Нов скандал с Тръмп: Записан, че иска да се "отърве" от US посланик

Става въпрос за посланичката в Украйна Мари Йованович
26 яну 2020 16:20,
63
Нов скандал с Тръмп: Записан, че иска да се "отърве" от US посланик
Снимка: БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп е записан по време на частна среща през април 2018 г., на която казва, че САЩ трябва да се "отърват" от тогавашната посланичка на страната в Украйна Мари Йованович.
Това става ясно от видео, предоставено от адвоката на Лев Парнас, съдружник на личния адвокат на президента Руди Джулиани, предаде Bloomberg.

Видеото, заснето от iPhone, което е дълго повече от час, показва Тръмп да влиза в стая с редица други хора, преди камерата да започне да снима тавана, докато групата яде, пише Bloomberg TV Bulgaria

В един момент неидентифициран глас с акцент казва на Тръмп: "Трябва да се отървем от посланика, тя е от администрацията на Клинтън."

Човекът добавя: "По принцип ходи наоколо и казва на всички да чакат, защото "той ще бъде подложен на импийчмънт."

Тръмп отговаря: "Отърви се от нея. Изкарайте я утре. Не ме интересува. Извадете я. ОК? Направи го."

За разговора съобщи в петък ABC News, и медията посочва, че е направен по време на вечеря на 30 април 2018 г. в хотел Trump International във Вашингтон. Там освен Парнас, е и Игор Фруман - и двамата бизнес партньори на личния адвокат на Тръмп Джулиани. Срещу тях по-късно бяха повдигнати обвинения в Ню Йорк за нарушения за финансирането на политическата кампания на Тръмп. Тръмп отрече да познава Парнас и Фруман.

Записът добавя доказателства в изслушванията за импийчмънта срещу Тръмп. Демократите твърдят, че Тръмп е отстранил Йованович, защото тя е била разглеждана като пречка за неговите усилия да притисне Украйна да разследва демократа Джо Байдън и неговия син. Тя беше отзована през май 2019 г.

В друг момент от разговора Тръмп пита за украинските петролни резерви.

"Украйна има петрол? Украйна? Как така нямат пари? ", пита той.

Чува се и глас, който казва, че Украйна чака подкрепата на САЩ.

Джоузеф Бонди, адвокатът на Парнас, заяви, че е предал видеозаписа на демократите след излъчването му от ABC News.

От записа става ясно и че Тръмп смята, че ако Барак Обама се беше кандидатирал, щеше да го победи по-лесно, отколкото Хилари Клинтън.

По-късно Тръмп казва, че ако Клинтън е избрала основния си съперник Бърни Сандърс за вицепрезидент, "тя щеше да бъде много по-трудна да бъде победена." Тя избра сенатора на Вирджиния Тим Кейн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДНес е новия филиал на CNN, fa.ke media?
32
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно, посланичката работи против президента на собствената си страна, като залъгва и отлага всичко, чакайки импийчмънта, а виновен бил президента, че смята че тя трябва да бъде отстранена. Ами естествено, че ако работи против страната си, трябва да бъде отстранена. Или мислите, че има такава държава в света, чиито посланици говорят против президента на своята държава - такова поведение граничи с национално предателство.
31
4
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До Световния Либерастак...Мили Либерастак, 1. Трътмп ще бъде преизбран. Сигурно е. 2. Хората по целия свят се свестяват, каква проказа са либералните ценности. И скоро време ще ви изхвърлиме на бунището. Изящете се от яд. Ако имаме късмет - може да ви се спукат жлъчките от злоба, преди да почнем да ви окачваме да висите по уличните лампи.
30
3
 
23
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
И ? Естествено, че ще иска да се отърве от тая к*ранта, след като е "ходела и разправяла на всички да изчакат, щото щяло да има импийчмънт". Това не само е липса на лоялност, това е съзнателно саботиране работата на върховния началник на Федерацията! Това е саботаж ! Все едно да сте директор в някоя фирма и ваша служителка да ходи да разправя на партньорите ви да изчакат, че скоро ще ви махната. ЕДИНСТВЕНО У БОЛЕН Л*БЕРАСТКИ МОЗЪК, казанот от Тръм е видиш ли много лошо !!!!
29
2
 
3
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Амисулприде под търговското име Солиан е строго забранен за бременни и подрастващи а го е имало в опакованата храна от магазина , и зъби се чупят от него.
28
3
 
1
 
! Отговори
Спокойна преди 4 години
До СпокойнаМоите извинения, прочетох по диагонал, въпросната била посланичка на САЩ в Украйна. Грешката е моя.
27
15
 
0
 
! Отговори
Спокойна преди 4 години
До Факт 26Да, но няма право да уволнява чуждестранни посланици, нали? Кой е Тръмп, да казва украинска посланичка да бъде премахната? М?
26
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В правомощията на президента е да назначава и уволнява посланиците.Нелоялност е достатъчна причина за отстраняване.Да не би назначените от Обама да имат някакви свръхправа?Впрочем CNN е медия тясно обвързана със Со*рос.Както примерно Вашингтон пост,Франс прес и разбира се любимото ни Дойче веле.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22. Първо проверете кои точно са *** в САЩ. Да не се окаже, че любимоте ви пишмандемократи са по-леви и от БСПту. Само проверете пълното име на партията им и чуйте какви ги бръщолевят кандидатите им за президент. След това може отново да коментирате кой бил *** и кой не.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички "скандали" с Тръмп накрая се оказват постни хамбургери...
23
22
 
11
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Дъщерята на згиналия генерал Сюлеймани, много ясно и точно даде определение на президента Тръмп, като го нарече кукла на ционистите!Ционистите разделиха Украйна, след като народа не искаше да слугува на руски и украйнски олигарси с еврейска кръв!Богата на суровини , изпомпвана и обезкървявана , както направиха с България!Селяни прости, вие сте валат, защото вече сте изманипулирани и с два грама акъл!Вие влезохте в спиралата на модерния геноцид, може да продължи дълго, но вие изчезвате!ЦРУ!!
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробваха републиканците ама и те Ксто нашите комунягии, за нищо нестават. Време е да си ходят и да идват можещите, че тоя съвсем обърка света. Толкова разпокъсани неща прави.
21
31
 
23
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Абе, булгаристинаци, че сте неграмотни, неграмотни сте. Ама защо преписвате сляпо CNN? Да бяхте първо проверили кой назначава и кой утвърждава посланиците в САЩ - назначава ги пресидентът, и се утвърждават от Сената. Къде тук е скандалът, че искал да разкара посланик назначен от Обонго посланик?
20
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак е сътворил новина. Той все новини твори, само да се завърти в тоалетната и твори новини.американско куку.
19
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха... какъв тръмпунгел! Скоро ще го изритат като пес.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна, от крайно време се мазнят на чужденците и тьй тьй никой не ги взе на сериозно! Навремето и на болния фюрер се мазниха ама и той се подигра с тях!
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая па си развявала байрака на своя глава и после се чуди защо Тръмп я е освободил.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Не е като у нас, нали ...
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете какво говори за България. Предполагам казва нещо от сорта на: България има злато как няма пари?
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ени нормално. От друга администрация е и откровено е работила против правителството. Няма да я търпят я. Нищо кой знае какво. Както винаги пишмандемоктатите правят от мухата слон. Още пп-смешното е, че някой си е позволил да записва президента им без неговото съгласие. Абсолютна липса на сигурност и секретност!!