пуяк, той все още е в 17-ти век!
2
2
 
6
 
! Отговори
А стига преди 4 години
Стига сте ни ОМАЙВАЛИ за да ОПРАВДАЕТЕБЕЗСМИСЛЕНОТО и ПРЕСТЪПНО харчене на НАРОДНА ПАРА .Тези ХАРЧОВЕ ще са за ПРЕСТЪПНИТЕ военни мисии на САЩ и НАТО.***........................... и още много.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се лъжем ли сега в 21 век с разни лишени от смисъл заучени фрази ?