САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни

Херо Мустафа обяви, че САЩ ще заеме по-твърда позиция срещу корупцията
Обновена: 4 фев 2020 11:53 | 4 фев 2020 08:49,
402
САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни
Снимка: БГНЕС

САЩ наложи първата си мярка срещу корупцията в България. Посланикът на Съединените американски щати в България Херо Мустафа обяви, че до дни ще бъде оповестено името на първия български гражданин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция.

По думите й Вашингтон има намерение да предприеме по-твърда политика в борбата с корупцията.

"Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на глобалния закон "Магнитски" и други твърди мерки.Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни", заяви посланик Мустафа пред "Нова тв".

Още по темата

Тя коментира и идеята за евентуални промени в Конституцията ни.

"Решението за каквато и да било промяна в Конституцията е на българското правителство, българския парламент и българския народ. Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически диалог, което означава, че ще водим добър диалог с правителството и гражданското общество, за да обсъдим как от страна на САЩ можем да предоставим нашите познания и най-добри практики", заяви дипломатът.

На въпрос за падането на визите за българи, посланикът отговори така: "През март предстои първото посещение в България на помощник-държавния секретар по консулските въпроси. Това е най-висшестоящия служител в Държавния департамент, който се занимава с този въпрос. Той ще дойде тук, за да разговаря за програмата за безвизово пътуване. В този ред на мисли, посолството на САЩ току-що започна програмата "Работа и пътуване", която дава възможност на 5000 български студенти да прекарат лятото в САЩ".

"Енергийната диверсификация трябва да бъде разгледана на практика, а не само принципно. Предстои второ посещение в България на делегация от американски технически експерти", каза посланикът в коментар по темата за енергетиката у нас.

"Мисля, че имам голям късмет да бъда в България. Аз и моето семейство обичаме тази страна и българския народ. Обичам и езика ви. Не мисля, че е труден, просто не мога да намеря достатъчно време, за да го уча. Това, което ме впечатлява най-много, е силата на българския народ. Във всяка институция и сред гражданското общество съм се срещала с хора, които работят за доброто бъдеще на България", сподели още Херо Мустафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С инициали Б. Б. е.
319
0
 
4
 
! Отговори
Острова на съкровища преди 4 години
Някой помни ли за черния печат в "Острова на съкровищата", на кой и защо се биеше?
318
2
 
5
 
! Отговори
кака ви преди 4 години
Така правят в страни, където изобщо няма корупция - бият черни печати.
317
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, преди години не спряха ли така Румен Петков?
316
3
 
7
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До гост. Богомил Бонев имаш предвид, нали?
315
9
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Не се безпокой за мен, а за тези, които са в телешки възторг от САЩ и лакеите им.
314
9
 
12
 
! Отговори
Агент Клинт Гън, ЦРУ преди 4 години
Черният печат ще бъде за президента Румен Радев, защото спъваше сделката за Ф-16! Вместо да лобира са златните и невероятно Ф 16, той се натискаше за "Грипен", а това няма начин да не е корупция!
313
7
 
11
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Повтарям заради звездичките по-долу: Номинирам Цветанов, Паси, Елена Поптодорова, Плевнелиева и Пешо Коня. Ако им откажат виза на тези, сигурно ще си направят харакири и ще се отървем от постоянните им телевизионни изяви.
312
6
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Да не е онзи с терасата, който го "наказаха" да е консул във Валенсия? Или Цацата, който скри конфискуваните биткойни за 10 млрд.?
311
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Сега да бием черен печат на Хънтър Байдън и ще сме 1:1. Не виждам защо позволяваме на всеки от запад да се упражнява върху нас по темата корупция, сякаш там живеят само светци. Пентагонът не може да обясни как са похарчени 21 ТРИЛИОНА долара!!! В Гуантанамо и секретните затвори на ЦРУ по целия свят любимите евроатлантически ценности и човешки права не важат. Ограбват ресурсите на слабите. Не признават властта на Съда за военни престъпления, съсипват климата, налагат ГМО и канцерогенни препарати.
310
0
 
3
 
! Отговори
кой знае преди 4 години
Какви употребени хора са намерили разузнаването на фбр.
309
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодаря на коментиращия преди мен, че ме подсети да попитам. Къде са медиите сега да попитат настоятелно Софиянски за връзките му с Божков и да се разровят. Как така се сродиха "любим" български премиер-демократ и олигарх.
308
2
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Херо да каже как Бърни Сандърс 2016 г. загуби демократическата номинация - случиха се странни неща. Снощи в Айова пак се случиха странни неща ... А при как беше самоубит Епстийн - приятелят на Клинтън, принц Андрю и много други. Какво се случи с Манинг, Асанж и Сноудън? Освен това, ако в Холивуд се появи сценарий за критичен филм, показващ грозното лице на САЩ, има репресии срещу авторите - медиите ги оплюват, посещават ги мъже в черно, а някои не умират от старост.
307
1
 
8
 
! Отговори
Божков е това преди 4 години
Но покрай него се надявам да ударят и черния печат на сълзлимия му лигав зет Софиянски. Той е може би е по-корумпиран и от Божков.
306
4
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
САЩ нямат право да ни поучават за корупцията - насадиха ни военни бази и не си плащат, принудиха ни да предплатим ненужните самолети. Ако не могат да подкупят някой държавен ръководител, му организират преврат или покушение - Ирак, Либия, Сирия, Украйна, Иран, Венецуела, Боливия и много други преди това. Синът на Джо Байдън получи милиони за нищо от Украйна. Трябва ние да назначим в посолството ни в САЩ служител, отговарящ за свободата на медиите им, защото странно говорят едно и също.
305
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди САЩ да говорят за корупция, да видят себе си. Олигарсите на Уол Стрийт правят залози на борсата, а държавата после ги спасява, защото не можело да фалират. Държавните служители отиват да работят в корпорациите или обратното. "Америка за България" е спонсор на БНТ и другите тв, а в посолството ще назначават служител, отговарящ за "свободата" на медиите и словото :)
304
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ат 20 имена кой ли ще е..да търкаме.че всичките са за черен печат
303
3
 
9
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Черен печат за всички *** и половината ни емиграция в САЩ ще трябва да се прибира обратно!
302
1
 
10
 
! Отговори
истина преди 4 години
Може да са прави за визата....Но ще бъдем горда нация когато има реципрочност и наш посланик може да обяви кой американски гражданин не може да посещава България, не допускам че там няма коромпирани......
301
1
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Номинирам Цветанов, Паси, Елена Поптодорова, *** и Пешо Коня. Ако им откажат виза на тези, сигурно ще си направят харакири.