14-а смъртна присъда изпълнена в САЩ тази година

Мъжът бе осъден за убийството на две жени
Обновена: 5 сеп 2019 08:14 | 5 сеп 2019 08:10, Елка Василева
33
14-а смъртна присъда изпълнена в САЩ тази година
Снимка: архив, Reuters

Четиринайсета смъртна присъда бе изпълнена в САЩ от началото на годината, предаде Асошиейтед прес.

64-годишният Били Джак Кръцингър бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в град Хънтсвил, щата Тексас. Той бе обявен за мъртъв 13 минути след като инжекцията му бе бита.

По-рано вчера Върховният съд на САЩ отхвърли последния опит за спиране на екзекуцията.

Мъжът бил осъден на смърт за убийството на 89-годишна жена и 71-годишната й дъщеря преди повече от 16 години. Той ги наръгал смъртоносно с нож и откраднал колата и кредитната карта на дъщерята.

Мъжът бил арестуван три дни по-късно в бар на около 500 километра от местопрестъплението.

Това е 14-ата изпълнена смъртна присъда в САЩ и петата в Тексас от началото на годината. Още 10 екзекуции са планирани тази година в южния щат, който е на първо място в страната по този показател, отбелязва АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: смъртна присъдаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрация по американски.
16
2
 
4
 
! Отговори
До жоро преди 4 години
Жорка, като си садист е редно да ходиш да се лекуваш, или искаш да свършиш като тези от Негован!
15
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Пустинякда, садист съм спрямо отрепките и най-долната ***, която не заслужава да ходи по тази земя...и 13 минутна смърт си е хуманно за мен, доста повече трябва да страда един убиец!
14
2
 
4
 
! Отговори
До човек преди 4 години
Няма варварщина на тая работа! Отнемаш живот-отнемат и твоя! Ще разбере, че е наказан като започне агонията. Лично за мен, против смъртното наказание са хора с престъпно мислене, които се поставят на мястото на заловения и осъден престъпник. Я убийци, я педофили, я хибрид между тях. Пък който е склонен да проявява хуманност нека близките му да са следващите жертви на престъпници! Амин!
13
11
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
Нали САЩ бяха лоши бе???Нали вие русофилите възхвалявахте Русия???Сега що хвалите САЩ, след като първоначално ги oплювaте?Така нареченото "смъртно наказание" не е нито наказание нито правосъдие а чисто отмъщение. Варварщина.Кого "наказват" с отнемането на човешки живот?Един човек, след като бъде умъртвен, как разбира че е наказан?Може би духът му витае и плаче?Хайде стига!
12
3
 
7
 
! Отговори
До факт преди 4 години
В Турция да, понеже се водеха преговори за членство в ЕС! А са се провалили, а са направили референдум за връщането, и познай какъв ще е резултата?
11
4
 
7
 
! Отговори
Само преди 4 години
така! Поздравления! За такива трябва даже не бесене, а испанското удушаване на стола! Жалко, че копираме толкова от американците, а не и правораздавателната им система!
10
9
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Щатите и смъртните им присъди.. Този 16 години я е обжалвал, в резултат цената на цялата екзекуция е нараснала с милиони, а убийствата там нито намаляват, даже с оранжевия президент масовите стрелби станаха ежедневие.Сега и европейските компании отказаха да им пращат химикалите необходими за държавните убийства, та онези се чудят ел.стол ли да връщат, газова камера ли!И за садистчето писало по-долу - не е никак хуманна инжекцията, смъртта често е ужасна, но това сигурно те подпиква от превъзбуда
9
6
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
браво! само че много така хуманно ми се струва с тази инжекцийка...трябва да се гърчат ***...
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цяла Европа,Канада,Австралия см.наказание е забранено само в диктаторски Беларус и СъЩ има смъртно!За цивилизованите държави отнемането на живот по какъвто е и да е начин е най-голямото престъпление!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера, хем плюете постоянно по Америка, били кравари и кво ли не. Сега ги хвалите. А вземете една постоянна позиция, ами само люшкане според случая.
6
6
 
9
 
! Отговори
грозд преди 4 години
значи там е демократично и може, а тука не ? ***
5
16
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 години
В Русия и Турция отдавна няма смъртно наказание,а С А щ живеят още в 20-ти век!
4
6
 
21
 
! Отговори
123 преди 4 години
Страна със закони, а не като нас - разпасано стадо.
3
12
 
14
 
! Отговори
пецата преди 4 години
В сащ затворите са частни и това е доходоносен бизнес, същотото ще стане и в българия но чакат да се развие още криминалитета и хората да изреват, тогава ще се вземе решение част от данъците да отидат за построяване на затвори за милиарди и поддръжката им от което ще лапат пак наши и ваши, затова не се чудете защо в българия не е актуално да се бори престъпноста, в момента тя се отглежда
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тук трябва да се въведе тази крайна мярка, защото има много рецидивисти.
1
6
 
25
 
! Отговори
ами преди 4 години
Много правилно!А в Евро ейска Европа ги хранят няколко години и ги пускат за нови подвизи!