Мъжът, застрелял българи в Чикаго, писал заплашителни писма

Полякът се карал със съседите си за дреболии
15 окт 2019 14:39, Елка Василева
26
Мъжът, застрелял българи в Чикаго, писал заплашителни писма
Снимка: БТА

Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки отвътре на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите в Чикаго.

Следователите не са установили точната причина, поради която заподозреният - 66-годишният Кшищоф Марек, е застрелял съседите си в събота.

На изслушване в районен съд вчера прокурорите казаха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени от вътрешната страна на вратата в апартамента му.

На едната пишело: "Никаква милост. Помни какви мръсотии ти правят, ти контролираш нещата, не те. Стига толкова. Те трябва да платят за това". На другата пишело: "Утре. Никаква милост, никакво глупаво колебание. Помни кой си. Помни какво ти направиха (следва вулгарна дума). Те трябва да платят за това".

Още по темата

Говорител на полицията каза, че Марек се карал със съседите си за дреболии, например с жена, която го ядосвала, защото според него стъпвала шумно по пода в апартамента над неговия.

Прокурорите разполагали и със съдебен документ, в който асоциацията на живеещите в блока искала да изгони Марек, защото не плащал ипотеката си и други вноски.

След стрелбата той оставил пистолета на масичка в своето жилище, излязъл навън и казал на пристигналите полицаи: "Мисля, че търсите мен. Аз го направих", гласи документът, подготвен от районния прокурор.

На Кшищоф Марек са повдигнати обвинения за пет престъпления в убийство първа степен, а съдията нареди той да остане в ареста.

Районният кабинет по съдебна медицина идентифицира жертвите. Четиримата, застреляни в един от апартаментите, са 43-годишната Цветанка Костадинова, 43-годишният й съпруг Ивайло Попов, 61-годишният Дейвид Ханик и 65-годишната Искра Пауръл-Попова. Жената, която е била простреляна в главата, докато се опитвала да избяга и по-късно е издъхнала от раните си, е 53-годишната Йоланта Тополска. Полицейският говорител каза, че всички жертви са познавали Марек, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го заровят жив с вързани ръце и крака, какво има да го питат.Полска пияна гарга.
18
1
 
4
 
! Отговори
Кибритени клечки преди 4 години
Тия комуналки на снимката дали като мине торнадото няма да ги направи на кибритени клечки? Като ходели се вдигало шум! А дали може да пръднат без комшиите да ги чуят?
17
5
 
4
 
! Отговори
Пешо-алармата преди 4 години
гадините бг са вдигали силен шум, щото бълг емигрант е голям ***, без култура, пушат непрекъснато и пият и случат чалга, и аз бих направил същото с много подобни.
16
2
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
В щатите така се пенсионират повечето кандидат бездомници, така и така остават на улицата , трепят няколко човека които са ги дразнели и влизат на топло на пълен пансион
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия е задължително и във всяка къща има поне по 1-2, да си чул нещо за стрелба там---Задължително оръжие в Австрия??? Австрия е в ЕС. След тероризма на ИД правото на носене на оръжие там беше допълнително затегнато, а на бежанци забранено.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук това никога няма да се случи - защо:1. Всеки втори цивилен е вербуван слухтящ от ДАНС. Причина: висока безработица и лесно манипулиране на цивилни от страна на служители !2. Да си вземеш ламборджини в България е по-лесно, отколкото да си изкараш разрешително за пистолет ! ФАКТ !Затова няма и тероризъм у нас - Факт !!!
13
3
 
7
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Тези защо са живели в трансформатор
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
просто още един постигнал американската мечта
11
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЕЧЕ НАПИСАХ, ЧЕ УБИЛ СЪСЕДКАТА СИ НАД НЕГО И СЪСЕДИТЕ СИ ДО НЕГО ЗАРАДИ ШУМА КОЙТО МУ ВДИГАЛИ ДЕНОНОЩНО!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 баш американската демокрация си ми звучи да е виновна ;)
9
8
 
4
 
! Отговори
май преди 4 години
Тази възрастната е забъркала кашата, тук прилича на любовен триъгълник, пък и нашенките гледат да завличат....току така....да обвиняват и Тръмп и Путин няма смисъл, това е битов скандал на- вероятно на любовна и финансова драма. Та бабата чак успяла с американец да сключи брак,че и по млад. Когато им напишете истинската история, ще ви повярваме.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормална американска лудница. И Тръмп заплашва с "но мерси" Турция, че ще унищожи икономиката и.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3:Не е Американската демокрация вуновна а управляващите самия щат. Живея тук от 20г и сега ще те светна: всеки щат си прави сам законите като има и федерални закони за всички щати.В Илиноис е забранено оръжието и затова се пукат разни групировки. Във Флорида е точно обратното - оръжието е разрешено и няма 10000 застреляни. В Австрия е задължително и във всяка къща има поне по 1-2, да си чул нещо за стрелба там?
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нека да се радват русофилите че се стрелят в Америка, те няма какво да ги радва завалиите.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, прехвърля се на битови скандали и извън граница... браво, малко ни заливате с родната пумия а сега седмица трябва да четем за някой си някъде с нещо там ...
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са ни достатъчни нашите битови скандали,а ни занимават и с чуждите.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Чикаго за последните 10 години има над 10 000 застреляни . Да им имам и демокрацията и американиските мечти!
2
0
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
И твоята не е леснаРано рано.... Дрогиран и пиян...
1
9
 
10
 
! Отговори
cky2kbg преди 4 години
Интервсно ми е още колко време ще се дъвче тази тема?!