Тръмп: Омразата няма място в нашата страна!

В САЩ има проблем с психичните заболявания
5 авг 2019 09:54, Елка Василева
52
Тръмп: Омразата няма място в нашата страна!
доналд Тръмп. Снимка: Reuters

"Омразата няма място в нашата страна", заяви президентът Доналд Тръмп след избиването на 29 души при масовите стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо през уикенда, предаде Асошиейтед прес.

"Ще се погрижим за този проблем", каза президентът пред журналисти в Мористаун, Ню Джърси.

Той добави, че е разговарял с главния прокурор, с директора на ФБР и членове на Конгреса и ще направи изявление днес. Знамената в САЩ ще бъдат свалени наполовина днес в памет на жертвите в масовите убийства, добавя АП, цитирана от БТА.

Още по темата

Тръмп посочи, че в Съединените щати има проблем с психичните заболявания и че нападателите "наистина са много сериозно психично болни".

Проблемът със стрелбите продължава от години и затова "трябва да го спрем", продължи той.

И докато страната не може да се съвземе от двете кръвопролития за по-малко от денонощие, президентът прекара първите часове след трагедиите далеч от публичното внимание, в голф имението си в Ню Джърси, откъдето изпращаше туитове в подкрепа на пострадалите, редуващи се с нападки срещу политическите му противници, отбелязва Асошиейтед прес.

Американците не видяха своя президент веднага след стрелбите в Ел Пасо и Дейтън. Едва късно следобед вчера Тръмп и първата дама се появиха пред журналистите, преди да отлетят за Вашингтон.

Свързвайки кръвопролитията с омраза и психични заболявания, Тръмп не спомена нищо за законите за огнестрелните оръжия - фактор, изтъкван редовно от представители на Демократическата партия. Той не отговори на въпроси за антиимигрантския език, използван от нападателя в Ел Пасо и напомнящ до голяма степен за неговия собствен изказ, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Доналд Тръмпстрелби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 49 да не сте и направили мръсно и да не сте я нападнали хуманно и не се надяохте на петрол първо окупирахте северно Мексико заради петролните кладенци в Тексас и тероризирате местното мексиканско население *** Русия че си взе Крим ви е страшен проблем после нападахте наред държави в Северна Африка и близкия изток щото и мексиканския откраднат петрол не ви стигна.Нация от крадливи неофашисти ето това сте.Вземете по бързо да се самоизтребите че да си почине от вас целия свят.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ти сериозно ли бе брат Тръмп Тръмпутин?Днес бях в лошо настроение *** ти с тоя виц ми го оправи и сега ще се разрева от смях.Сащ не били имали място за омраза ли, че вие от това живеете държавата ви се изгради на геноцид крадене на чужда територия к ресурси и омраза към коренните американци индианците и мексиканците както и към четните роби който самк домъкнахте от Африка да ви вършат мръсната работа дето ви мързеше да си вдигнете мазните англосаксонски за.дници да си я свършат сами.Няма дето
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е терорист номер едно.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво ограничаване и продължавайтев същия дух. Нас това ни устройва перфектно. По десетина, двайсетинана всеки един-два месеца ще е окей.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има, има и още как тлъста тръткоамериканска. Отвътре и отвънще ви печем на бавен огън,докато се овъглите.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проблемът на янките е, че психично болен им е президънт
33
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Да бе, ясно! Той психопатът лесно придобива оръжие, но забраната да го носи навън го възпира. Но явно някои поддават и забравят за забраната, която важи само за тези с разума си, но не и за тези в амок.
32
0
 
4
 
! Отговори
до Sicht Punkt преди 4 години
Не глупотствай! Ако проникна в имота ти без разрешение, няма значение дали съм гангстер. Не идвам за хубаво и можеш да ме гръмнеш. При други обстоятелства няма как да прецениш какъв съм. Що се отнася до оръжията в САЩ! Набийте си в кратуните следното: лесно се придобива за защита на собствеността, лов или спорт. НО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА НОСЕНЕ НАВЪН СЕ ДАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО! ОСОБЕНО В НЯКОИ ЩАТИ!
31
1
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Ъъъъ те като са надрусат с тея автоматични оръжия, са като слон в стъкларски магазин!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е, че безразборното раздаване на оръжия и хапчета все повече ще увеличава случаите, като тези 2-та. Имайте в предвид, че тук става дума за масови разстрели с по 10-20 жертви и много ранени. А престрелките, в които загиват по 1-2, те изобщо не ги броят за случаи. Просто добавят в статистиката. А такива са поне по 10-тина на ден.
29
5
 
6
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
И защо да ограничават продажбата на оръжие? За да може всеки латино гангстер или афроамерикански такъв да безчинства безнаказано? Няма как да ограничиш обикновените американци да защитават собствеността си и живота си.Ганстери..., ами аз като имам патлак утре мога да "преценя", че ти си гангстер и да те гръмна. Това справедливо ли ще бъде?С идването на Тръмп на власт в САЩ стана пълна анархия. Брат ми живя 9г. там и после отиде в Германия.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да ограничават продажбата на оръжие? За да може всеки латино гангстер или афроамерикански такъв да безчинства безнаказано? Няма как да ограничиш обикновените американци да защитават собствеността си и живота си.Значи ти викаш, няма проблем с оръжията! Полиция на една държава, щом не може да защити и даде спокойствие и сигурност на гражданите си, то тя е абдикирала от тази си отговрност. Мисли с Главата си,ти въобще осъзнаваш ли какво си написал?
27
0
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
"В САЩ имаме проблем с психичните заболявания...".Е що така, нали там е прекрасно ...
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно какви мерки ще вземе Рижко,в държава където притежаването на оръжие е традиция от поколения назад,всяко пипане в посока на редуциране и затягане на режима за притежание на оръжие означава,че ще види повече власт през крив макарон!
25
1
 
4
 
! Отговори
аз намер 27 преди 4 години
Си ходя в САЩ без оръжие аз съм тoлерантен не на насилието правете любов а не война. САЩ е велика държава американското метро е най-безопасното място на света ,аз дори живея там на семейни начала с един ***-наркоман той ме пази от мексиканската мафия. А пък във Вaлмарт ходя да предлагам сексyалини услуги на Колумбийската мафия за какво ми е оръжие за саозащита да ме арестува някой полицай ли.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера за какво се дърлите,факт е че в САЩ в ръцете на населението има над 320 милиона единици оръжие,или грубо казано всеки един има чифте,отам нататък на кого, как,кога,ще избият чивиите е"божа" работа!
23
2
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Не бе кратуно! Там всеки човек го следва латино- *** гангстер готов да го убие, ако той нямаше пистолет у джоба! Само тръгни из Ню Йорк с пистолет! Не е вече трудно да изкараш виза. Замини и се разпищоли в Ню Йорк! Полицията дори и шерифска значка ще ти даде.. ахаха
22
6
 
2
 
! Отговори
РАСОВ преди 4 години
Расист, който обилно полива семената на омразата от висотата на президентския си пост.
21
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Той решение не търси, защото то би било само едно - забрана за свободно закупуване на оръжие! А това ще му свали рейтинга катастрофално, а едно от най-силните лобита в Америка -оръжейното, което той обслужва, и чийто поддръжници са избирателите му и тези, които извършват тези терористични актове, ще го обяви за предател! Така че бай Дони решение не търси. Затова и си кюти по голф игрищата, моли се на бог в туитър, и се чуди каква поредна глупост да измисли като заплаха, за да хвърли прах в очите
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 17Аби ти верно си много просто, а ? във САЩ всеки има лично олъжие и си ходи с него ходят дори в училищата аре потъвай някъде щял да го спаси полицая там подир всеки ходи един полицай и го спасява. Полицая пристига по-бърже и от куршум ? Ех, тези супер американски полицаи бе.