В САЩ подговят 150 млн. дози ваксина срещу коронавирус

Очаква се да са готови до ноември
15 фев 2020 08:30, Петя Славова
74
В САЩ подговят 150 млн. дози ваксина срещу коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пет големи американски фармацевтични компании се надяват до ноември да подготвят 150 милиона дози ваксина срещу новия коронавирус, предизвикал епидемия в Китай, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Съобщението направи вчера по телевизия "Фокс нюз" ръководителят на националния съвет по търговията при Белия дом Питър Наваро.

Още по темата

"Пет крупни компании се занимават с толкова мащабен проект, какъвто беше Проектът "Манхатън" (за създаване на ядрено оръжие). Надяваме се, че до ноември ще имаме 150 милиона дози", съобщи Наваро.

Той изтъкна, че за реализиране на проекта ще са нужни колосални усилия, изследвания и разработки.
Наваро каза, че експериментално средство на фармацевтичната компания Гилиад (Gilead), наречено Ремдезивир (remdesivir) изглежда многообещаващо.

Вашингтон се надява клиничните изпитания и производство на ваксината да започнат от края на февруари до средата на март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ има 13000 BSL-3 и-4 лаборатории, а в Китай само една в Ухан. Къде според вас е най-вероятно да направят ваксината срещу вирус познат от 2003г?
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е нормално епризводителя се е подготвил от раноостава само да ги произведеколичеството е приблизително колкото необходимото за оставане население на краваристантипичен гаден номер - след като са изтребили 90 милиона индианци са се загрижили да го направят и с други народиоще миналата седмица индиските учени казаха че вируса е изкуствено създадене докато другите страни търсят ваксината някой ще си я произвеждаа може и да продаде на когото поиска но цената ще е като златото през втора свето
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
48Твоята тъпота няма сравнение.
43
0
 
3
 
! Отговори
Йово преди 4 години
До АнонименйОвЧо...и за троол си ттъп.Значи се конкурираме!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се контролира човек с микроимплант, да не говорим с лъчево оръжие, и защо изобщо трябва да се контролира, след като и без това се държим като овце и винаги сме се държали така? Лудите трябва да станете малко по-рационални.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хораааа,нанотехнологиите са мноооого опасни,по-добре да не приемат тези ваксини,по-добре е дори да се самоубият,ако не издържат!
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да измрат,но да не приемат тези ваксини,защото не се знае какво има в тях, защото се вкарват микроинпланти и чрез тях контролират хората,а също и чрез сателити и лъчеви оръжия,това е самата истина,нашия Бойко също е имплантиран.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
йОвЧо...и за троол си ттъп..
38
6
 
14
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Много от китайските учени твърдят че новия вирус е лабораторен и докато китайците още го проучват се оказа че в САЩ вече имали и ваксина. Явно американците си пуснаха вируса с две цели: Първата е да елиминират икономически конкурент и втората да му продадат ваксини за милиарди. Това ми напомня много на филма Зараза от 1995 г. с Дъстин Ходман и Рене Русо и техния вирус "Мотаба".
37
4
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
В България всички висши функционери на ГЕРБ вече са Ваксинирани ! Животец мил !!!
36
5
 
2
 
! Отговори
L. преди 4 години
До хмТи не си ***, ти си много ***, за да мислиш, че правителства имат общо с пандемии. Едно време кои правителства са организирали епидемиите от бубонна чума, проказа, шарка, а в началото на миналия век и испанска треска и полио (далеч преди 50те години и зората на фарма индустрията), които са изтребвали до 1/5 от населението на земята? Или викаш, без наука и ваксини, по-добре?!
35
4
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Да ваксинираш китаец с американска ваксина - ако оцелеят от вируса, ваксината ще ги довърши
34
4
 
15
 
! Отговори
хм преди 4 години
Пуснаха вируса а сега печалбата от ваксинитеБизнес за много пари
33
3
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Не мога да повярвам на очите си, но винаги съм знаел, че американофилите, ако не изкрвяват истината повече от ***, то са равни с тях в това отношение!Слава ЕС, слава ЕС!
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се окаже че тази ваксина работи, мисля че китай ще се постарае сащ да станат 50 отделни щата, а Русия ще помогне
31
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Русия не я мисли ще направи ваксина,както направи и срещу еболата,просто им трябва време. Само америанците пуснали заразата имат предварително васината. Трябва да се затворят всички американски лаборатории и фармацефтичи концерни,и да бъдат съдени за разпространение набиолгично оръжие.
30
4
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 32 Руснаците нямат време,капацитет и пари да се занимаван с "глупости ". Техния приоритет са ядрено космическите сили.Така ли е ? Така е .
29
11
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Браво на американците ! Дано успеят да спасят света от пандемия.А Русия и Китай искат да ги унищожат.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩо някой да е очаквал рушлЯмдия да направи ваксината?...................Ами защото те не са измисли тази болест,измислил я е някой друг
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така под Говят!?;)