Стрелецът от калифорнийското училище – кротко дете

Защо все пак убива съучениците си?
15 ное 2019 08:11,
20
Стрелецът от калифорнийското училище – кротко дете
Снимка: Reuters

Хора, познавали 16-годишното момче, което стреля срещу свои съученици в четвъртък в гимназия северно от Лос Анджелис, го описват като кротко и умно дете, от което никога не биха очаквали подобно нещо, информира Асошиейтед прес.

Още по темата

Властите опитват да установят причините за стрелбата в гимназия "Согъс" в Санта Кларита, при която загинаха 16-годишно момиче и 14-годишно момче. Две момичета на 14 и 15 г. са ранени, както и още едно момче на 14 години, уточнява Ройтерс.

Момчето, което е стреляло, е на 16 години, като в деня на стрелбата е имало рожден ден.
Властите съобщиха, че в профила му в Инстаграм вчера сутринта е имало публикация, която гласяла: "Согъс, забавлявай се в училище утре". По-късно съобщението е било изтрито.
Властите съобщиха, че 16-годишният нападател е извадил пистолет 45-и калибър от раницата си и е прострелял петима други ученици, преди да обърне дулото срещу себе си и да се самонарани, пише БТА.

Следователите все още не знаят мотивите за престъплението. Момчето е живеело с майка си в Санта Кларита - предградие на Лос Анджелис с около 210 000 жители, известно с добрите си училища, сигурни улици и относително евтини жилища. Бащата на момчето е починал преди две години. През юни 2015 г. бащата е бил арестуван по обвинение в побой над майката.

Властите разпитват жената в търсене на причините за нападението. Съсед и негови съученици го описват като кротко и умно момче, малко интровертно, но открито с по-близките си приятели. Негова съученичка каза, че той не е бил тормозен в училище, имал е приятелка и е бил активен член на местната бойскаутска организация.

Нападателят е приет в болница, след като се е прострелял. Стрелбата в гимназията в Санта Кларита е поне 85-ият инцидент с огнестрелно оръжие на територията на училище в САЩ тази година, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не става без причина!
12
1
 
3
 
! Отговори
Романс в сини джинси преди 4 години
Ценностната система е сбъркана,а и Ооо-ба-***,узакони в училищата,Сатанизъма,там в Ам.е заровено кучето.Не се правете на улави
11
2
 
7
 
! Отговори
поне 85 преди 4 години
Да ви е честитан американската пумияризация!85+ случая тази година!Скоро и при нас с любезното съдействие на Тиквата и Херо хасан!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От десетилетия се знае за програмирането на мозъци. А децата са им направо елементарни на ЦРУ-то.
9
2
 
7
 
! Отговори
ОЛД преди 4 години
В щатите е по -трудно да си купиш закуска отколкото патлак.А и "умника" тръмп е твърдо "за" тава да продължава.
8
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Проблемите на САЩ само Йелоустоун може да ги реши...
7
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Май медиите там трябва да отворят раздел посветен само на стрелбите в училище-материал предостатъчно.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"През юни 2015 г. бащата е бил арестуван по обвинение в побой над майката."И питате защо убива съучениците си?
5
5
 
14
 
! Отговори
Ми преди 4 години
нали е американец? Каква друга причина търсят?
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майнд контрол, програмиране. Ако под хипноза ти кажат да извършиш убийство еди къде си в еди колко си часа, след като те изведат от това състояние няма да помниш нищо. Но при така наречения тригер, ти ще извършиш убийството без да си даваш сметка. Ето това да търси полицията. Искат да им изземат оръжията на американците и това е начина, за който имат лостове да действат.
3
8
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Жалко, можеше повече да затрие и наистина сам да ликвидира себе си, сега ще го излекуват и ще го пуснат на свобода след 1-2 г. в поправителен дом и ще трепе отново на воля.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧРД
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама много добро дете беше наистина.И тук като стане нещо, журналистите веднага ни заливат с интервюта от съседи, учители, роднини, колко добро дете е бил един кой си.