Тръмп: Атомни бомби срещу ураганите, да не връхлитат САЩ!

Сайт уточнява, че предложението е от 50-те години на 20 век
Обновена: 26 авг 2019 11:20 | 26 авг 2019 11:19, Елка Василева
116
Тръмп: Атомни бомби срещу ураганите, да не връхлитат САЩ!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите, преди да са се разразили над Съединените щати, твърди американският информационен сайт Аксиос, цитиран от Франс прес.

Според Аксиос на съвещание, посветено на ураганите, президентът попитал дали е възможно да се хвърли атомна бомба в окото на урагана, за да се предотврати формирането му над водата. Сайтът не съобщава кога се е състояло заседанието.

Предложението на Тръмп не е ново, уточнява сайтът. Първоначално то е било направено през 50-те години от учен, който работел за правителството при президента Дуайт Айзенхауер. Оттогава идеята се появява редовно отново въпреки единодушието на учените, че тя не е изпълнима.

Американското Управление за океаните и атмосферата поддържа страница, посветена на този въпрос. "При всеки ураганен сезон се предлага да се използва ядрено оръжие, за да се унищожат бурите", посочва управлението.

Ядрено оръжие не само няма да обезсили бурята, но ветровете бързо ще разнесат радиацията над съседните територии. "Излишно е да кажем, че това не е добра идея", заявява управлението.

Според Аксиос Тръмп бил попитал през 2017 г. дали правителството му трябва да бомбардира ураганите, за да не ги допусне над сушата, но тогава не споменал за ядрени бомби.

Белият дом не коментира публикацията на Аксиос, посочва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя е луд
71
0
 
9
 
! Отговори
Petko преди 4 години
Какво може да се очаква от един ***.Важното е ураганите да не ударят щатите,пък останалия свят кучета го яли.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слугинажа на сатаната е сашко
69
1
 
11
 
! Отговори
мидюрин преди 4 години
Ами хвърляйте я,кво чакате та белким света стане по добър без вас
68
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Като се замислим,Монсанто е много по-силен мутаген от един Чернобил,да кажем.Вижте украинците,вижте американците!Кои повече мязат на дебели ур*оди???
67
6
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До АнонименСам прочете че идеята е на учените от времето на Айзенхуер и периодично се объжда Къкъв Тръмп те гони теб
66
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майко мила, колко природно глупаво същество е тромпета. Ама те каквито са избирателите, такива и избраните. За жалост това ограничено и нагло човече е началника на най-мощната държава.
65
1
 
7
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Пак брадата медийна лъжа. С явна мръснишка цел, точно сега. Първо- Тръмп не предлагал, а е попитал дали е възможно. Тъй като такива предложения вече е имало. А и разбиването на градушни облаци е факт.Второ- това се е случило преди две години. И е нормално да се задават въпросиТрето- самия сайт от който е изсмукана новината казава че не е ставало дума за ядрени удари във въпроса му. Журналистите са го добавили за цвят.
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво сте се хванали за Путин? Не той предлага да се хвърлят атомни бомби! Четете статията. Там всичко е написано.Знаят си те за Путин и нали им се плаща, все той им е в устата.И не! Името му не идва от това дето го имат майките ви, а от *** (път). На руски думата която спрягате няма никакво значение. Имат си друга дума за това нещо. Нещо какво сте всички вие, недоучили ***!
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото това не е лоша идея защото вятъра бързо ще разнесе радиацията над американска територия и ще предотврати всички природни бедствия
62
20
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
"За какво ни е свят без Просия" автоматично ме поставя при противниците на Путин. Такава идьотщина може да изрече само един побъркан манияк. Тоя плаче за усмирителна риза, а вие сте седнали да упреквате Тръмп, че попитал дали може еди какво си. Вие, почитателите на Просия и Путин, сте болни мазохисти.
61
2
 
28
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Тръмп е просто .. велик ... *** ...
60
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тръмп е направо за лудницата!! Дано хамериканците се усетят навреме и го махнат! !!
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само аз, а и ти ще умреш от радиацията на путинските бомби.Смешното е, че то ще умреш, целувайки снимката му.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нас ни оправя С 400 ДА ДУМНЕ ПРЪСКАЩИТЕ САМОЛЕТИ В НЕБЕТО И КРАЙ НА УЖАСНИТЕ АДСКИ ЖЕГИ. Забравиха да си спрат климатичното оръжие над БГ от Нато.
57
1
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
луд умора нямане е ясно какво взима този индивид но и аз искам от същото
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за безумни идеи са това с бомбардиранията и как въобще се коментират? Бог за щастие не се е отказал от нас, обещанието е в Словото му, а Той за разлика от земните политици, никога не се отмята от обещанията си.
55
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин, кьосавото джудже, полумъж-полужена ги говори тия неща. Зарязаният от жена си, който ходи на почивка с другото джуже Медведев.
54
11
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Путин никъде не казва кой кого ще нападне първи.И коментирайте и другите му идио тизми.Той взима целия свят за заложник.Вие съгласни ли сте да умрете, защото Просия се разпаднала? Аз не. Не ми пука за руската държава. Да се оправят помежду си, защо ще унищожава цялата планета?
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтрещялата нация,просто търси начин да приключи първо с нормалните и после със себе си.Точно така е вероятно да започне и третата световна война.Най напред ще се каже,че урагани връхлитат САЩ и Русия и Китай са се възползвали от това,като са метнали ядрени бойни глави в"окото"на ураганите и отговорът на САЩ е неизбежен.(хим.оръжията на Садам)Но преди да го сторят да се замислят сериозно,струва ли си да започнат война в която победители няма да имаА щом няма да има,защо трябва да я започва някой