Товарен кораб се преобърна, четирима души в неизвестност

Инцидентът е станал край бреговете на Джорджия
9 сеп 2019 08:50,
9

Товарен кораб се преобърна край бреговете на американския щат Джорджия. От екипажа са спасени 20 души, а други четирима са в неизвестност.

Пожарникари се опитват да стабилизират кораба и да възстановят спасителните дейности, които бяха прекратени заради пожар на плавателния съд.

Корабът е превозвал автомобили и е пътувал за Балтимор, предаде Bulgaria ON AIR.

Засега не се съобщава за замърсяване на водата. Издадено е обаче предупреждение да не се плува на няколко плажа, докато се взимат проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Този кораб лежи на едната си страна сякаш на някаква плитчина? Иначе да е потънал...
6
2
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До 5 - И кой пуска баластните помпи и замерва танковете ?? Помощник капитана ли ?? Абе Вие само плямпате без да знаете нищо !! Механика (4 механик най младшият) пуска помпите и отваря крановете- Помощник капитана иска само потвърждение - ама какво и как ? ала бала !
5
3
 
0
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
Цяло чудо е че кораба не е направил "овър кил"!
4
2
 
4
 
! Отговори
Капитан преди 4 години
Баласта е отговорност на старши помощник капитана , не на механиците . Този тип кораби са доста чувствителни към грешки с баласта поради високия си център на тежестта . Трябва много да се внимава и да се следи т.нар. метацентрична височина ( грубо казано индикатор за устойчивостта на кораба ) да не пада под определени стойности които са доста по високи в сравнение с друг тип кораби.
3
2
 
3
 
! Отговори
анон преди 4 години
Да не би колите да не са били застопорени?
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кораб се обръща сравнително лесно и ще има по-вече случай, заради наемането на все по-неподготвени пом капитани и механици. Тенденцията е да се расте бързо в кариерата, заради разликата в $$$$$те. Много от младите се предоверяват на техниката и не проверят с ръце и очи. Старите капитани казваха "добрата морска практика" е да гледаш какво става около тебе. За самият инцидент трябва да се види след разследването, но вероятно е човешка грешка
1
3
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Кораб КАРКАРИЕР- газят малко - мореходни са -бързи (22 възла средно) -от Изток към Запад бързо превозване на каргото (автомобили) -проблема е че са паросни (висок борд) и баластирането е много важно- слаб механик и следва това! (освен ако не е иизлязъл на плитчина и в последствие се е обърнал)