Тръмп готви споразумение за мир с талибаните в Афганистан

Държавният секретар Майк Помпейо ще подпише мирно споразумение в Доха
Обновена: 29 фев 2020 16:28 | 29 фев 2020 16:28, Красимир Ангелов
15
Тръмп готви споразумение за мир с талибаните в Афганистан
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпраща държавия секретар Майк Помпео да подпише споразумение за мир с радикалните ислямистки талибани в събота, пише германското издание "Die Zeit", цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Министърът на отбраната Марк Еспер също ще направи изявление пред афганистанското правителство, заяви Тръмп. Церемонията е планирана в Доха в Катар.

Преговорите в Афганистан трябва да започнат малко след подписването на американо-талибанския договор. Те биха се изградили $върху тази основна стъпка$ и би трябвало да дадат възможност за "всеобхватно и трайно прекратяване на ескалацията" и план за бъдещата политика на Афганистан, каза Помпейо.

Тези преговори се възприемат като своебразни опити за утвърждаване на балансирани отношения, които се отнасят до преразпределение на политическата власт в страната между екстремистите и афганистанското правителство в Кабул.

САЩ преговарят с талибаните повече от година, за да изтеглят хиляди войници в замяна на отстъпките и гаранциите за сигурност на талибаните. Според плана броят на американските войници, разположени там, ще намалее от приблизително 13 000 на 8 600.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Загубиха войната и се изнизват с подвиди опашки.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Идеалист"Разбирателството ще бъде за % от цената на наркотиците!"Малко преди 2001-ва талибаните бяха изгорили всички плантации с Мак. Те за това ги нападнаха. След американската окупация производството на Опиати бе възстановено и достигна рекордни нива.
6
1
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
прекалено е рано за споразумение което да удовлетворява и двете страникаквото и да бъде подписано договорено и наложено то няма да изтрае дълго преди да се нарушиамерика е изтощена от разходите до сега и иска веднагически да се оттърве от този тежък камък а талибаните няма как да спазват никакви договорки в дългосрочен план
5
2
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Явно са се разбрали за квотите за наркотика.Кой колко процента ще взема ще остане тайна.Сега ще осигурят на талибаните един много сигурен въздушен транспорт,а може и с охрана от изтребители и АУАКС.
4
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Разбирателството ще бъде за % от цената на наркотиците!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на тия наглеци да пламне Америка от злото което връхлита Китай и останалият свят!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тези талибани кой ги е упълномощил? Пакистан или Русия?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Американо-талибанския договор".Евроатлантиците да почерпят за успеха.НАТО пак загуби. Предаде афганистанското правителство.