Тръмп извежда танкове по улиците на Вашингтон – за парад

Той обеща специален Ден на независимостта тази година
2 юли 2019 10:44, Елка Василева
24
Тръмп извежда танкове по улиците на Вашингтон – за парад
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща "специален" Ден на независимостта тази година. На 4 юли военни самолети и танкове ще участват в парад във Вашингтон по случай националния празник, предаде Франс прес.

По принцип Денят на независимостта е смятан за аполитичен ден в САЩ.

Президентът обаче обяви, че ще бъде в центъра на празненствата тази година, като ще произнесе реч пред мемориала на Линкълн в столицата, и си навлече критики.

Този 4 юли "ще бъде много различен, той ще бъде специален", увери Тръмп журналисти в Белия дом.

Той довери, че в прекъсване на традицията тази година "над нас ще прелетят самолети, най-добрите изтребители в света и ще имаме няколко танка".

По-рано Тръмп лансира идеята за военен парад във Вашингтон на 4 юли или на 11 ноември, както на 14 юли в Париж. Той обаче бе принуден да се откаже след полемика за цената. Общинските власти освен това се обявиха против предложението, припомня АФП, цитирана от БТА.

Най-малко два танка вече са пристигнали във Вашингтон заедно с още четири военни автомобила, предаде Асошиейтед прес, като се позова на свой фотограф, който ги е видял.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
човеко (5), тази сутрин по CNN на пълен сериоз съобщиха, че Русия нама да може да произведе повече от 60 хиперзвукови ракети "Авангард", тъй като били видите ли много скъпи. В същото това време, пиндостански фотограф на Асошиейтед прес успял със собствените си очи да види цели два танка и четири военни автомобила, които се готвели за парада под егидата на бай Дончо. Фотографът на Асошиейтед прес видял тази фантастична техника, но не можал да я снима и снимки няма. Няма даже мультики.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Напомни ми, че руският филм "Т-34" е забранен в САЩ. Преди това бяха забранили "Сибирският бръснар" на Михалков.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1франция също има парад,Китай,защо все руския ви е в устата?Вярно,че е най-ефетния,явно затова- Сега ще има и американски,сигрно ще е хубав,те умеят да си правят реклама.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Дончо,с танкове ли ще бориш врага?Ние нашите ги подарихме на Македония още преди 30 години.Ех,къде сме ние,къде си ти.Ха,ха,ха.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Непременно Тръмп ще цъфне като висок гост на парада за Девети май в Москва.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С нетърпение ще гледам запис на тоя парад. Преди това, обаче ще се изпишкам, че да не се подмокря от смях.
10
1
 
19
 
! Отговори
Дончо преди 4 години
Да вземе спешно шкембе войводата да му организира парада с два танка и половин самолет, че без него е жив умрел, ши съ изложи като кифладжия.
9
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп по примера на своя работодател Путин, реши и той да дрънчи оръжия. Но нищо не може да се сравнява с дрънченето от страна на жужанка на танкове които биват теглени на буксир от Красная плошад!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще изкара за парада Т-34 -ки !
7
7
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 6Аз съм гледал още по-странни неща.Например, Отоманският оркестър пее "Калинка" в Москва, докато хорът на Руската армия съвместно с Отоманския оркестър пеят възторжено някакъв турски военен марш с възторжени възгласи "Аллаааах!". Има го в ютюб, лично съм го гледал!Както и немски оркестър свири "Preussens Gloria!" (май означава слава на прусаците или нещо такова) пак на Червения площад в Москва. Светът не е това което беше.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Смени жената" може даизлезе от телевизора и да започнат различни държавниуправлеци да се сменвт по за малко. Путин и Тръмп ще са интересно начало в едно такова ново шоу. И доста полезно. А и Тръмп ще може да се увековечи в снимки като приемащ Големия парад на Червения площад.
5
17
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 1Ами какво да правиш, комплексар президент си имат вече, какво очакваш от него?И тази сутрин по CNN не пропуснаха да го разкритикуват. При азиатската си обиколка се среща непрекъснато с азиатски диктатори на държави, в които човешките права са нещо непознато и на тях се гледа с пренебрежение.Да каже, че с неговия приятел Ким, лидерът на Северна Корея, си били допаднали още от първата среща, меко казано граничи с престъпление.Свободният свят не разбира това!
4
5
 
31
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ако американците бяха победили такъв силен противник в световна война давайки 27 000 000 убити, щяха всеки месец да правят паради! Така че твоето възхищение може да си поставиш където му е мястото!
3
2
 
22
 
! Отговори
Айде преди 4 години
сЯ, видяла жабата че подковават коня, и тя вдигнала крак!
2
3
 
31
 
! Отговори
Герини Кол преди 4 години
Защо им е парад, те си показват оръжията всеки ден в богатите на петрол държави
1
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм се възхищавал на американците ,че нямат военен парад на националния си празник ,което смятам за комплексарщина (например парада за 9май)