Мексико за стрелбата в Тексас: Тероризъм срещу мексиканците

При атаката в Ел Пасо бяха убити 20 души, 6 от тях мексиканци
7
Мексико за стрелбата в Тексас: Тероризъм срещу мексиканците
Снимка: БТА

Мексиканските власти смятат нападението в тексаския град Ел Пасо за терористичен атентат срещу мексиканци, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Смятаме случилото се за терористичен акт, насочен срещу мексиканско-американската общност и мексиканците в САЩ", заяви външният министър на Мексико Марсело Ебрард.

Той добави, че мексиканските власти ще обмислят да повдигнат съответните обвинения пред съда и ще поискат, ако е необходимо, екстрадицията на извършителя на нападението.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи снощи, че шестима от 20-те загинали при нападението са мексиканци. Други седем мексиканци са сред 26-те ранени.

Нападението в събота беше извършено от 21-годишен бял мъж, който беше задържан от полицията, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кат са мексиканци, що дирят в САЩ? Да не би да са туристи, а не нелегални емигранти?
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПосейдонДобре, така е, но как да оправиш собствената си държава, като 80% са д3били, които не ги интересуват такива неща, а къде има промоция на кебапчета, ракия, да надцакат някой като тях. Това им е капацитета, до собствените им битовизми и бай ганьовщина, с това те се изчрпват и не искат нищо повече, а след това държавата им виновна. На такава нация от индивиди такива управници. Единствения начин е внос/завладяване от качествен народ. Комунизма е изкормил всичко в българина.
3
4
 
21
 
! Отговори
Посейдон преди 4 години
То и ние сме европейските "мексиканци", но не искаме да се видим като такива. Заедно с румънци и поляци, налазваме богатите държави и ходим да слугуваме, вместо с гордост и смелост да си оправим собствената държава. Но такива с е си ние, роби. Станахме такива преди много години и много ни хареса.
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си бяха стояли в Мексико и нямашв да са жертва на тероризъм.
1
1
 
17
 
! Отговори
почна се и там преди 4 години
Ще зачестяват!