COVID-19 затвори вратите на "Бродуей" и "Дисниленд"

САЩ предприема извънредни мерки заради вируса
13 мар 2020 13:55, Ния Христова
3
 COVID-19 затвори вратите на "Бродуей" и "Дисниленд"
Снимка: БГНЕС
От днес в американският щат Ню Йорк влиза в сила забрана за събирания на повече от 500 души, за да се забави разпространението на новия коронавирус, съобщи губернаторът Андрю Куомо, цитиран от БНР. 
 
Заведенията, които са с капацитет от 500 души или повече, ще трябва да го намалят  наполовина. 
 
От тази вечер и театрите на Бродуей в Манхатън ще трябва да спазват новите правила, каза Куомо в изявление пред журналисти на пресконференция в град Олбъни. Запитан дали това означава, че на практика Бродуей ще бъде затворен, той отговори "да", отбелязва ДПА.
 
Губернаторът заяви, че и плановите операции ще бъдат отменени. Той обясни, че това е с цел да не се пренатоварват болничните заведения. 
 
Болниците, старческите домове, общественият транспорт и други институции ще бъдат изключени от новите разпоредби. 
 
Над 300 са новите случаи на заразени от коронавирус в щата Ню Йорк. 
 
Междувременне беше съобщено, че увеселителният парк "Дисниленд" в Калифорния ще бъде затворен, считано от събота. Мярката се предприема, въпреки че в увеселителните паркове на "Уолт Дисни" не са установени случаи на зараза с коронавируса, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само Дисни, всички масови събития са прекратени - Меджик маунтан, Юмивърсал, Нотс Бери Фарм, училища, НБА, концерти....всичко е затворено
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Politiсo информира, че видялият се в чудо бай Дончо звънил на руски официални лица. Притеснявали го предстоящите проблеми на компании за добив на шистов петролигаз.