Символи на мачото: Пицата и бирата все по-непопулярни

Младежите искат безглутенови храни, а крафт бирата не им е интересна
Обновена: 31 окт 2019 11:03 | 31 окт 2019 10:48,
30
Символи на мачото: Пицата и бирата все по-непопулярни
Снимка: Pixabay

Зверски лютият пай с пеперони някога беше символ на американската мачо култура, неделен ритуал при гледането на футбол и кулинарно допълнение на покер вечерите. Традицията обаче избледнява, сочат последните разочароващи резултати на корпоративните гиганти зад брандовете като Pizza Hut, Domino’s, Molson Coors и Budweiser, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Вкусовете се променят, като все повече малки пивоварни привличат клиентите. По отношение на пицата някои потребители просто искат да избегнат всички тези въглехидрати, а младите хора развиват различни навици, насочвайки се например към веганските бургери или напитки, използващи безглутенова алкохолна база, като White Claw.

Брашно от щурци, "сирене" от ядки... пицата на бъдещето

Големите компании се опитват да се адаптират към бързо променящия се свят. Anheuser-Busch InBev представи занаятчийски бири, докато Pizza Inc. на Domino’s тества безпилотна доставка. Повечето от тях обаче все още търсят пътя напред.

В сряда Yum! Brands, компанията майка на Pizza Hut, публикува резултатите си за фискалното тримесечие, които не отговориха на очакванията на Wall Street, в резултат на което акциите на компанията поевтиняха.

Междувременно Molson Coors обяви планове за съкращаване на 500 работни места и затваряне на офиса на компанията в Денвър, където се премести само преди няколко години.

AB InBev миналия месец изгуби около 20 млрд. долара от пазарната си оценка заради опасения от забавянето на икономиката в Китай.

След малкото положителни примери досега в този сезон на отчетите е датският пивовар Carlsberg.

По-ниската консумация

Бирената индустрия страда от няколко години, тъй като консумацията на напитката намалява в САЩ въпреки увеличения интерес към крафт бирите.

„Пиещите бира, на които през последните години се предлагат все по-висок брой конкурентни нискоалкохолни напитки, не са така лоялни към традиционните категории бира и марките, които я произвеждат“, твърди анализатор на Bloomberg.

Пицата също има все по-голяма конкуренция. Дори Domino’s, технологичният пионер в бързите доставки, изпитва затруднения. Продажбите в заведенията на компанията, работещи от година или повече, ключов показател за индустрията, ще нараснат с между 2 и 5% в САЩ през следващите между 2 и 3 години, посочиха от Domino’s по-рано този месец. Това е забавяне спрямо резултатите ѝ от преди 3 години, когато продажбите скочиха с над 10%.

Още икономически новини и анализи четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
10
 
! Отговори
ПИЧАГАТА преди 4 години
Ракия със салата или туршия / според сезона / , червено вино с пържоли / всякакви рецепти / , бяло вино с рибоци и морски твари ...За десерт една нашенска мастика !!! Нека де не съм мачо , но да съм български мъж !!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е айде вие ги оправихте младите! Дето едно време на нас ни викаха-Сегашната младеж в...
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че пицата и бирата са мачовщина е абсолютен предразсъдък. Пак ще пиша, че жена ми е 2 пъти по - дребна от мен а пие 2 пъти повече бира. За пиците е същото, но е с повече претенции за сметка на това. Изтрихте ме по каква причина? За това, че споменах, че да наричаш пицата и бирата мачовщина е феминистки стереотип ли? Авторе, понеже е ясно, че си *** на статията си, вземи се в ръце. Ся остава да кажеш, че ягодите са женска храна... Имало едно време журналистика...
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бира с пица е най-долнопробната комбинация. Сегашната бира е бъкана с химии, от редовно пиене ти поникват женски гърди, биреното коремче. Алкохолът е вреден, а бирата е най-най-вредната му алтенатива. Ако някой има нужда от алкохол най-добре е червено вино или филтрирана водка.Пицата е най-сигурната храна, от която на 40 години ще бъдеш тлъст, абсолютно нездравословна.
22
2
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Напълни се с ***...
21
3
 
11
 
! Отговори
филибелия преди 4 години
Бе аркадашлар ! Ние на Балканите ли живеем,или в Силициевата долина? Какви са тези безглутенови простотии и крафт-бира?! Забравихте ли най-хубавото мезе....Варено шкембе в масло? Полято с една каничка червено вино с лимонче в края на каничката? Така,както го сервираха навремето в "Бумбарника"? Пък сладък мохабет,пък завтаряне на поръчката...с добавка бумбар,оплетени чревца и обезкостена агнешка главичка?! Безглутенови храни! Пфу!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никога лютото не е било символ на мъжественост
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново веган хипи-гей простотии - глутени, вегански бургери и т.н.
18
1
 
6
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
Мачо яде конски и еленски суджуци и налива ракия. Другите са чехлювци и пус*та.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми как ще ядат пица и ще пият бира?! Нали после като напълнеят няма да изглеждат добре по прашки и дънки с камъчета и ниска талия!!! Ама това си е трагедия!
16
4
 
5
 
! Отговори
До 4-Таню и подобни преди 4 години
Доста са ми интересни тези голобради юнаци,седнали зад американската клавиатура,ползващи американският интернет и Фейсбук и плюещи ,,краварите"които са им ги дали в ръцете.Смешнички сте вие глезено милениум поколение. Ами ако си ги,, вземат4 по някакъв начин,как ще я карате?И въобще ползвате ли някаква руска апаратура???
15
0
 
12
 
! Отговори
Бивш редовен клиент преди 4 години
,,Доминос пица" у нас я скапаха/бях редовен в пицария Южен парк/ но-най -скъпи и най малки.В началото бяха добре гарнирани ,после в един период тестото им беше зле ,след това гарнирането не е както преди. ,,Голямата" всъщност е доста малка,а цената е доста голяма .Мама миа" -Лозенец е класи над Доминос.,,Малката е по голяма от голямата на Доминос , доста по евтина и доста по вкусна!!!Опитайте веднъж и ще се убедите
14
0
 
16
 
! Отговори
аа преди 4 години
аз като истински мачо ам свинско с праз и пия ракия
13
2
 
11
 
! Отговори
Niemand преди 4 години
20 - 30 години чалгаи хамерикански мак доналц доведоха до дженръд младеж !!!
12
2
 
9
 
! Отговори
Think преди 4 години
Не е ли то една ракийка със сланина и бахур....
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачо значи МЪЖКАР!Точно те са на изчезване!
10
4
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Стават те, чушки. Колко жени бачкат като строители? Пътища, канализация, ток, блокове, доставки на храни... Те без мъжете няма да оцелеят бе. Ще умрат от глад и това е. Само е фантасмагории може да се случи такава глупост.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се избягват въглехидрати с вегетариански бургери, само кравар може да ти обясни?!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия мачо ги реди така, една ракия една мусака на десетата мусака спира да ги брои
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човешкият род отива към *** ...Мъжете стават нещо като среден пол, жените стават по-силни и се справят без мъже и т.н.