Как се промени традиционното американско семейство?

Представите се изменят драстчино през годините
30 дек 2019 12:22, Ния Христова
64
Как се промени традиционното американско семейство?
Снимка: Pixabay

През последното десетилетие представите за американското семейство се трансформираха напълно и традиционното семейство от типа "женени с деца" все по- рядко се среща, пише The Wall Street Journal, цитиран от  Bloomberg TV Bulgaria. Бракът вече не е сред приоритетите на младите хора, повечето живеят без да сключват брак. След като през 2015 г. Върховния съд в САЩ разреши на еднополовите двойки да сключват брак, процента на двойките сключили брак се е увеличил значително. В същото време, в много домакинства живеят няколко поколения.

Всички тези факти помагат за отдалечаването от традиционното семейство. В началото на 60-те години на миналия век две трети от децата са отгледани в семейства от женени двойки. Днешната ситуация е съвсем различна от тази в миналото и заради това бизнесът вече има различен подход.

Новото строителство се съобразява с разнообразните модели и се проектират жилища според тях.Производителите на потребителски продукти също коригират размерите на опаковките и въвеждат различните семейни типове в рекламите.

Някой от най- важните промени включват:

Бракът играе все по-малка роля

Все по- малко женени двойки отглеждат заедно децата си. През 2017 г. един от четири родители, имащи деца, не е бил женен, спрямо един на всеки десет през 1968 г. по данни на Pew Research Center.

Според Д-р Кохен бракът заема все по- малка роля в живота на хората в сравнение с миналото. Той смята, че това се дължи на решението на хората да се женят по- късно, което пък от своя страна увеличава шансовете за развод. Повечето двойки предпочитат да живеят на семейни начела без да сключват брак. Тенденцията си остана непроменена дори при финансовата криза. Процентът на семействата с двама родители и деца, независимо дали женени или не, е спаднал от 87% през 1970 г. до 70% през 2008 г. Около една трета от неженените родители са живели на семейни начела през 2017 г. спрямо само 20% през 1997 г.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До невероятно,но факт! Те пък едни ,,циливилизовани държави,Ква ,,цивилизация ,,при демократични ценности -пидерастия ,наркомания ,алкохолизъм ,задължителна .*** пропаганда ....Хвани едните ,удари Норвегия . Като прочета ,,цивилизовани държави ,,ми се по.в.ръща .
52
0
 
5
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
що гледате норвежците, там отдавна са облъчени, сега подготвят децата ни още в яслата, затова преди няколко години ни задължиха всички да си пращаме децата на градина да не изпусне някое облъчването, още след 10г ще усетим вълната - ще ни ги взимат че не искаме да си сменят пола, те ще се оплакват че не ги разбираме, ще ни водят после "снахи и зетьове" от техния пол. Другарката социална министърка да каже колко важни закончета е пробутала в тази насока докато е била в образованието.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Наталия"Жена с интелект и самоуважение ще гледа първо кариерата"А после ще гледа котки.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пламен"Дойдоха времената на КАЧЕСТВОТО, не на КОЛИЧЕСТВОТО."Какво качество бе ***. Всичките "нови европейци" тедо меркелицата ги покани имат средно IQ между 70 и 80. Горилите имат около 90.
49
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До невероятно,но факт! - Говориш за еврейския план за ликвидирането на бялата раса. Това колкото и да е приятно за ушите на дяволоизбраните, се приравнява с отричане на холокоста. Наистина, те са докарали работите си дотам, че това отричане вече с нищо не пречи.
48
2
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Вашите майки като работеха, не успяха ли да ви възпитат?"Къде някаквият Бате Гойко е казал, че е против жената да работи? Ставаше дума за "кариера", а не за "работа", защото това са различни неща. Естествено, че жената (съпругата) трябва да работи, освен доходи, работата предлага и социален живот, който е важен за всеки човек. Но гонещите кариера жени, оставят всичко останало на 2-ри план, включително семейството и децата. От друга страна- хора всякакви, но статистиката е неумолима- свършваме
47
2
 
8
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Не знам как е в САЩ,но вижте в Норвегия какво става-норвежките мъже не искат нито да се женят,нито да живеят,нито да създават деца с норвежки заради тяхната еманципираност,най-общо казано/,така се твърди в изследване,публикувано в централен вестник.И норвежките мъже,предпочитат да си вземат жени от Филипините ,Тайланд,Латинска Америка,от Япония и откъдето ви дойде наум,но не и от т.н цивилизовани държави!?Затова все повече се срещат норвежки деца с тъмни коси ,тъмни очи,тъмна кожа и нисък ръст!
46
0
 
4
 
! Отговори
aнонимен преди 4 години
"семейни начЕла"???начАла,бе,пишман журналисти.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питам се, колко процента от днешните млади мъже могат да издържат съпруга и две-три деца?Повечето трудно изхранват себе си и не са малко сред тях онези, които нямат нищо против бъдещата им жена просто да замести майка им.Не само да ги обслужва и дундурка като малки деца, но и да внася солиден влог в семейния бюджет, за да осигури благосъстояние на семейството.Тези мантри за старата мома с котките си ги пейте, когато сте сами на чашка, за да се утешавате, че уж няма качествени жени. Няма за вас
44
7
 
5
 
! Отговори
До Фери преди 4 години
"ПрезуНКцийо"! И ти като някакъв бате Гойко по-долу пишете дивотии. Вашите майки като работеха, не успяха ли да ви възпитат? На моето поколение и бабите са работили за заплата, не само майките. Защото времето е било такова.Като гледам какви глезльовци мрънкат на майките си да им купят това онова, мога да си представя как някой от тях би издържал мен и евентуалните ни деца. Колкото повече знае и може една жена, толкова по-дисциплинирана и организирана е тя. Точно такава знае как да възпита деца
43
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
Все по малко хора вярват в американската мечта.Лицемерието е достигнало до небивали висоти.Стаената омраза избива в масова стрелба.Все повече хора не вярват в правитеството.Някой се самоизолират в общности с техни или подобни възгледи.Това не е Америка която помня от дедството си-нещата стават все по зле.Това е мнението на обикновенния американец.
42
2
 
15
 
! Отговори
Нос като клюн преди 4 години
Само така гоим! Не се женете, гледайте холивудски продукции, които импрегнират съзнанието ви с ценности, като например, че содомията е семейна ценност, брака е за содомити, а анyca е репродуктивен орган! А, и да не забравите, възползвайте се от безплатното порно и гледайте всеки ден и мъскайте бастуна! Така потентността и фертилността на мъжете ви пада главоломно! Затова пък новите ви модни икони са брадясали мъже, облечени в женски дрехи! Ай вей гоим....
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, моме дръпната и опърничава, да не лееш сълзи като Кроки след време. Нормално човек с времето помъдрява, дано ти се наместят гънките преди да е твърде късно.
40
7
 
13
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Жената с кариерата отива на запад вижда арабухата и забравя за кариерата.Смех пълен сте яие жените пълен...
39
33
 
6
 
! Отговори
Наталия преди 4 години
Държат на брак и деца само разни цървулани от селата за да омотаят някой наивен гражданя с апартамент.Жена с интелект и самоуважение ще гледа първо кариерата и да е личност, не крава за разплод.
38
0
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
скоро ще се правят само еднополови бракове в сащ и УК
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анатема за грешниците, анатема за мъжеложците, анатема за либерастите. Трябва ни нов Торквемада.
36
16
 
10
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
Жената има право да прави кариера ако иска, и престанете да бъркате модерна жена с разни кукундрели с котките.Децата са лукс, не необходимост.Ако имаш деца, трябва да са най-много 2 и фда ги изучиш и отгледаш добре.
35
8
 
27
 
! Отговори
Фери преди 4 години
Няма по-голям капан за жената от глобалистката адженда, че вместо да бъде съпруга и майка, трябва да гради кариера - висше образование, работа за корпорация, да стане на 40, че да се сети за предпочитано еднополов брак (като междувременно пие противозачатъчни и води безразборен полов живот), а после да осинови негърче, китайче или да си гледа котки! Този тип жени са обречени да бъдат нещастни по презункция! Бог е сътворил жената да бъде съпруга и майка! Всичко друго е пропаганда и лъжовна клетва
34
0
 
2
 
! Отговори
Киро преди 4 години
До Факт: бъркаш, не са.