Признаха Харви Уайнстийн за виновен, отива в "Райкърс Айлънд"

Холивудския продуцент с присъда за сексуални престъпления
25 фев 2020 10:40, Ния Христова
28
Признаха Харви Уайнстийн за виновен, отива в "Райкърс Айлънд"
Снимка: БГНЕС

Бившият филмов продуцент от Холивуд Харви Уайнстийн бе признат за виновен по обвинения за сексуално посегателство и изнасилване, предаде БНР. Той беше признат по две от 5-те обвинения за сексуални посегателства.

Жертви на продуцента са бившата му асистентка Мими Хейли и актрисата Джесика Ман. Двата случая са от 200-та и 2013-та година.

Веднага след като беше признат за виновен от съдебните заседатели, съдията по делото в Ню Йорк нареди Уайнстийн да бъде арестуван.

След решението на съдебните заседатели в Ню Йорк 67-годишният Уайнстийн има шанс да получи присъда до 25 години затвор.

За 11 март е насрочено заседанието, на което ще се произнесе съдията.

Харви Уайнстийн бе оправдан по най-тежкото обвинение – „хищническо“ сексуално поведение, което означава, че подсъдимият е извършвал престъпленията многократно. Присъдата за такова престъпление е доживотен затвор. Обвинението се основаваше върху показанията на актрисата Анабела Шиора за престъпления, които са се случили през 90-те години на миналия век, но те все още имат давност.

Още по темата

Уайнстийн не призна вина по време на процеса. При прочитането на решението на съдебните заседатели продуцентът изглеждаше примирен.

Затворът "Райкърс Айлънд", където Уайнстийн ще излежи присъдата си е комплекс, който се намира на остров между кварталите на Ню Йорк и Бронкс. Там се намира и една от най-големите психиатрии за принудително настаняване на психично болни.

"Райкърс Айлънд" е известен с насилието между затворниците и лошото отношение на надзирателите. Други известни личности, които са били обитатели на затвора са Тупак Шакур и Сид Вишъс, Лил Уейн и Ди Ем Екс, серийният убиец Дейвид Берковиц, убиецът на Джон Ленън от Бийтълс Дейвид Чапман, както и бившия шеф на МВФ Доминик Строс-Кан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заслужва си наказанието най-вече за това ,че го е правил с много мек , което е престъпление и жестокост и затова е запомнен с лошо.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно какви личности пълнят пандиза на Райкърс Айлънд? Много ясно какви- рапъри и юдеи!
4
4
 
34
 
! Отговори
Все надолу преди 4 години
Няма съмнение, че бай Харви си е ***, но и турбофеминистките с кампанията за очерняне на кого ли не също не са цвете. Що за правова държава е тази, която допуска недоказани обвинения отпреди 10-20-30 години, а преди съдът да се е произнесъл, либерастките медии вече са стъпкали обвиняемия в калта. Феминацитата обаче ще постигнат тъкмо обратния ефект спрямо желания, много корпорации вече се страхуват да наемат и да издигат жени. Честито средновековие с ново строго разграничение между половете.
3
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парадокса е, че след 30 години се сещат как били изнасилени. Това е патологична злоба от тези жени. Иначе нямат нищо против чрез секс да получават добри филмови роли.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Сега ВСЧИКИТЕ хора по света, които са МУ ГЛЕДАЛИ ФИЛМИТЕ.Те също ли са виновни, че са ги ГЛЕДАЛИ!
1
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те (актрисите) са искали да станат известни и богати и са нямали проблем да бъдат с Уайнстийн, а когото те са вече известни и богати се сещат след 20-30 години, че този същия ги бил изнасилвал.