В САЩ нараства броя на жертвите на електронни цигари. Вече са 34

В Европа няма данни за подобни случаи
25 окт 2019 17:30, Петя Славова
20
В САЩ нараства броя на жертвите на електронни цигари. Вече са 34
Снимка: pexels.com

Тридесет и четири са вече смъртните случаи в САЩ от мистериозно белодробно заболяване, което се свързва с употребата на електронни цигари, предаде ДПА, като се позова на Центъра за контрол и превенция на болестите.
Американската агенция по здравеопазване обяви, че са установени 1604 случая на заболяването на различни места в САЩ.

Потвърдени са 34 смъртни случая в 24 щата, предаде БТА.

Макар точната причина за белодробното заболяване да не е установена, Центърът за контрол и превенция на болестите посочи, че единственото общо нещо при всички заболели, е употребата на електронни цигари или вапорайзери.

Последните изследвания на здравните власти показват, че продукти с ТНС - основната съставка на марихуаната, имат роля за появата на болестта.

До момента в Европа няма данни за подобни случаи, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато медиите започнат всяка седмица да изнасят данни за броя починали от тютюневи цигари , тогава може и да почна да им вярвам за нещо ... Ако тези американски шебеци бяха ползвали нормална течност за ел.цигара , щяха да са си живи и здрави дълги години ...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Витамин Е е безвреден, но не и когато се приема през белия дроб. Тогава в комбинация с ТНС ефекта е унищожителен. Посочва се че в Европа и други места по света няма регистрирани подобни случаи (смърт от електронни цигари), което потвърждава теорията за 'смъртоносен коктеил' или замърсен продукт на територията на САЩ
15
0
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
До KkkВ щатите всеки ден умират по 11 000 човека от болести свързани с тютюнопушенето. В световен мащаб годишно умират по 7 000 000 души. 34 смъртни случаи в щатите свързани с изпаряването на НАРКОТИЦИ (THC разтворено с масло под формата на Витамин Е ацетат) и медиите пощръкляха! През 3 дни едни и същи статии и то с подвеждащи и манипулативни заглавия! Тая година тютюневата индустрия сериозно се е бръкнала да спонсорира медиите!
14
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 4 години
на тесла са повече както и на боинг. всичко при тях е измама
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При американците всичко -цигари, алкохол, храна е в огромни количества, затова умират.
12
3
 
12
 
! Отговори
Kkk преди 4 години
А за същия период колко човека умряха от обикновените цигари?За един приятел питам!
11
1
 
10
 
! Отговори
У.Ю. преди 4 години
В българските медии се вихри голям ЗОР какво се случва на американците от електронни цигари. Да не е защото в България е намаляло потреблението на обикновени цигари и Му разваля печалбата?
10
1
 
7
 
! Отговори
до 11 от 5 преди 4 години
Я кажи къде съм казал, че трепят хора, че ми стана интересно. Символите са ограничени, исках да пиша че подеха целенасочена медийна кампания и раздухват случаите на натровили се колкото се може повече. Дори плащат на журналистите да пишат колкото се може повече за вредата от електронните цигари, в същото време без да споменават за вредата от конвенционалните. Наскоро имаше дори казаха, че е по-добре да се пушат конвенционални цигари, били по-малко вредни от електронните. Лъжа, и двете вредят.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е бизнес за толкова много пари , че едва ли ще знаем в близките години истинските статистики за пушенето на електронни цигари.
8
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Естествен подбор.
7
2
 
13
 
! Отговори
334 преди 4 години
"...нараства броЯТ". Учете се бе, журналистчета!
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно какво трябва да се случи, та да се размърдат и нашите власти, колко момичета в бг после ще се разболеят от рак???
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е с каква течност пълниш контейнера на цигарата!!!!!!!Не зная как е в Бг но тука е пълно с THC Oil и CBD Oil. Пълнят и "пуф-пафкат".Няма проблеми с фирмената продукция за е-цигарите.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ няма никакви регулации за електронните цигари и течностите за тях. В Европа е съвсем различно. В САЩ има голям черен пазар за течности с THC, в тях се слагат дори неща като пестициди, инсектициди, дори и фунгициди, с цел да усилят ефекта на минималното количество THC, което слагат вътре. Един от фунгицидите, които течностите на черно съдържат, образува водороден цианид при нагряване.Одетелно, тютюневите компании са подели кръстоносен поход срещу електронните цигари, бъркат им бизнеса.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
oO, ot christianskite teroristi filips moriz?!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПросто там медицината е на друго ниво, тук никога няма да направят връзка. БГ лекаря дори няма навика да търси първопричината за болест Х, вместо това ще те закърпи и следващия път пак си при него.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вейпенето е много по-опасно за вашето здраве от пушенето.