САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни

Херо Мустафа обяви, че САЩ ще заеме по-твърда позиция срещу корупцията
Обновена: 4 фев 2020 11:53 | 4 фев 2020 08:49,
402
САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни
Снимка: БГНЕС

САЩ наложи първата си мярка срещу корупцията в България. Посланикът на Съединените американски щати в България Херо Мустафа обяви, че до дни ще бъде оповестено името на първия български гражданин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция.

По думите й Вашингтон има намерение да предприеме по-твърда политика в борбата с корупцията.

"Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на глобалния закон "Магнитски" и други твърди мерки.Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни", заяви посланик Мустафа пред "Нова тв".

Още по темата

Тя коментира и идеята за евентуални промени в Конституцията ни.

"Решението за каквато и да било промяна в Конституцията е на българското правителство, българския парламент и българския народ. Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически диалог, което означава, че ще водим добър диалог с правителството и гражданското общество, за да обсъдим как от страна на САЩ можем да предоставим нашите познания и най-добри практики", заяви дипломатът.

На въпрос за падането на визите за българи, посланикът отговори така: "През март предстои първото посещение в България на помощник-държавния секретар по консулските въпроси. Това е най-висшестоящия служител в Държавния департамент, който се занимава с този въпрос. Той ще дойде тук, за да разговаря за програмата за безвизово пътуване. В този ред на мисли, посолството на САЩ току-що започна програмата "Работа и пътуване", която дава възможност на 5000 български студенти да прекарат лятото в САЩ".

"Енергийната диверсификация трябва да бъде разгледана на практика, а не само принципно. Предстои второ посещение в България на делегация от американски технически експерти", каза посланикът в коментар по темата за енергетиката у нас.

"Мисля, че имам голям късмет да бъда в България. Аз и моето семейство обичаме тази страна и българския народ. Обичам и езика ви. Не мисля, че е труден, просто не мога да намеря достатъчно време, за да го уча. Това, което ме впечатлява най-много, е силата на българския народ. Във всяка институция и сред гражданското общество съм се срещала с хора, които работят за доброто бъдеще на България", сподели още Херо Мустафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
17
 
10
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 4 години
До КОЙ Е ТОЙ? ЩЕ Е ОТ ВЛАСТТА,ЗАЩОТО КОРУПЦИЯТА Е ТОЧНО ТАМ!!! ЩЕ Е ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП.ИМЕННО ПОРАДИ ТОВА ТОЙ ДНЕС СВАЛЯ ДОВЕРИЕ,КОЕТО НИКОЙ НЕ МУ Е ДАЛ.ГОВОРИ ТЪПОТИИ,НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО!!!!!
259
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Груба,Нагла,Грозна намеса в делата на "суверенна" ? България !коя е таз мустафа и с какво право размахва пръст ?Ако толкоз я е грижа за корупцията да се огледа в Сащ - Милиарди изнесоха от България точно в Сащ - Милиарди ,Имения ,Бизнес - децата им ,внуци наследници , що не ги пита откъде ги взеха тея Милиарди ?
258
7
 
8
 
! Отговори
.ая... преди 4 години
Това със звездичките долу е баница с тикваКакво е обидното на думата ти( к)..веникЗащо някой бърза да припознае.. пре ми е ра
257
1
 
10
 
! Отговори
КОЙ Е ТОЙ? преди 4 години
КОЙ ЛИ Е ТОЙ? КОЙ?
256
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не се окаже Цецо
255
7
 
17
 
! Отговори
Народът преди 4 години
БОКО ТИКВАТА Е!
254
4
 
13
 
! Отговори
ЛЯВ преди 4 години
"До дни"?сега джуркат имената?чакат кой колко ще плати да се откачи?
253
12
 
7
 
! Отговори
kires преди 4 години
До 268 : Това е нашенеца радев!
252
1
 
11
 
! Отговори
Me преди 4 години
КОЙ ли е късметлията?
251
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зaпъртъкa на Нинова рафи
250
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Р . Радев
249
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайде пак ни метнаха с визите и тека ще е постояно сащ колко ви плати за небесният коридор която бг даде на сащ да бомби бивша югославия парите до ден днешен не са получени и няма да получите и тека ще бъде с визите сащ обещава и културно се отказва всички държави които са имали делови кантакти са излъгани.чекай ще има зелена трева за зелените хабери
248
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой ли ще е късметлията ... може би ББ?
247
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мустафа трябва да бъде изгонена както изгониха руските служители за шпионаж и намеса. България не слага визи на американски политици въпреки масовата коруппция в САЩ.
246
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас хващам, че ще е някой от движение "Русофили". Американците по всякакъв начин се стремят директно да указват на васал-компрадорите си у нас кой трябва да се подпука и кой - да се котка.
245
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 4 години
До Анонимен 241Ти си неОправляем!
244
2
 
18
 
! Отговори
Очаквано преди 4 години
Ще е някоя дребна риба. Дебелак няма да закачат.
243
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дали пък не е за президента
242
5
 
29
 
! Отговори
аман от тия преди 4 години
Реално погледнато цялата ни държава е с черен печат. Краварите влизат свободно да дерибействат в нас, а ние трябва да плащаме за виза, която я ти я дадът я не.
241
5
 
13
 
! Отговори
boby преди 4 години
1:10..Бате Бойко