Убиецът на българското семейство в Чикаго - поляк, фалирал строител

Жертвите му станаха пет, почина и ранената от него жена, също полякиня
Обновена: 14 окт 2019 08:31 | 14 окт 2019 08:20, Камелия Цветанова
81

Мъжът, който уби българско семейство в Чикаго е пенсиониран строителен работник, който имал проблеми с гнева.

Според американските медии съседите му неведнъж са се оплаквали от него.

Още по темата

През последните две години мъжът е имал и финансови проблеми – той е ипотекирал апартамента си и е подал заявление за частен фалит, съобщи Bulgaria ON AIR.

Засега обаче мотивите за нападението са неизвестни.

Три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани.

Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, който е техен съсед.

Петата жертвa, която е 53-годишна жена, не е била в апартамента с останалите четирима, а е нападната минути по-късно на горния етаж.

Тя е откарана в болница, където починала от раните си.

Жената е от полски произход.

Убитите българи са семейство – съпруг, съпруга и майката на съпруга.

Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и оказва необходимото съдействие, каза за Bulgaria ON AIR консулът на България в Чикаго - Иван Анчев.

Нападателят от 15 години живее в блока, в който уби съседите си.

Жертвите – Ивайло и Цветанка, заживели в Чикаго след сватбата си преди около година. В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният партньор – американецът Дейвид, съобщи bTV.

От предишни бракове Ивайло има дъщеря, която също живее в града, а Цветанка има син, Дани. Той е в Чикаго.
Цветанка работела в детска градина. Работодателите ѝ разказаха, че и те, и децата са я харесвали. Всички са разстроени и потресени от убийството.

Според информацията е вероятно стрелецът да е използвал собственоръчно направен пистолет при нападението.

Започната е дарителска кампания от страна на българската общност в Чикаго, за да могат телата да бъдат транспортирани у нас.

Анчев заяви, че полицията прави всичко възможно по случая и оказва помощ на близките на загиналите.

Според него жертвите са били симпатични, работещи и мили хора, които са се радвали на хубав живот в САЩ. По думите му Ивайло имал американско гражданство и е в страната от дълго време. Цветанка пък идва преди 2 или 3 години.

От консулството безспорно ще съдействат на близките на семейството. Анчев изтъкна, че ще се съобразят с желанието дали телата да бъдат кремирани или транспортирани до България.

Освен това дипломатът смята, че Чикаго има социален проблем от години. Според него през последното десетилетие има обезпокоителен ръст в убийствата, като само от началото на 2019 г. има над 400. Анчев подчерта, че значителна част от тях са заради враждуващи престъпни организации.

Консулът посочи, че за последните 10 година в районни затвори има по един българин на година, което в контраст на 100-хилядната общност в Чикаго, означава, че сънародниците ни живеят мирно и спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
1
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 42А те какво са дали на държавата и на тези, които с малките си заплати плащат данъци на тази държава. Такива като дойдат в Б-я се перчат като крале, а глупаците, които плащат данъци в Б-я, смятат за баламурници и се отнасят към тях с американско пренебрежение. Аз в Б-я имам също огромни проблеми (не по леки от тяхните), но от щасливите американски българи не съм получил не само финансови средства, но и едно човешко съчувствие. И не само от тези заминали за Америка.
60
1
 
0
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
колко станаха вече жертвите на капитализма?
59
2
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ХОРАТА
58
2
 
8
 
! Отговори
лом преди 4 години
психопат
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54 бесен психотрол Явно, се нуждаеш някой да ти обясни. На Запад заплатите са високи, но и издръжката на живота е висока. Да кажем, работиш 20 годинии спестяваш 90 хиляди долара. С тия пари там не можеш да направиш нещо кой знае какво, защото един тристаен апартамент или една къща в Чикаго са 200-250 хиляди долара, но с тези пари ти в София купуваш един тристаен апартамент. И от тези разлики ти излиза изгодата. Но ако да кажем в Коми се въстанови бълграския дърводобив и за там ще има кандидати, защото секачите ще взимат едно 1500 долара
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А българските русофоби катоотидат в пиндостан и ставатпредани американци без даже да знаят една дума английски.Затова и пиндосите не махатвизите за българи.
55
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерили са, каквото са търсилив пиндостан.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те поляците не пият, нали знаете?
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съпруг, съпруга и майката на съпруга --то ест съпруг, съпруга и свекърва.
52
3
 
9
 
! Отговори
мен 66, преди 4 години
Какво толкова страдаш? Някой да те кара насила нещо да правиш или да даваш? Иначе си прав за това, че в случая е налице една човешка трагедия. И това е. Който иска да помогне телата да се върнат в родината им - да помага. Аз няма да го направя, защото смисъл не виждам. Има по-важни неща, свързани с живи хора, на които пари наистина са нужни в момента.Друг ако иска - да помага.
51
21
 
9
 
! Отговори
мен преди 4 години
Докога ще ни занимавате с подобни неща? Това са хора, които са избягали от България, но ние трябва да страдаме понеже на тях не им дреме за случващото се в Родината. Това е една човешка трагедия, такива, за жалост, се случват всеки ден, хиляди, навсякъде по света, но ние не ги отразяваме. Отразяваме само, ако са предатели.
50
1
 
27
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Китайците са най-умните хора на света.Открили са барута ,но не са го използвали за военни цели!?Открили са хартията ,но не са печатали вестници на нея!?Открили са Америка ,но не са се заселили там!?"- Марк Твен
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига тр.олски политиканствания. Каква "Москва" ви гони и тук, елементарни човечета? Спрете се най-после. Налице е една трагедия, в която няма политика, а само липса на психично здраве. Стига сте цапали всичко, до което се докоснете с отвратителните си платени и/или сла.б-оумни включвания.
48
15
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: бесен психотролВ любимата на всички българи русофили Масква българи няма - всички са руснаци.Това вероятно е така, защото когато българите русофили като отидат в Масква, веднага стават руснаци и ги е срам да се нарекат българи, противно на упрека който ни е отправял Паисий от минали векове!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 400 убийства, голямата част заради враждуващи престъпни организации. Градът е около 2-3 милиона, а градската конгломерация 9-10 милиона, върпеки, че не ми е ясно съвсем какво представлява. Но не е ли петдесет или сто пъти повече от това, което се случва в България? Оня ден един в жк Стрелбище наряза няколко гуми и стана топ новина. Почвам да гледам на страната ми като на по-добро място за живеене от САЩ.
46
6
 
8
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 4 години
До ikarИ като не са безплатни там погребенията дайте да съберем пари от другите, че да ни излезе безплатно в България, що ли? Имам пари за даряване, но ще ги дам за лечение на болни хора, а не за самолетна разходка на трупове.
45
1
 
4
 
! Отговори
Z преди 4 години
До АнонименА на коя държава са плащали данъци? За да получиш нещо, трябва първо да дадеш.
44
2
 
7
 
! Отговори
Маке от Силистра преди 4 години
Харно хортуваш сестро Нине
43
15
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
От какъв зор телата трябва да бъдат транспортирани у нас? Да си ги погребат в новата им родина, защо ги връщат тук?
42
1
 
16
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До Америчките мечтателиВероятно става дума по-скоро за транспортиране до България, което никак не е евтино. А и погреблалните им процедури там не са безплатни.