САЩ и Китай възобновяват търговските преговори

Тръмп и Си Цзинпин говориха в кулоарите на форума на Г-20
29 юни 2019 12:23, Красимир Ангелов
31
САЩ и Китай възобновяват търговските преговори
Снимка: Reuters

САЩ и Китай се съгласиха да възобновят търговските си преговори, а Вашингтон няма да налага нови тарифи върху китайския внос, предаде Ройтерс, като се позова на информация на  Синхуа.

Още по темата
След срещата между президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин в кулоарите на форума на Г-20 в Осака американският лидер каза, че преговорите са "отново в ход". Той подчерта, че срещата е преминала "отлично".

Според Синхуа двамата лидери са решили да се търси начин за деескалация на проточилата се търговска война между двете могъщи икономики. Си Цзинпин е изразил пред Тръмп надежда, че САЩ ще се отнасят справедливо към китайските компании.

Спорът причини загуби за милиарди долари за китайски и американски компании, а освен това се отрази зле на производството, доставките и пазарите в глобален мащаб.

Предполагаемото примирие между Тръмп и Си, които досега са демонстрирали приятелски взаимоотношения, спира протекционистичните мерки, за да даде път на нови двустранни преговори по спорните детайли, коментира АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Това го чуваме вече 4-5 пъти. Договорили се били да се договарят. Ами те и сега уж се договарят. С една дума - всичко по старому
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 привет от Германия Гледах ти, аркадаш, клипчето, което си качил в турския Ютубе. След него последваха турски клипове и ми мелиха на главата на комшийски. Така окончателно ми се изясни какъв си и защо бълваш злостно срещу Русия от сутрин и вечер - което си е направо заболаяване за клинична пътека. Като не си българин не злоупотребявай с българските сайтове и си пиши коментарите в турските интернетмрежи. И помни,че за нас българите имаше турско робство, за разлика от вас османците
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончооооо! Намери ли си майстора?!
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твоето "Къде и как живеят офицерите във велика русия ?!" е същото като снимките на Кремъл, които тази медия публикува към статиите за Русия. Москва Сити е отдавна построен, а на снимките се виждат работещи кранове, отпреди 15 години.
20
13
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Браво на САЩ и Китай ! Само така русия ще бъде докарана до фалит !Сега в русия е страшна мизерия , Путин няма пари дори за нормални заплати на офицерите ! Вижте ги как мизеруват като роми от Столипиново !Youtube - Къде и как живеят офицерите във велика русия ?!
19
2
 
2
 
! Отговори
от 19 преди 4 години
извинявам се за неволната грешка- Санкт Петербург 2019 г.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точка (11): Глобализацията настъпва!---------------------Глобализацията (либерализацията) настъпваше, но се износи.Това свое заключение Путин повтори онзи ден в отговор на въпрос на FT.В речта си към гостите на ПМИФ, Государят за пръв път формулира тази мисъл.Знаковите речи на Путин станаха три(жалони в бъдещото развитие на света):- Мюнхен 2007;- ООН, Ню Йорк 2015;- Санкт Петербург 2018 г.
17
4
 
8
 
! Отговори
РУСКИ АГЕНТ преди 4 години
Вгледайте се добре в снимката. Не е трудно да се забележи как Тръмп е готов да пусни мазен кравешки език по лицето на китаеца в знак на добра воля. Също като при Путин, Ким и др. велики лидери... Нормална американска практика.
16
2
 
6
 
! Отговори
Арети преди 4 години
Кой държи коэовете и кой кого надцаква!!!??? Все ми се струва, че големите играчи не са твърде навити на екстримен сценарий (трета световна война)!!! Едно обаче е сигурно, живеем в период, който е наричан "краят на света" или "последните времена"!!!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индия ще е новия Китай. Това е решено и Китай само ускорява този процес с напъните си. Това е положението. Блякайте си, колкото искате... Китай нищо неможе да направи САЩ. Очевидно е.
14
12
 
4
 
! Отговори
Горд АмериканскиТрол преди 4 години
До 8 Рашкия ТролТроле, май Бай ти Дончо опъна яко кльощавото жуже и жълтия ***, я по добре се ориентирай към посолството на Козяк, хората поне плащат в долари, нещо много изпаднал и прегладнял ми се виждаш....
13
4
 
13
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 4 години
Кравата като види зора и мучи за пощада -)))
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв вова най бедния от всички играчи :) Кво ще мачка юргана ли. Ориза усети накъде задуха вятъра - Индия .
11
3
 
17
 
! Отговори
Някой си в Лондон преди 4 години
Тръм му се разклати стола след конфликта с Иран и започна да целува Китайски *** . Най интересното е , че Путин стои от страни и се забавлява колко жалки са Американските ***
10
3
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
В съвременното отворено общество, нито една държава не си е самодостатъчна. Колаборацията между отделните компании е много голяма. Глобализацията настъпва!
9
4
 
18
 
! Отговори
ПЛАТЕН РУСКИ ТРОЛ преди 4 години
Мачкай, Вова!
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е зависим от САЩ и съюзниците му, а не обратното. Няма как да отговори на ударите. Видя се и с хуявеяяя... А това е началото.. Явно видя, че не е страшен и наведе глава. Така и теябва оризче.
7
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клекна ориза. Явно не е толкова ***, като аутуляхаа ***.
6
4
 
26
 
! Отговори
ПЛАТЕН РУСКИ ТРОЛ преди 4 години
Сопите на Русията и Китай болят и млатят право в целта. Вовката си знае работата - вкарва всички в безпрекословно подчинение. Отдавна бити карти като американците, колкото и да са ***, осъзнават, че опцията им е само една - НА КОЛЕНЕ!
5
2
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Китайците клекнаха май, чичко Трумп не си играеСлед като редица големи американски компании "пропищяха" от политическата водена от Тръмп и намериха вратички да заобиколят забраните, същия видя, че думата му олеква. За това реши този път да го играе доброто ченге ю