Борис Джонсън при Тръмп през януари в Белия дом

Двамата искат да подпишат "амбициозно" споразумение за търговия
24
Борис Джонсън при Тръмп през януари в Белия дом
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британският премиер Борис Джонсън да го посети в Белия дом догодина, предаде Ройтерс, цитирайки информация на в. "Сънди таймс".

Тръмп е отправи поканата си след като Джонсън спечели парламентарните избори, се допълва в статията. Още не е уточнена точната дата за посещението, но според източници на британското издание се обсъждат дати в средата на януари. И двете страни искат това да стане в началото на годината, според източник, близък до Белия дом.

В петък британският парламент одобри плана на Джонсън за напускане на ЕС.

Това е първата стъпка към изпълнението на даденото от него предизборно обещание Великобритания да излезе от съюза до 31 януари догодина.

В телефонен разговор в понеделник Джонсън и Тръмп се договориха да се стремят към подписването на "амбициозно" споразумение за свободна търговия, припомня Ройтерс, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
axa преди 4 години
какъв ЕС виждате бре - германия и франция - марионетки на либерастодемократите цицат останалите държави, всички ние сме техни бананови републики. Абсолютно цялата ни икономика се държи от чужди фирми- от хотелите ни до заводите, мини, енергетика, земеделие, животновъдство, транспорт, всичко, цялата ни работна ръка е там, образованието и подготовката на нашите деца и внуци е изцяло еврогейско. Още ЕС за вас *** и прости колкото си искате, малко ви е, хубаво са ви почнали та да ви довършат с вашите деца и внуци.
18
0
 
2
 
! Отговори
sus bre преди 4 години
някой мъти мозъците на тъпите еврог'ейци че Тръмп и Русия натискат Англия да излезе от ЕС. Другари, причината Англия да излезе е ЕП и ЕК, т.е. вашите *** управници, марионетки на либерастодемократите от сащ-клинтъновци, обонговци, сороси, гейтс, бесос и прочие ***. С кого ще се сдушат после си е тяхна работа, но причината да излязат от ЕС не са ви Тръмп и Путин, да въ в тъпите еврогейци, прости.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Copy...paste ще се събират догодина
16
3
 
4
 
! Отговори
Нашенец в UK преди 4 години
До АнонименНашенците, стегнахте ли куфарите на острова?Не ми се налага . С двойно гражданство съм . Мога да ходя както в европейската зона , така и в САЩ , Канада, Австралия ...... без проблеми . Това лято веднага след почивката ми на Гран Канария отидох да си видя роднините в Аделайда/Австралия . Много ми се зарадваха . Голям купон си направихме по баровете в Мелбърн ....А ти как си ?
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакваше се. Няма да има сделка с Европейския съюз . Няма да се налага . Само няколко формални договорчета . А на мястото на изтеглящите се от Кралството европейски компании много пъргаво ще се настанят американски . Бизнеса , както и природата не търпи празни пространства .А Борко отива на последен инструктаж при Тръмп , както и за похвала и щипване по бузката . Също като наш Бойко.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой го е стегнала шапката.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашенците, стегнахте ли куфарите на острова?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия става 52-ри щат на САЩ.Шотландия става щат на ЕС.
11
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Кел сюрприз"!..Та то беше ясно,че Британия напуска не просто така-да се махне от ЕС,а да СЕ СДУШИ със Щатите.И така,стъпка по стъпка,Кравария гони целите си..А една от тях и най-важната е да се разруши ЕС...Измъкнаха британците,налагат постоянно претъпи "санкции" на останалите,и така..Да се готви Китай!...Русия не е хапка за тях..
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отива на спявка.Имструкциите трябва да се спазват.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп амбициозно ще прекара Джонсън с търговското споразумение.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ и Великобритания ще се съюзат първо търговски, а после и вонно. При това положение Франция и Германия ще духат супата.
7
2
 
10
 
! Отговори
Смит енд Уесън преди 4 години
Германия си отива така или иначе.1871-2020
6
3
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Монсанто ги купи "Байер", така че сега ще се крият зад немското име и спокойно ще си пробутват отровите по света (и у нас)Да ни е честито!
5
2
 
7
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
Ще ходи разбира се. Време е за инструктажа в Белия дом. Дали ще го объркат като нашичкия? Те янките не са много начетени. Направиха Борисов белгийски премиер, тоя в коя ли точка на земното кълбо ще го забият?
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска да пробута отровите на Монсанто, да им е честито на бритиш хомосекшуълите!
3
2
 
11
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Ей, как ги сапунисва тия англичани, Тръмп. Тоя ще ги хлъзне яко и ще се наденат яко накрая.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ГМО соя и царевица срещу уиски. Но скоро подписа на Джонсън нямада важи за Шотландия и Ирландия. То и подписа на Тръмп не струва нищо, че всеки ден може да му хрумне да отмени всичко подписано досега, канто вече нянолко пъти го направи. И двамата старци закопават страните си, и то бързо.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питайте Паси защо Джеръми Корвин не стана премиер.Защотона хората им писна от подобни на Паси и Плевнелиев.