Тръмп към конгресменки: Върнете се, откъдето сте дошли!

От четирите обаче само една е родена извън САЩ
15 юли 2019 07:30,
40
Тръмп към конгресменки: Върнете се, откъдето сте дошли!
Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп се нахвърли вчера в Туитър срещу група цветнокожи представителки на Демократическата партия в Конгреса, като ги прикани да се върнат в страните, от които първоначално са дошли, вместо да критикуват САЩ, предаде Асошиейтед прес. Туитовете на Тръмп предизвикаха вълна от остро осъждане от демократите, които загърбиха разногласията си и единодушно заклеймиха изявленията на президента като расистки и опасно разединяващи.

Макар че не ги назова поименно, той явно имаше предвид членовете на Камарата на представителите Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли, ингорирайки факта, че всички те са американски гражданки е само една е родена извън САЩ (Омар, която е от Сомалия).

Още по темата

"Толкова е интересно да се види как "прогресивни" демократически конгресменки, които първоначално са дошли от страни, чиито правителства са пълна и тотална катастрофа - най-лошите, най-корумпираните и неспособни където и да било по света, злобно казват на народа на Съединените щати - най-великата и най-могъща нация на земята, как да бъде управлявано нашето правителство", написа Тръмп.

Групата от четирите жени, смятани за прогресивните в Демократическата партия, станала известна в медиите като "взвода", редовно се изказва остро срещу президента, по-конкретно по имиграционни въпроси, но вялзоха в конфликт и с лидера на демократите в Камарата Нанси Пелоси.

"Защо те не се върнат, за да помогнат да се оправят тотално съсипаните и изнемогващи от престъпност места, откъдето са дошли", туитна Тръмп, като добави, че после могат да се върнат в САЩ и "да ни покажат как се прави това".

"Тези места силно се нуждаят от вашата помощ, колкото и бързо да заминете, няма да е достатъчно бързо", добави Тръмп. Сигурен съм, че Пелоси ще бъде "много доволна бързо да уреди безплатно пътуване", каза освен това президентът.

Пелоси отвърна на Тръмп, като заяви в Twitter: "Когато Доналд Тръмп казва на четири американски конгресменки да се върнат обратно в родните си страни, той потвърждава, че неговият план "Да направим Америка велика отново" винаги е целял да се направи Америка бяла отново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Бяла емигрантка преди 4 години
До АнонименТъпчо си ти. Необразован и неинформиран.
26
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Северно-американските индианци към останалите американци: - След това и Вие се върнете, откъдето сте дошли!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е железен и ще поизчисти Америка от ***.
24
1
 
16
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
либерастките медии и пелосито нарочно ни внушават че "нападките" срещу 4-те откачалки били защото са "цветнокожи". Само че цвета в случая няма никаво значение, Тръмп им отговаря заради политиките които искат да наложат - всеки да си влиза нелегално, да го издържаме и узаконяваме и това на ниво конгрес, така че по демократски ако обичат медиите и Пелоси да не манипулират простолюдието, и е крайно време да бъде прочистен света от тези метастази, Тръмпи се справя засега много добре, много добре...
23
2
 
5
 
! Отговори
ЯЯЯ....нооооо..... преди 4 години
Aми ...ако най-малкият му син се ожени за ,,американка"? Стават и такива рааботи....
22
6
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Да вземе и да покаже как става това като върне жена си в с. Ново место , откъдето е дошла.
21
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, за това Путин се въоръжава и иска да унищожи Америка. За да изтрепе черните. Защото е антисемит, расист и фашистин.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е те са неспособни на нищо освен да мразят и критикуват.Не могат да мислят- казват "Нека отворим границите,нека увеличим социалните помощи" Искат да развъждат още клошари на социал и още гангстери.Краят на социалният безконтролен либерализъм е пещерният строи.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно прав е Тръмп. Да ходят да си оправят кочините по родните места вместо да дават акъл. Ама е по-лесно на тлъста конгресменска заплата.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюете лицемерно по бай Дончо, ама не искате тук бежанци и имигранти от Африка и Азия. Много е прав човека - иска Америка да се върне към корените си, да е бяла отново (в съжителство с индианците и малко мексиканци само).
17
4
 
3
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 4 години
Правя Израел Велик Отново!
16
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците позволиха на един мо шеник да влезе в Белия Дом.
15
10
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
ами тогава и Тръмп да се върне оттам откъдето е дошъл...Германия...
14
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече започва да ми харесва този Тръмп.
13
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е човка...
12
3
 
30
 
! Отговори
ХИ-ХИ-ХИ... преди 4 години
Тъй, тъй - по дърветата,,,
11
21
 
11
 
! Отговори
33 преди 4 години
Ами и той трябва да се върне в Дойчланд при Меркел да успокои и треперенето и ! Ще останат само индианците !Изобщо неговата имиграционна политика е провал .
10
2
 
13
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
Жалки АнтиСмитки са тези, Тръмлщайн е наш!!
9
4
 
34
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Велик е.точно е казал,да идат да помогнат на държавите от където произлизат.ама не отиват,защото са лицемерки
8
7
 
2
 
! Отговори
JJIvanov анализатор преди 4 години
Обсебени чрез *** спец служби провеждат нагло престъпни диверсии. Идва Тръмп в UK /великобритания милиони вече отровени няколко дни по рано с ANTI TRUMP SWeетеners С Отровените с анти Тръмп подсладители готови да убиват да крещят и да набеждават..Двадесет дена мои колежки пили безалокохолни с Анти TRUMP подсладители бяха полуадекватни..АМАН от терористи на власт в разни държави..Терористите на власт обсебени от извънземни наркомани се разпознават перфектно.Извънземния обсебва ***